Upoznajte Startup Factory finalista Polypharm Solutions

17. 11. 2021.

Polypharm Solutions je algoritam za prepoznavanje interakcija između lijekova koji će biti dostupan kao profesionalni i potrošački proizvod u obliku web aplikacije.

Računanje metaboličkog tereta uz pomoć umjetne inteligencije prepoznaje preopterećene metaboličke puteve te preporučuje alternativne terapijske režime.

Sprečavanjem interakcija između lijekova u trenutku njihova propisivanja umanjuje vjerojatnost nastanka nuspojava te štiti zdravlje pacijenata.

Na ideju za naš proizvod došli smo istražujući trenutne farmakokinetičke modele gdje nismo mogli pronaći onaj koji bi smatrali adekvatnim za rješavanje problemom interakcija medu lijekovima. Naš je stav da se može napraviti proizvod koji je puno precizniji i jednostavniji. Zato smo ga krenuli sami izrađivat. – kaže nam Marko Bošković, voditelj tima Polypharm Solutions.

Marko je doktor medicine i istraživač kliničke farmakologije.

S njim su u timu još trojica vrhunskih stručnjaka. To su Dionizije Fa koji je kemijski inženjer i stručnjak za strojno učenje, Šimun Matešić koji je full-stack developer i data security ekspert te Filip Relković koji je informacijski znanstvenik i student medicine.

Za sad smo na Startup Factoryju naučili puno o startup svijetu. Najvažnija znanja koja smo stekli su o tome kako najbolje predstaviti svoj proizvod i kako se pripremiti za investitore. To smatramo vrijednim iskustvom na početku našeg poslovanja. – kaže Marko.

A što Polypharm Solutions ekipa očekuje od Zagreb Connecta?

Očekuju predstaviti svoj proizvod u najboljem svjetlu.

Krajnji cilj im je ostvarenje potrebnih sredstava za daljnji razvoj njihovog proizvoda. Kažu nam kako očekuju i nove kontakte s investitorima te drugima startupovima iz ZICER-a u cilju otvaranja budućih suradnji.

Ostale novosti i projekti

Saznaj više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije

Želiš saznati više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije? Tada je Vienna Startup Package, koji ti nudi Vienna Business Agency, upravo ono što trebaš! Istraži svoje poslovne mogućnosti unutar ekskluzivnog jednomjesečnog programa za međunarodne startupove....

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...