U TPZ-u održano veselo fašničko „Business Over Breakfast“ druženje

14. 02. 2018.

Preko 30 inovativnih tvrtki jučer je u Akceleratoru TPZ-a, uz prigodne krafne i poticajnu atmosferu no bez maski na licu, sudjelovalo u „Business Over Breakfast“ druženju. Glavni cilj ovakvih formalno-neformalnih događaja je upoznavanje i povezivanje svih koji djelaju u okviru Parka. 

Ovoga puta 8 je tvrtki članica i to NB7 (Bike2Lock), DiVanHexaworxNephosPametniBar (Trakbar)Pulsar LaboratoriesRecogno i Rigpro pričalo o svojim projektima, tržištu na kojem djeluju, njihovim uspjesima i izazovima. Dotakli su se tema kao što su investicije, zaposlenici, partneri, kupci, distribucija, ali i EU natječaji. Sedamdesetak okupljenih sudionika imalo je prilike čuti na koji način naši predstavljeni članovi postižu uspjehe te što su sve morali proći kako bi došli do trenutnih rezultata. Prezentirani projekti nalaze se u različitim razvojnim fazama. Upravo zbog toga uvijek je dobro čuti savjet iskusnih kolega te kroz diskusiju doći do rješenja trenutnih poslovnih izazova.

Natko iz tvrtke NB7 ukratko je opisao svoj ulazak u poduzetništvo riječima „WD40 nastao je iz četrdesetog pokušaja, Edison je imao 1000 neuspješnih pokušaja izuma žarulje, dok smo se mi nazvali NB7 jer je tek naš sedmi pokušaj uspješan.“ Na to je nadodao i svoje iskustvo s prijavama na natječaje za EU fondove za koje tvrdi kako ne treba čekati da izađe natječaj u potpunosti prilagođen tvrtki, nego je nekad bitno i vlastiti proizvod prilagoditi natječaju. 

Međusobna pomoć, rad, suradnja i komunikacija temelj su ove zajednice. U prilog tome govore brojne suradnje i podrška koje si tvrtke redovito međusobno pružaju.

Ivana Čuljak, voditeljica projekta Tehnološki park Zagreb, okupljene je upoznala s relevantnim informacijama te najavila novi događaj okupljanja i razmjene znanja. U pripremi je već novo „Business Over Breakfast“ druženje o čemu više informacija donosimo uskoro.

Ostale novosti i projekti

Završen projekt za zeleniju budućnost – My Energy Community 

Razvojno-istraživački projekt My Energy Community, čiji je završetak predstavljen danasna svečanosti održanoj u prostorijama ZICER-a, započet je 2022. godine s ciljem razvoja platforme za energetske zajednice u kojima će tokovi energije i povezane cijene biti dostupni...

Balans privatnog i poslovnog u startup svijetu

U fokusu poslovanja ReaX LAB-a je razvoj laboratorijske analitičke opreme u području zelene kemije, s posebnim naglaskom na minijaturizaciju radi smanjenja potrošnje reagensa i negativnog utjecaja na okoliš.Ovu uspješnu u ZICER-u inkubiranu tvrtku čine vrsni...