Upoznajte Startup Factory finalista Polypharm Solutions

17. 11. 2021.

Polypharm Solutions je algoritam za prepoznavanje interakcija između lijekova koji će biti dostupan kao profesionalni i potrošački proizvod u obliku web aplikacije.

Računanje metaboličkog tereta uz pomoć umjetne inteligencije prepoznaje preopterećene metaboličke puteve te preporučuje alternativne terapijske režime.

Sprečavanjem interakcija između lijekova u trenutku njihova propisivanja umanjuje vjerojatnost nastanka nuspojava te štiti zdravlje pacijenata.

Na ideju za naš proizvod došli smo istražujući trenutne farmakokinetičke modele gdje nismo mogli pronaći onaj koji bi smatrali adekvatnim za rješavanje problemom interakcija medu lijekovima. Naš je stav da se može napraviti proizvod koji je puno precizniji i jednostavniji. Zato smo ga krenuli sami izrađivat. – kaže nam Marko Bošković, voditelj tima Polypharm Solutions.

Marko je doktor medicine i istraživač kliničke farmakologije.

S njim su u timu još trojica vrhunskih stručnjaka. To su Dionizije Fa koji je kemijski inženjer i stručnjak za strojno učenje, Šimun Matešić koji je full-stack developer i data security ekspert te Filip Relković koji je informacijski znanstvenik i student medicine.

Za sad smo na Startup Factoryju naučili puno o startup svijetu. Najvažnija znanja koja smo stekli su o tome kako najbolje predstaviti svoj proizvod i kako se pripremiti za investitore. To smatramo vrijednim iskustvom na početku našeg poslovanja. – kaže Marko.

A što Polypharm Solutions ekipa očekuje od Zagreb Connecta?

Očekuju predstaviti svoj proizvod u najboljem svjetlu.

Krajnji cilj im je ostvarenje potrebnih sredstava za daljnji razvoj njihovog proizvoda. Kažu nam kako očekuju i nove kontakte s investitorima te drugima startupovima iz ZICER-a u cilju otvaranja budućih suradnji.

Ostale novosti i projekti

Startup DiVan odlučio stati na kraj svađama zbog Adventa

Poznato je da startupovi spremno prihvaćaju izazove i rizike te da vole otpetljavati zamršene situacije. Jedan zagrebački startup ove si je godine dao u zadatak pomiriti hejtere i ljubitelje Adventa! “Konačno će se Advent slaviti mirno i bez gužve kao nekada”, govore...

MIRET lansirao crowdinvesting kampanju na Funderbeamu

Hrvatski brend ekoloških tenisica MIRET koji se razvija uz ZICER-ovu podršku pokrenuo je svoju crowdinvesting kampanju na Funderbeam platformi. Funderbeam, platforma za kupnju/prodaju udjela u privatnim tvrtkama omogućuje zajednici, odnosno pojedincima da postanu...