Posjet delegacije grada Mainza Tehnološkom parku Razvojne agencije Zagreb

24. 10. 2017.

Kako bi pokazali mogućnosti i alate kroz koje Grad Zagreb potiče razvoj poduzetništva te doprinosi stvaranju na inovacijama baziranog gospodarskog rasta, u Tehnološkom parku Razvojne agencije Zagreb (RAZA)  ugostili smo delegaciju predstavnika grada Mainza na čelu s gradonačelnikom Michaelom Eblingom. 

Delegaciju gostiju činili su i Günter Beck, zamjenik gradonačelnika grada Mainza zadužen za financije i sport; Hannsgeorg Schönig i Alexandra Gill-Gers, gradski vijećnici Grada Mainza; Richard Patzke, počasni konzul Republike Hrvatske u SR Njemačkoj (Mainz); Vladimir Duvnjak, generalni konzul Republike Hrvatske u SR Njemačkoj (Frankfurt);  Günter Jertz, direktor IHK Rheinhessen-a; Viktor Piel, glavni tajnik Njemačko-hrvatskog društva, Vladimir Hruska, potpredsjednik Njemačko-hrvatskog udruženja; Katica Vraneša, predsjednica Hrvatske kulturne zajednice Mainz te Sibylle von Roesgen, voditeljica protokola i međunarodnih odnosa Grada Mainza.

Delegaciju su u ime Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo ugostili Nera Pavić, pomoćnica pročelnice za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba te predstavnici Razvojne agencije Zagreb: Ante Janko Bobetko i Marko Helfrih, pomoćnici direktora Agencije i Ivana Čuljak, voditeljica projekta Tehnološki park Zagreb.

Tijekom posjeta prisutnima su prezentirane aktivnosti i projekti kroz koje Grad Zagreb i RAZA putem edukacija, maturiranja, infrastrukturne i financijske pomoći pomažu potencijalnim poduzetnicima u realizaciji poduzetničkih ideja u perspektivne i održive projekte. Također, prisutnima se predstavio te svoju uspješan poduzetnički put ispričao Matiju Puškara, direktora tvrtke Byte Lab, koja svoja inovativna smart city rješenja razvija u Tehnološkom parku Zagreb. 

Tijekom današnjeg sastanka raspravljalo se o mogućnostima daljnjeg povezivanja te razmjene iskustava njemačkih i hrvatskih startup poduzetnika te se nadamo budućoj još intenzivnijoj suradnji između gradova Mainza i Zagreba.

Ostale novosti i projekti

U ZICER-u predstavljen poduzetnički vodič na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...

Predstavljanje poduzetničkih vodiča na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...