BiteMe Nutrition izabran među top 30 najzanimljivijih novih brendova za 2021.

01. 02. 2021.

BiteMe Nutrition ZICER-ov je startup koji kroz svoje proizvode mijenja iskustvo sportske prehrane. Ove su godine uvršteni u izbor najboljih svjetskih brendova ISPO Brandnew koji svake godine u Münchenu proglašava ISPO, najveći i najznačajniji sajam sporta u svijetu. Ušavši među top 30 najzanimljivijih novih brendova za 2021., BITE ME se našao uz bok etabliranih sportskih robnih marki:

U moru uzbudljivih koncepata iz tekstilne industrije, sportske opreme, gadgeta i sprava, koji se predstavljaju na ovogodišnjem izdanju ISPO sajma koji se održava u Münchenu od 1. do 5. veljače, samo jedan brend ističe se kao budući lider za sportsku hranu i prehranu i baš taj brend dolazi iz Hrvatske. BITE ME, brend prirodne sportske prehrane kojeg su 2017. godine pokrenuli braća Edo i Luka Mujkić, zaslužuje našu pažnju ne samo zbog svog zanimljivog imena, već i zbog inovacija na razini proizvoda koje stvaraju.

Kod većine sportskih brendova postoji svojevrstan kompromis između sportske prehrane i prirodnih sastojaka. Potrošači se suočavaju s odabirom proizvoda koji imaju funkcionalne prednosti, ali na štetu konzumiranja umjetnih dodataka, zaslađivača i kemijski obrađenih sastojaka. Učestala konzumacija takvih proizvoda predstavljaju dugoročni zdravstveni rizik. Slijedom toga, veliki dio aktivnih potrošača traži zdrave i prirodne alternative kako bi zadovoljili svoje prehrambene potrebe. BITE ME brend rješava ove probleme nudeći prirodne linije energetskih proizvoda.

Nakon gotovo dvije godine razvoja, stvorili smo liniju 100% prirodnih proizvoda koja zadovoljava funkcionalne kriterije sportske prehrane. Iako pretežno namijenjeni populaciji outdoor sportaša i endurance sportaša, naše sirove biopločice uključuju izvanredne okuse koji su ključna i nedostajuća karika za masovno usvajanje izvan naših ciljnih skupina. Stoga vjerujemo da je tržišni potencijal u budućnosti velik.” – kaže Edo, izvršni direktor tvrtke BiteMe Nutrition.

Brend sportske prehrane s mediteranskim nasljeđem

BITE ME biopločice osvježavajuća su i jedinstvena linija od 4 ukusne energetske pločice koje su organske, veganske, sirove, bez glutena, bez laktoze i bez dodanih šećera. Iako su osnovni sastojci pločica datulje, smokve, marelice, sjemenke i orašasti plodovi, presudni sastojci za okus uključuju limunovo ulje i kardamom (Lemon Crush), kakao u prahu, cvjetove lavande (Mediterraneo), kakao u prahu, sjemenke konoplje, ekstrakt vanilije (Cacao Jazz), maslinovo ulje i sol (Salty Brunch).

Kako bi se postigla dugotrajna energija koja će zadovoljiti potrebe sportaša, BITE ME biopločice sadrže značajnu količinu nezasićenih masti u obliku orašastih plodova – badema, indijskih i brazilskih oraščića. U prosjeku, BITE ME pločice tako sadrže manje šećera u usporedbi s konkurencijom zbog veće količine orašastih plodova. Nadalje, prirodni šećeri u voću – fruktoza i glukoza, tvore složenu smjesu i još se uvijek pojavljuju u dovoljnim količinama (od 25 – 31%) za trenutne energetske potrebe. S dokazanom i uravnoteženom teksturom, kritičnom za treninge visokog intenziteta te nezasićenim mastima kako bi osigurali dugotrajan izvore energije, BITE ME biopločice savršeno odgovaraju za treninge koji traju nekoliko sati. Nizak glikemijski indeks i usporedno niže glikemijsko opterećenje ostavljaju sportaša zadovoljnim, ali gladnim da tjera svoje tijelo dalje.

BITE ME sirove biopločice samo su početak i naporno radimo na tome da u svoj portfelj uvrstimo nove proizvode. Dugoročno, gradimo potpuno prirodni prehrambeni koncept koji će se usvojiti u svim formatima proizvoda, uključujući pločice, prahove i tekućine – što do sada nije postigao niti jedan brend sportske prehrane. Naš je krajnji cilj upoznati aktivne pojedince i entuzijaste s prirodnom prehranom te biti podrška njihovom režimu treninga, tjelesnih aktivnosti te životnog stila općenito. – dodaje Edo.

Startup BiteMe Nutrition uz ZICER-ovu podršku se razvija od 2017. godine. 2018. godine ovaj je startup sudjelovao u Startup Factory predakceleracijskom programu.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...