U organizaciji Razvojne agencije Zagreb uspješno održana prva radionica projekta Co-Create

16. 10. 2017.

Dana 16. listopada 2017. godine u Zagrebu u atraktivnom prostoru novog Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb održana je prva radionica projekta Co-Create na kojem je Razvojna agencija Zagreb partner. Radionica je okupila ključne dionike domaće kreativne i drvne industrije koji su izmjenjivali iskustva i razvijali ideje o suradnji i povezivanju u smislu stvaranja dodatne vrijednosti, boljeg plasmana i snažnijeg pozicioniranja na tržištu. 

Uz razvijene debate, radionica je bila provedena kao trening za klaster managere i ključne dionike sektora.  Kroz radionicu predstavljani su glavni alati i koncepati koji se koriste u međusektorskoj suradnji s ciljem kreiranja novih proizvoda i dodane vrijednosti.

Projekt „Co-Create: Setting up a network of COmpetitive MED Clusters with the contribution of CREATive industriEs“ ima za cilj podržati procese međusektorske suradnje (cross-fertilization) između klastera tradicionalne industrije i kreativnih industrija. Projekt promovira suradnju kroz primjenu novih metodologija i alata usmjerenih na upravitelje klastera, male i srednje poduzetnika i predstavnike javnih vlasti.

Projekt je sufinanciran kroz Interreg MED Programme te okuplja 11 organizacija iz 7 europskih država: Italija, Francuska, Portugal, Španjolska, Grčka, Slovenija i Hrvatska. Razvojna agencija Zagreb je partner na projektu. 

Nakon uspješno održane prve radionice nastavljamo s daljnjim aktivnostima u cilju povezivanja poduzetnika iz drvnog i kreativnog sektora.

Više informacija o projektu možete pronaći na linku

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...