VC fond Silicon Gardens spreman uložiti u ZICER-ove startupove

28. 03. 2023.

Zagrebački inovacijski centar – ZICER, vodeći startup hub u Hrvatskoj, nastavlja uspješnu suradnju sa Silicon Gardensom, jednim od vodećih regionalnih VC fondova. Ovaj su slovenski fond osnovali poduzetnici koji su iz temelja podigli danas globalne tvrtke, iza sebe imaju uspješne exite i osim kapitala u nove startupove investiraju iskustva, znanje i kontakte. Pod motom founders for founders njihove investicije znače pametan novac.

„Cilj nam je biti prvi partner odvažnim osnivačima koji grade globalne visokovrijedne tvrtke s velikim utjecajem. Ulažemo u globalno atraktivne sektore kao što su edtech, adtech, fintech, AI/ML, logistika, gaming i medicinska tehnologija, s fokusom na SaaS i digitalizaciju.“ – naglašava Kristian Asani, voditelj zajednice i programa u Silicon Gardensu.

Zajednica Silicon Gardens je velika i živa, povezuje preko 500 osnivača, menadžera, stručnjaka iz različitih područja i poslovnih anđela.

ZICER-ova suradnja sa Silicon Gardensom realizirana je i kroz Startup Factory akceleracijski program 2022. godine kada su Matija Goljar i Kristian Asani za finaliste akceleratora održali izvrsnu Pre-investment akademiju.

Danas smo u ZICER-u na Business over Breakfastu ugostili Toma Vodopiveca, principala u Silicon Gardensu. Tom je održao odlično predavanje na temu The business of a VC firm and the philosophy of how they operate i našim startupovima iz drugog kuta predstavio filozofiju ulaganja VC fondova.

„Generirajte zdravu vrijednost za svoje korisnike, onu koja za njih predstavlja najbolju dodanu vrijednost za uložen novac.“ – naglasio je Tom.

Tom je istaknuo kako je prije traženja kapitala od VC fonda obavezno s tržišta dobiti neku validaciju, jer ona znači i budući potencijal.

„Suradnja sa Silicon Gardensom startupovima koji traže investiciju donosi dodanu vrijednost. Znanje i iskustvo investitora koji ulaže pametan novac može biti presudno za uspjeh. Interes naših startupova za inicijalnim razgovorima o budućim investicijama pokazuje da startupovi uz kapital traže i cjelovitu podršku – i u kontaktima koji otvaraju nova tržišta, i generalno u savjetima za razvoj startupa. Zadovoljan sam s našom zajedničkom suradnjom i veselim se budućim skorašnjim investicija u startupove iz ZICER-ovog portfelja.“ – o suradnji kaže Frane Šesnić, direktor ZICER-a.

Na Busuness over Breakfastu predstavili su se i startupovi Play Tracker i HAL42.

Play Tracker je pobjednik posljednje generacije Startup Factory akceleratora. Koristeći potpuno inovativnu tehnologiju prikupljanja i ujedinjavanja podataka o istom korisniku preko različitih platformi za videoigre Play Tracker radi kvalitetnu analitiku gaming tržišta.

Startup HAL42 djeluje na područjima elektrotehnike i informacijske tehnologije. Glavni proizvodi su im HAL42 Integration koji pruža HW/SW uslugu povezivanja proizvodnih procesa s poslovnim sustavima i HAL42 Inspection Machine. Ovaj najsvježiji ZICER-ov član specijaliziran je i za razvoj strojeva za automatsku kontrolu kvalitete proizvoda na automatskim procesnim linijama.

Ostale novosti i projekti

Upoznajte startup Review Booster Pro!

Upoznajte Review Booster Pro, startap koji unutar ZICER-a razvija svoju platformu za povećanje interakcije s krajnjim korisnicima! „Uz pomoć NFC tehnologije, odnosno proizvoda u koje je implementiran NFC čip, komuniciramo sve ono što neka tvrtka želi komunicirati sa...