U TPZ-u održano veselo fašničko „Business Over Breakfast“ druženje

14. 02. 2018.

Preko 30 inovativnih tvrtki jučer je u Akceleratoru TPZ-a, uz prigodne krafne i poticajnu atmosferu no bez maski na licu, sudjelovalo u „Business Over Breakfast“ druženju. Glavni cilj ovakvih formalno-neformalnih događaja je upoznavanje i povezivanje svih koji djelaju u okviru Parka. 

Ovoga puta 8 je tvrtki članica i to NB7 (Bike2Lock), DiVanHexaworxNephosPametniBar (Trakbar)Pulsar LaboratoriesRecogno i Rigpro pričalo o svojim projektima, tržištu na kojem djeluju, njihovim uspjesima i izazovima. Dotakli su se tema kao što su investicije, zaposlenici, partneri, kupci, distribucija, ali i EU natječaji. Sedamdesetak okupljenih sudionika imalo je prilike čuti na koji način naši predstavljeni članovi postižu uspjehe te što su sve morali proći kako bi došli do trenutnih rezultata. Prezentirani projekti nalaze se u različitim razvojnim fazama. Upravo zbog toga uvijek je dobro čuti savjet iskusnih kolega te kroz diskusiju doći do rješenja trenutnih poslovnih izazova.

Natko iz tvrtke NB7 ukratko je opisao svoj ulazak u poduzetništvo riječima „WD40 nastao je iz četrdesetog pokušaja, Edison je imao 1000 neuspješnih pokušaja izuma žarulje, dok smo se mi nazvali NB7 jer je tek naš sedmi pokušaj uspješan.“ Na to je nadodao i svoje iskustvo s prijavama na natječaje za EU fondove za koje tvrdi kako ne treba čekati da izađe natječaj u potpunosti prilagođen tvrtki, nego je nekad bitno i vlastiti proizvod prilagoditi natječaju. 

Međusobna pomoć, rad, suradnja i komunikacija temelj su ove zajednice. U prilog tome govore brojne suradnje i podrška koje si tvrtke redovito međusobno pružaju.

Ivana Čuljak, voditeljica projekta Tehnološki park Zagreb, okupljene je upoznala s relevantnim informacijama te najavila novi događaj okupljanja i razmjene znanja. U pripremi je već novo „Business Over Breakfast“ druženje o čemu više informacija donosimo uskoro.

Ostale novosti i projekti

Startup Nobula odvažno mijenja uobičajene načine učenja

Inovatori iz ZICER-a unose nov život u edukativne procese! Interakcija u edukaciji danas je imperativ. Kada se osobu koja uči stavi u aktivan položaj, ona više nije samo promatrač, već i svojevrstan nositelj aktivnosti. Uz novu ulogu učenje postaje temeljitije, a...

Dođite na SACHE događaj u Muzej grada Zagreba!

Pozivamo kulturne operatore i predstavnike kulturnih institucija da nam se pridruže 8. lipnja 2022. s početkom u 10 sati u Muzeju grada Zagreba, Opatička ul. 20 na SACHE lokalnom događaju: Visoke tehnologije & inovativni financijski instrumenti kao kreatori...