U Zagrebu održan 11. Sajam poslova

24. 10. 2017.

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Regionalnog ureda Zagreb u Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu danas je održan 11. Sajam poslova. 

Sajam se odvijao pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Zagrebačke županije, a u partnerstvu 9 gradova Zagrebačke županije (Dugo Selo, Ivanić Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sv. Ivan Zelina, Sv. Nedelja, Velika Gorica, Vrbovec, Zaprešić), općine Bistra, Obrtničke komore Zagreb, Udruženja obrtnika grada Zagreba, Gospodarske komore Zagreb i Pučkog otvorenog učilišta Zagreb kao domaćina.

Već 11 godina ova manifestacija se provodi u cilju usklađivanja ponude i potražnje na tržištu rada, rasta zapošljavanja i razvoja partnerskih odnosa svih dionika koji na bilo koji način sudjeluju u razvoju regionalnog i šireg tržišta rada.

I ove godine Razvojna agencija Zagreb aktivno je sudjelovala na ovom vrijednom događaju i to kroz informativni štand i predavanje pod nazivom „Postani poduzetnik“.

Sajam poslova službeno je otvorio mr.sc. Marko Pavić, Ministar rada i mirovinskog sustava, a okupljenima se obratila i Marije Halić, predstojnica Regionalnog ureda Zagreb, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. U svome govoru Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo istaknula je važnost mjera kojima Grad Zagreb potiče smanjenje nezaposlenosti. Između ostalog, naglasak je stavila i na mjeru „Radu čisto – budi zaposlen“ kojom Grad Zagreb dodjeljuje bespovratna sredstva za osnivanje obrta za djelatnost čišćenja prostora te uređenja i održavanja krajolika.

Na informativnom štandu Razvojne agencije Zagreb tijekom cijelog dana bilo je izuzetno živo. Posjetitelji su se raspitivali o dostupnim edukacijama, raspoloživim potporama te novouređenom prostoru Tehnološkog parka.

Vjerujemo kako su mnogi posjetitelj danas uspostavili kontakte koji će im pomoći u budućem zapošljavanju te kako će se neki od njih odlučiti i za ulazak u samostalne poduzetničke vode.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...