U ZICER-u smo započeli novi ciklus Business over Breakfast druženja

22. 03. 2021.

Business over Breakfast (BoB) omogućuje razmjenu iskustava poduzetnika inkubiranih u ZICER-u. Kroz ovakva druženja upoznajemo se, razmjenjujemo znanja i potičemo suradnju.

Danas smo na BoB-u imali priliku upoznati četiri startupa koja su tek od nedavno dio ZICER-ove zajednice. Tako smo doznali čime se bavi EasyDigital, Nobula Technologies, MASH ICT i Sportreact

EasyDigital predstavio nam je Ladislav Mačkala. Ladislav nam je objasnio kako je njihov proizvod EasyBusy novo softversko rješenje na tržištu za podršku poslovanju malih poduzetnika. Prilagođen je za dentalne ordinacije i poliklinike, ali je iznimno prilagodljiv i konfigurabilan te u upotrebi i u drugim branšama. EasyBusy sadrži sve podatke o klijentu/pacijentu na jednom mjestu, a uz to ima jednostavno i ugodno korisničko sučelje, jednostavan je za učenje, stabilan i visokih performansi, dostupan u bilo kojem trenutku u oblaku, s podrškom za viševalutnost i višejezičnost korisničkog sučelja i podataka.

Nikola Mataga predstavio je MASH-ICT.  MASH-ICT je sistem integrator inovativnih telekomunikacijskih, IoT i 5G rješenja. Nikola je pozvao sve koji trebaju cjelovito wireless ili žičano komunikacijsko rješenje ili pak IoT sustav da im se jave.

Najmlađi startup među ovim mladim startupovima je Nobula Technologies. Predstavio ga je Zoran Milas. Zoran je istaknio kako Nobula Technologies učenika stavlja u prvi plan kroz interaktivno učenje i primjenu umjetne inteligencije.

Startup Sportreact je jedan od pobjednika posljednje Startup Factory generacije. Predstavio ga je Anto Širić koji nam je ispričao kako je riječ o sportsko-tehnološkom startupu koji je specijaliziran za proizvodnju tehnologije za trening reakcija i testiranje agilnosti sportaša. Njihova misija je pomoći sportašima u povećanju performansi s jasnom vizijom primjene sportske tehnologije u svim fazama sportske pripreme. Cilj im je ponuditi tržištu rješenje koje pruža tehnološki napredne značajke s više sadržaja i metoda obuke u kombinaciji s detaljnim ispitivanjem i analizom podataka.

Kroz Business over Breakfast predstavili smo dva EU projekta u čije se aktivnosti startupovi mogu uključiti i kroz njih unaprijediti svoje poslovanje.

Projekt E-FIX predstavio je Marko Helfrih, pomoćnik direktora ZICER-a, i pozvao startupove na sudjelovanje u nadolazećim aktivnostima projekta. Projekt E-FIX ima za cilj pripremiti europsko tržište (s fokusom na obuhvat članica EU iz različitih pristupnih razdoblja i zemalja u predpristupnoj fazi) na intenzivniju primjenu inovativnih financijskih mehanizama u energetskom sektoru kako bi se olakšale i povećale investicije u energetske projekte i usluge. 

O projektu CE-Connector, koji za cilj između ostaloga ima povezati startupove s poslovnim anđelima, više nam je ispričala Sandra Matijević, specijalistica za pripremu i provedbu projekata u ZICER-u. Zadovoljni smo s brojem startupova koji su se u prvom krugu poziva uključili u CE-Connector mrežu. U prvom krugu bilo je 26 prijavljenih startupova. Upravo smo otvorili novi ciklus prijava za CE-Connector, a svi zainteresirani startupovi i poslovni anđeli mogu se prijaviti putem linka.

Veselimo se idućem BoB-u kojeg zakazujemo za travanj!

Ostale novosti i projekti

Saznaj više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije

Želiš saznati više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije? Tada je Vienna Startup Package, koji ti nudi Vienna Business Agency, upravo ono što trebaš! Istraži svoje poslovne mogućnosti unutar ekskluzivnog jednomjesečnog programa za međunarodne startupove....

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...