BiteMe Nutrition izabran među top 30 najzanimljivijih novih brendova za 2021.

01. 02. 2021.

BiteMe Nutrition ZICER-ov je startup koji kroz svoje proizvode mijenja iskustvo sportske prehrane. Ove su godine uvršteni u izbor najboljih svjetskih brendova ISPO Brandnew koji svake godine u Münchenu proglašava ISPO, najveći i najznačajniji sajam sporta u svijetu. Ušavši među top 30 najzanimljivijih novih brendova za 2021., BITE ME se našao uz bok etabliranih sportskih robnih marki:

U moru uzbudljivih koncepata iz tekstilne industrije, sportske opreme, gadgeta i sprava, koji se predstavljaju na ovogodišnjem izdanju ISPO sajma koji se održava u Münchenu od 1. do 5. veljače, samo jedan brend ističe se kao budući lider za sportsku hranu i prehranu i baš taj brend dolazi iz Hrvatske. BITE ME, brend prirodne sportske prehrane kojeg su 2017. godine pokrenuli braća Edo i Luka Mujkić, zaslužuje našu pažnju ne samo zbog svog zanimljivog imena, već i zbog inovacija na razini proizvoda koje stvaraju.

Kod većine sportskih brendova postoji svojevrstan kompromis između sportske prehrane i prirodnih sastojaka. Potrošači se suočavaju s odabirom proizvoda koji imaju funkcionalne prednosti, ali na štetu konzumiranja umjetnih dodataka, zaslađivača i kemijski obrađenih sastojaka. Učestala konzumacija takvih proizvoda predstavljaju dugoročni zdravstveni rizik. Slijedom toga, veliki dio aktivnih potrošača traži zdrave i prirodne alternative kako bi zadovoljili svoje prehrambene potrebe. BITE ME brend rješava ove probleme nudeći prirodne linije energetskih proizvoda.

Nakon gotovo dvije godine razvoja, stvorili smo liniju 100% prirodnih proizvoda koja zadovoljava funkcionalne kriterije sportske prehrane. Iako pretežno namijenjeni populaciji outdoor sportaša i endurance sportaša, naše sirove biopločice uključuju izvanredne okuse koji su ključna i nedostajuća karika za masovno usvajanje izvan naših ciljnih skupina. Stoga vjerujemo da je tržišni potencijal u budućnosti velik.” – kaže Edo, izvršni direktor tvrtke BiteMe Nutrition.

Brend sportske prehrane s mediteranskim nasljeđem

BITE ME biopločice osvježavajuća su i jedinstvena linija od 4 ukusne energetske pločice koje su organske, veganske, sirove, bez glutena, bez laktoze i bez dodanih šećera. Iako su osnovni sastojci pločica datulje, smokve, marelice, sjemenke i orašasti plodovi, presudni sastojci za okus uključuju limunovo ulje i kardamom (Lemon Crush), kakao u prahu, cvjetove lavande (Mediterraneo), kakao u prahu, sjemenke konoplje, ekstrakt vanilije (Cacao Jazz), maslinovo ulje i sol (Salty Brunch).

Kako bi se postigla dugotrajna energija koja će zadovoljiti potrebe sportaša, BITE ME biopločice sadrže značajnu količinu nezasićenih masti u obliku orašastih plodova – badema, indijskih i brazilskih oraščića. U prosjeku, BITE ME pločice tako sadrže manje šećera u usporedbi s konkurencijom zbog veće količine orašastih plodova. Nadalje, prirodni šećeri u voću – fruktoza i glukoza, tvore složenu smjesu i još se uvijek pojavljuju u dovoljnim količinama (od 25 – 31%) za trenutne energetske potrebe. S dokazanom i uravnoteženom teksturom, kritičnom za treninge visokog intenziteta te nezasićenim mastima kako bi osigurali dugotrajan izvore energije, BITE ME biopločice savršeno odgovaraju za treninge koji traju nekoliko sati. Nizak glikemijski indeks i usporedno niže glikemijsko opterećenje ostavljaju sportaša zadovoljnim, ali gladnim da tjera svoje tijelo dalje.

BITE ME sirove biopločice samo su početak i naporno radimo na tome da u svoj portfelj uvrstimo nove proizvode. Dugoročno, gradimo potpuno prirodni prehrambeni koncept koji će se usvojiti u svim formatima proizvoda, uključujući pločice, prahove i tekućine – što do sada nije postigao niti jedan brend sportske prehrane. Naš je krajnji cilj upoznati aktivne pojedince i entuzijaste s prirodnom prehranom te biti podrška njihovom režimu treninga, tjelesnih aktivnosti te životnog stila općenito. – dodaje Edo.

Startup BiteMe Nutrition uz ZICER-ovu podršku se razvija od 2017. godine. 2018. godine ovaj je startup sudjelovao u Startup Factory predakceleracijskom programu.

Ostale novosti i projekti