U organizaciji Razvojne agencije Zagreb uspješno održana prva radionica projekta Co-Create

16. 10. 2017.

Dana 16. listopada 2017. godine u Zagrebu u atraktivnom prostoru novog Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb održana je prva radionica projekta Co-Create na kojem je Razvojna agencija Zagreb partner. Radionica je okupila ključne dionike domaće kreativne i drvne industrije koji su izmjenjivali iskustva i razvijali ideje o suradnji i povezivanju u smislu stvaranja dodatne vrijednosti, boljeg plasmana i snažnijeg pozicioniranja na tržištu. 

Uz razvijene debate, radionica je bila provedena kao trening za klaster managere i ključne dionike sektora.  Kroz radionicu predstavljani su glavni alati i koncepati koji se koriste u međusektorskoj suradnji s ciljem kreiranja novih proizvoda i dodane vrijednosti.

Projekt „Co-Create: Setting up a network of COmpetitive MED Clusters with the contribution of CREATive industriEs“ ima za cilj podržati procese međusektorske suradnje (cross-fertilization) između klastera tradicionalne industrije i kreativnih industrija. Projekt promovira suradnju kroz primjenu novih metodologija i alata usmjerenih na upravitelje klastera, male i srednje poduzetnika i predstavnike javnih vlasti.

Projekt je sufinanciran kroz Interreg MED Programme te okuplja 11 organizacija iz 7 europskih država: Italija, Francuska, Portugal, Španjolska, Grčka, Slovenija i Hrvatska. Razvojna agencija Zagreb je partner na projektu. 

Nakon uspješno održane prve radionice nastavljamo s daljnjim aktivnostima u cilju povezivanja poduzetnika iz drvnog i kreativnog sektora.

Više informacija o projektu možete pronaći na linku

Ostale novosti i projekti

Potpore inovatorima Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb objavio je Javni natječaj za dodjelu potpora inovatorima koji razvijaju i promoviraju inovacije za poduzetničko korištenje. Natječaj za 2022. godinu otvoren je zaključno do 7. studenoga 2022. godine. Kome je potpora namijenjena?...

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...