Upoznajte Startup Factory finalista PsyFlux

17. 11. 2021.

PsyFlux je interdisciplinarni tim koji se bavi razvijanjem uređaja za mjerenje intrakranijskog tlaka.

Vizija tima je učiniti mjerenje intrakranijskog tlaka usporedivim mjerenjima drugih fizioloških funkcija, u smislu dostupnosti i jednostavnosti. Nadaju se budućnosti bez skupog i složenog praćenja intrakranijskog tlaka.

Na ideju je inicijalno došao Hrvoje Barić, specijalizant neurokirurgije i doktor znanosti, razmišljajući o problemu s kojim se susreće u svakodnevnom radu. Svoja razmišljanja podijelio je s ostalim članovima tima, među kojima sam i ja. Zajednički smo našli rješenje – uređaj za praćenje vitalnih funkcija u ljudskom tijelu. – priča nam Marsela Polić.

Hrvoje je jedini doktor medicine u timu. Ostali članovi tima su inženjeri elektrotehnike – Marsela i Marko Car robotike, a Tomica Car je elektroničar.

Na Startup Factoryju smo imali priliku sudjelovati na radionicama na kojima smo razvijali kompetencije u praktičnim problemima poput planiranja i razvoja poslovanja. Individualni razgovori s mentorima posebno su nam pomogli kroz konkretne prijedloge i savjete, koji su nam omogućili da izbjegnemo neke potencijalno pogreške. Zanimljiva su nam bila i brojna predavanja koja su nam dala uvid u startup svijet kroz iskustva iz prve ruke poduzetnika koji su prošli put koji nas tek čeka. – kaže Hrvoje.

A što očekuju na Zagreb Connectu?

Na to pitanje Marko nam odgovara: Očekujemo da ćemo se 23. studenoga upoznati s brojnim zanimljivim i kreativnim ljudima koji su zainteresirani za nove ideje i suradnje. Nadamo se da ćemo uspješno prezentirati svoju ideju za koju vjerujemo da milijunima ljudi može poboljšati kvalitetu života.

Timu PsyFlux i svim ostalim Startup Factory finalistima želimo uspješno predstavljanje pred žirijem, kolegama i publikom 23. studenoga na Zagreb Connectu!

Ostale novosti i projekti

Startup DiVan odlučio stati na kraj svađama zbog Adventa

Poznato je da startupovi spremno prihvaćaju izazove i rizike te da vole otpetljavati zamršene situacije. Jedan zagrebački startup ove si je godine dao u zadatak pomiriti hejtere i ljubitelje Adventa! “Konačno će se Advent slaviti mirno i bez gužve kao nekada”, govore...

MIRET lansirao crowdinvesting kampanju na Funderbeamu

Hrvatski brend ekoloških tenisica MIRET koji se razvija uz ZICER-ovu podršku pokrenuo je svoju crowdinvesting kampanju na Funderbeam platformi. Funderbeam, platforma za kupnju/prodaju udjela u privatnim tvrtkama omogućuje zajednici, odnosno pojedincima da postanu...