U okviru projekta Co-Create održan seminar o mogućnostima financiranja klastera i kreativnih mreža

28. 03. 2018.

Dana 27. ožujka u Akceleratoru Tehnološkog parka Zagreb održan je seminar namijenjen klaster managerima pod nazivom EU Opportunities: Mogućnosti financiranja klastera i kreativnih mreža iz programa Europske unije.

Cilj seminara projekta Co-Create bio je pružiti informacije o financiranju klastera iz programa Europske unije sa ciljem osnaživanja njihovih kompetencija prilikom prijave projekata.   

Događaj je otvorio Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb, dok je seminar započeo predstavljanjem projekta Co-Create u čije detalje je sudionike uputio Ante Janko Bobetko, voditelj projekta Co-Create i pomoćnik direktora Razvojne agencije Zagreb – TPZ.

Mogućnosti financiranja aktivnosti klastera iz programa Europske teritorijalne suradnje (INTERREG programa) nadalje je predstavio Marko Helfrih, pomoćnik direktora Razvojne agencije Zagreb – TPZ, čiju prezentaciju možete preuzeti ovdje.

Bitan i središnji dio konferencije bio je na temu Strateških projekti vezanih uz razvoj klasterskih inicijativa, upoznavanje s natječajima u najavi iz ESI fondova i eFondovaBruno Grubešić, voditelj Službe za pripremu programa poticanja istraživanja, razvoja i inovacija iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta održao je sadržajnu prezentaciju kroz koju je okupljene upoznao s ključnim elementima ove teme, aktualnim natječajima, natječajima u najavi i novim sustavomprijava eFondovi. Ovu prezentaciju možete preuzeti na linku.

Na samome kraju osvrt na pripremu za Novo financijsko razdoblje i Nacionalnu razvojna strategija 2020-2030 dao je Goran Basarac, voditelj Službe za programiranje, koordinaciju i strateško praćenje ESI fondova iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Uvjereni smo kako smo ovim seminarom odgovorili na brojna pitanja i nedoumice o financiranju klastera i kreativnih mreža iz programa Europske unije.

Projekt Co-Create ima za cilj podržati procese međusektorske suradnje između klastera tradicionalne industrije i kreativnih industrija. Projekt će promovirati suradnju kroz primjenu novih metodologija i alata usmjerenih na upravitelje klastera, male i srednje poduzetnike i predstavnike javnih vlasti. Poseban naglasak bit će stavljen na konkretizaciju suradnje u praksi između drvne i kreativne industrije.

Projekt je sufinanciran kroz Europski fond za regionalni razvoj te okuplja 11 organizacija iz 7 europskih država: Italije, Francuske, Portugala, Španjolske, Grčke, Slovenije i Hrvatske. Razvojna agencija Zagreb je partner na projektu.

Ostale novosti i projekti

Saznaj više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije

Želiš saznati više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije? Tada je Vienna Startup Package, koji ti nudi Vienna Business Agency, upravo ono što trebaš! Istraži svoje poslovne mogućnosti unutar ekskluzivnog jednomjesečnog programa za međunarodne startupove....

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...