U okviru projekta Co-Create održan seminar o mogućnostima financiranja klastera i kreativnih mreža

28. 03. 2018.

Dana 27. ožujka u Akceleratoru Tehnološkog parka Zagreb održan je seminar namijenjen klaster managerima pod nazivom EU Opportunities: Mogućnosti financiranja klastera i kreativnih mreža iz programa Europske unije.

Cilj seminara projekta Co-Create bio je pružiti informacije o financiranju klastera iz programa Europske unije sa ciljem osnaživanja njihovih kompetencija prilikom prijave projekata.   

Događaj je otvorio Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb, dok je seminar započeo predstavljanjem projekta Co-Create u čije detalje je sudionike uputio Ante Janko Bobetko, voditelj projekta Co-Create i pomoćnik direktora Razvojne agencije Zagreb – TPZ.

Mogućnosti financiranja aktivnosti klastera iz programa Europske teritorijalne suradnje (INTERREG programa) nadalje je predstavio Marko Helfrih, pomoćnik direktora Razvojne agencije Zagreb – TPZ, čiju prezentaciju možete preuzeti ovdje.

Bitan i središnji dio konferencije bio je na temu Strateških projekti vezanih uz razvoj klasterskih inicijativa, upoznavanje s natječajima u najavi iz ESI fondova i eFondovaBruno Grubešić, voditelj Službe za pripremu programa poticanja istraživanja, razvoja i inovacija iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta održao je sadržajnu prezentaciju kroz koju je okupljene upoznao s ključnim elementima ove teme, aktualnim natječajima, natječajima u najavi i novim sustavomprijava eFondovi. Ovu prezentaciju možete preuzeti na linku.

Na samome kraju osvrt na pripremu za Novo financijsko razdoblje i Nacionalnu razvojna strategija 2020-2030 dao je Goran Basarac, voditelj Službe za programiranje, koordinaciju i strateško praćenje ESI fondova iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Uvjereni smo kako smo ovim seminarom odgovorili na brojna pitanja i nedoumice o financiranju klastera i kreativnih mreža iz programa Europske unije.

Projekt Co-Create ima za cilj podržati procese međusektorske suradnje između klastera tradicionalne industrije i kreativnih industrija. Projekt će promovirati suradnju kroz primjenu novih metodologija i alata usmjerenih na upravitelje klastera, male i srednje poduzetnike i predstavnike javnih vlasti. Poseban naglasak bit će stavljen na konkretizaciju suradnje u praksi između drvne i kreativne industrije.

Projekt je sufinanciran kroz Europski fond za regionalni razvoj te okuplja 11 organizacija iz 7 europskih država: Italije, Francuske, Portugala, Španjolske, Grčke, Slovenije i Hrvatske. Razvojna agencija Zagreb je partner na projektu.

Ostale novosti i projekti

Kako uspješno pokrenuti startup?

Ostvarite uspjeh svoga startupa kroz naše akceleracijske programe. Samo požurite! Startupove za razvoj čeka 150.000 eura, a prijave za akceleracijske programe traju još samo ovaj tjedan! Uz podršku u najranijoj fazi poslovanja kroz Startup Factory akcelerator, sada...

ZICER je osvojio titulu Croatian EEPA 2023 national winner!

Ovih se dana možemo pohvaliti novim priznanjem. U konkurenciji hrvatskih projekata osvojili smo priznanje EPPA 2023 nacionalnog pobjednika. Sada smo u finalu ovog prestižnog natjecanja! EEPA (European Enterprise Promotion Awards/ Europska nagrade za promicanje...

Zapošljavamo voditelja računovodstva. Prijavi se!

Zagrebački inovacijski centar traži pojačanje u svojim redovima, i to stručnjaka iz područja računovodstva! Otvoren je Javni natječaj za radno mjesto Specijalist za materijalno-financijske poslove (Voditelj računovodstva) za rad u punom radnom vremenu na neodređeno...