U ZICERU doznajte kako uspješno zakoračiti na tržište SAD-a

10. 11. 2018.

S hrvatskom podružnicom Founder Institute-a 11. listopada 2018. organiziramo poslovno događanje s posebnim gostovanjem Veleposlanika SAD-a u RH!

Događaj „How To Enter USA Market: Tips & Tricks For Croatian Startups” održat će se u našem Akceleratoru na prvom katu 12. paviljona Zagrebačkog velesajma 11. listopada  od 18:30 sati.

Publici će temu poduzetništva i poslovanja na američkom tržištu predstaviti Veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj, Njegova Ekselencija g. Robert Kohorst. Veleposlanik Kohorst, doktor pravnih znanosti je svoja poduzetnička iskustva u području financija i nekretnina počeo stjecati  kao osnivač i predsjednik društva Everest Properties u Pasadeni, Kalifornija. Tijekom svoje bogate poduzetničke karijere bio je osnivač i izvršni direktor niza uspješnih kompanija.

Naredni govornik bit će Mentor gospodin Marko Kovač, osnivač i član Uprave tvrtke Repsly, koja je počela kao skromni hrvatski startup 2010. i postala globalna kompanija upravo zahvaljujući svom uspješnom poslovanju na tržištu SAD-a. Repsly-eva B2B rješenja za upravljanje prodajom danas koristi više od 1000 kompanija u 80 zemalja svijeta. 

Nakon uvodnih izlaganja održat će se startup pitch event, na kojem će se publici predstaviti tri hrvatska startupa koji žele započeti svoju ekspanziju na tržištu SAD-a.

SightRun je startup Alumni programa FI Hrvatska i Startup Factory, koji je razvio mobilnu platformu za turističko trčanje koja je danas prisutna u 7 hrvatskih gradova, te Minhenu i Beču. TrackBar je Alumni Startup Factory, koji je razvio BI software za upravljanja poslovanjem barova i restorana. U pilot primjeni je u 100+ kafića i restorana u Hrvatskoj. EXRey je pak startup koji je razvio rješenje za pretvaranje pasivnih TV i video sadržaja u interaktivne uz korištenje mobilnih telefona. Radi se o “Shazam-u za video sadržaje”.

U vrednovanju prezentiranih strategija izlaska na USA tržište sudjelovat će osim žirija i publika u dvorani. Žiri čine gospoda Robert Kohorst, Frane Šesnić, Marko Kovač i Michael Glazer.

Cjelokupno događanje odvijat će se na engleskom jeziku. Program događanja dostupan je ovdje.

Ulaz na događaj je slobodan uz prethodnu registraciju na poveznici: https://fi.co/e/169061.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...