U okviru projekta Co-Create održan seminar o mogućnostima financiranja klastera i kreativnih mreža

28. 03. 2018.

Dana 27. ožujka u Akceleratoru Tehnološkog parka Zagreb održan je seminar namijenjen klaster managerima pod nazivom EU Opportunities: Mogućnosti financiranja klastera i kreativnih mreža iz programa Europske unije.

Cilj seminara projekta Co-Create bio je pružiti informacije o financiranju klastera iz programa Europske unije sa ciljem osnaživanja njihovih kompetencija prilikom prijave projekata.   

Događaj je otvorio Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb, dok je seminar započeo predstavljanjem projekta Co-Create u čije detalje je sudionike uputio Ante Janko Bobetko, voditelj projekta Co-Create i pomoćnik direktora Razvojne agencije Zagreb – TPZ.

Mogućnosti financiranja aktivnosti klastera iz programa Europske teritorijalne suradnje (INTERREG programa) nadalje je predstavio Marko Helfrih, pomoćnik direktora Razvojne agencije Zagreb – TPZ, čiju prezentaciju možete preuzeti ovdje.

Bitan i središnji dio konferencije bio je na temu Strateških projekti vezanih uz razvoj klasterskih inicijativa, upoznavanje s natječajima u najavi iz ESI fondova i eFondovaBruno Grubešić, voditelj Službe za pripremu programa poticanja istraživanja, razvoja i inovacija iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta održao je sadržajnu prezentaciju kroz koju je okupljene upoznao s ključnim elementima ove teme, aktualnim natječajima, natječajima u najavi i novim sustavomprijava eFondovi. Ovu prezentaciju možete preuzeti na linku.

Na samome kraju osvrt na pripremu za Novo financijsko razdoblje i Nacionalnu razvojna strategija 2020-2030 dao je Goran Basarac, voditelj Službe za programiranje, koordinaciju i strateško praćenje ESI fondova iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Uvjereni smo kako smo ovim seminarom odgovorili na brojna pitanja i nedoumice o financiranju klastera i kreativnih mreža iz programa Europske unije.

Projekt Co-Create ima za cilj podržati procese međusektorske suradnje između klastera tradicionalne industrije i kreativnih industrija. Projekt će promovirati suradnju kroz primjenu novih metodologija i alata usmjerenih na upravitelje klastera, male i srednje poduzetnike i predstavnike javnih vlasti. Poseban naglasak bit će stavljen na konkretizaciju suradnje u praksi između drvne i kreativne industrije.

Projekt je sufinanciran kroz Europski fond za regionalni razvoj te okuplja 11 organizacija iz 7 europskih država: Italije, Francuske, Portugala, Španjolske, Grčke, Slovenije i Hrvatske. Razvojna agencija Zagreb je partner na projektu.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...