U Zagrebu održan 11. Sajam poslova

24. 10. 2017.

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Regionalnog ureda Zagreb u Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu danas je održan 11. Sajam poslova. 

Sajam se odvijao pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Zagrebačke županije, a u partnerstvu 9 gradova Zagrebačke županije (Dugo Selo, Ivanić Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sv. Ivan Zelina, Sv. Nedelja, Velika Gorica, Vrbovec, Zaprešić), općine Bistra, Obrtničke komore Zagreb, Udruženja obrtnika grada Zagreba, Gospodarske komore Zagreb i Pučkog otvorenog učilišta Zagreb kao domaćina.

Već 11 godina ova manifestacija se provodi u cilju usklađivanja ponude i potražnje na tržištu rada, rasta zapošljavanja i razvoja partnerskih odnosa svih dionika koji na bilo koji način sudjeluju u razvoju regionalnog i šireg tržišta rada.

I ove godine Razvojna agencija Zagreb aktivno je sudjelovala na ovom vrijednom događaju i to kroz informativni štand i predavanje pod nazivom „Postani poduzetnik“.

Sajam poslova službeno je otvorio mr.sc. Marko Pavić, Ministar rada i mirovinskog sustava, a okupljenima se obratila i Marije Halić, predstojnica Regionalnog ureda Zagreb, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. U svome govoru Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo istaknula je važnost mjera kojima Grad Zagreb potiče smanjenje nezaposlenosti. Između ostalog, naglasak je stavila i na mjeru „Radu čisto – budi zaposlen“ kojom Grad Zagreb dodjeljuje bespovratna sredstva za osnivanje obrta za djelatnost čišćenja prostora te uređenja i održavanja krajolika.

Na informativnom štandu Razvojne agencije Zagreb tijekom cijelog dana bilo je izuzetno živo. Posjetitelji su se raspitivali o dostupnim edukacijama, raspoloživim potporama te novouređenom prostoru Tehnološkog parka.

Vjerujemo kako su mnogi posjetitelj danas uspostavili kontakte koji će im pomoći u budućem zapošljavanju te kako će se neki od njih odlučiti i za ulazak u samostalne poduzetničke vode.

Ostale novosti i projekti

Saznaj više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije

Želiš saznati više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije? Tada je Vienna Startup Package, koji ti nudi Vienna Business Agency, upravo ono što trebaš! Istraži svoje poslovne mogućnosti unutar ekskluzivnog jednomjesečnog programa za međunarodne startupove....

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...