U ZICERU doznajte kako uspješno zakoračiti na tržište SAD-a

10. 11. 2018.

S hrvatskom podružnicom Founder Institute-a 11. listopada 2018. organiziramo poslovno događanje s posebnim gostovanjem Veleposlanika SAD-a u RH!

Događaj „How To Enter USA Market: Tips & Tricks For Croatian Startups” održat će se u našem Akceleratoru na prvom katu 12. paviljona Zagrebačkog velesajma 11. listopada  od 18:30 sati.

Publici će temu poduzetništva i poslovanja na američkom tržištu predstaviti Veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj, Njegova Ekselencija g. Robert Kohorst. Veleposlanik Kohorst, doktor pravnih znanosti je svoja poduzetnička iskustva u području financija i nekretnina počeo stjecati  kao osnivač i predsjednik društva Everest Properties u Pasadeni, Kalifornija. Tijekom svoje bogate poduzetničke karijere bio je osnivač i izvršni direktor niza uspješnih kompanija.

Naredni govornik bit će Mentor gospodin Marko Kovač, osnivač i član Uprave tvrtke Repsly, koja je počela kao skromni hrvatski startup 2010. i postala globalna kompanija upravo zahvaljujući svom uspješnom poslovanju na tržištu SAD-a. Repsly-eva B2B rješenja za upravljanje prodajom danas koristi više od 1000 kompanija u 80 zemalja svijeta. 

Nakon uvodnih izlaganja održat će se startup pitch event, na kojem će se publici predstaviti tri hrvatska startupa koji žele započeti svoju ekspanziju na tržištu SAD-a.

SightRun je startup Alumni programa FI Hrvatska i Startup Factory, koji je razvio mobilnu platformu za turističko trčanje koja je danas prisutna u 7 hrvatskih gradova, te Minhenu i Beču. TrackBar je Alumni Startup Factory, koji je razvio BI software za upravljanja poslovanjem barova i restorana. U pilot primjeni je u 100+ kafića i restorana u Hrvatskoj. EXRey je pak startup koji je razvio rješenje za pretvaranje pasivnih TV i video sadržaja u interaktivne uz korištenje mobilnih telefona. Radi se o “Shazam-u za video sadržaje”.

U vrednovanju prezentiranih strategija izlaska na USA tržište sudjelovat će osim žirija i publika u dvorani. Žiri čine gospoda Robert Kohorst, Frane Šesnić, Marko Kovač i Michael Glazer.

Cjelokupno događanje odvijat će se na engleskom jeziku. Program događanja dostupan je ovdje.

Ulaz na događaj je slobodan uz prethodnu registraciju na poveznici: https://fi.co/e/169061.

Ostale novosti i projekti

Bespovratne potpore za digitalizaciju

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti 2021. – 2026. objavljuje Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Bespovratne potpore za digitalizaciju“. Bespovratna sredstva dodjeljuju se putem otvorenog postupka dodjele u...

U ZICER-u predstavljen poduzetnički vodič na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...