Upoznajte Startup Factory finalista Flaster

14. 11. 2021.

Flaster je tehnološka marketinška tvrtka koja omogućuje brendovima mjerenje vidljivosti pokretne vanjske reklame i konverziju iz offline u digitalnu komunikaciju.  Tako se publici koja je vidjela oglas na dinamičnoj floti rideshare vozila prikazuje oglas na njihovim mobilnim uređajima.

U procesu razvoja upravo je 2.0 platforma koja će pružiti detaljniji uvid u analizu oglasa i publike, digitalno retargetiranje u realnom vremenu te brzu internacionalnu ekspanziju.

Filip Carić i Luka Glavaš oduvijek su znali da žele pokrenuti nešto svoje.

Sama ideja je nastala šetnjom gradom gdje smo primijetili veliki broj rideshare vozila koje su stalno u pokretu, uvijek na lokacijama gdje ima ljudi, a redom voze nova, neoblijepljena vozila. – priča Luka i nastavlja – Postavili smo si pitanje zašto ne bi napravili marketinšku platformu koja će brendovima omogućiti precizno pokretno outdoor oglašavanje, a vozačima pasivnu zaradu.

U trenutku kad smo kretali s analizom ideje, istraživanjem tržišta i prvim razgovorima s klijentima i vozačima radio sam na razvoju jednog drugog startupa, a Luka je radio u internacionalnoj marketinškoj agenciji. Upravo su nas slične želje i ciljevi, a različita poslovna pozadina i vještine uvjerili da bi trebali zajedno krenuti u razvoj projekta. Pokrenuli smo tvrtku Flaster koja zadnjih pola godine uspješno posluje. – govori nam Filip, idejni začetnik ovoga projekta.

Luku i Filipa suosnivači su Flastera. Uz njih je u timu glavni dizajner Marco Pandol Perić te ekspert za prodaju, komunikaciju i otvaranje novih tržišta Juraj Barabaš.

Sva četvorica članova tima imaju impresivne biografije i bogata iskustva u područjima u kojima doprinose razvoju Flastera.

O sudjelovanju u Startup Factoryju Filip kaže:

Za ZICER-ov akceleracijski program saznali smo još prošle godine u prosincu dok je naša ideja bila u finalnoj fazi istraživanja i kad smo kretali s izradom prve verzije platforme. Nažalost, tada je bilo prekasno za prijavu no znali smo da sigurno želimo sudjelovati u Startup Factoryju 2021. I eto nas danas ovdje, među 12 timova koji zajedno s predavačima i mentorima rade na svojim idejama. Sviđa nam se entuzijazam zaposlenika ZICER-a i mentora koji sudjeluju u ovom programu kao i sam program koji pokriva sve segmente s kojima startupi trebaju biti upoznati.

Kakva su Flasterova očekivanja od Zagreb Connecta?

Kao tvrtka koja je u fazi ekspanzije na nova tržišta, pobjeda na Zagreb Connectu za nas bi bila dodatna potvrda da smo razvili zanimljiv proizvod koji ima dugoročnu tržišnu primjenu. – za kraj kaže Filip.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...