Tražiš zamjenski dio za stroj, auto ili plovilo koji se više ne proizvodi?

21. 08. 2023.

„Ako ne možeš nabaviti dio koji trebaš, zoveš Protosferu!“ – poručuje Marko Horvatek, direktor i osnivač ovog startupa specijaliziranog u području aditivnih tehnologija, od kojih je najzastupljenija tehnologija 3D printa.

Iako su radili na raznovrsnim projektima (od kućišta elektroničkih uređaja pa do dijelova robota), u proteklih godinu dana Protosfera tim posebno je fokusiran na razvoj i proizvodnju dijelova za autoindustriju.

„3D print omogućio nam je razvoj automobilskih dizajna kakve dosad nismo imali prilike vidjeti. Trenutno radimo na nekoliko novih koncepata koji imaju potencijal promijeniti način na koji se izrađuju dijelovi automobilskog interijera.“ – ističe Marko.

Tehnologije 3D printa omogućuju izradu do prije nemogućih oblika. U industriji se 3D print često koristi za izradu prototipova, ali Protosferin tim ponosi se činjenicom da komadi koji izlaze iz njihove proizvodnje ne samo da ne zahtijevaju dodatnu obradu, nego su i potpuno funkcionalni i spremni za korištenje.

Također, razvili su proces kojim specifične dijelove koji se više ne proizvode i ne mogu pronaći na tržištu, mogu ponovno početi proizvoditi i to u rekordnom vremenu i puno povoljnije u usporedbi s alternativnim rješenjima.

Protosfera je Startup Factory alumni i u ZICER-u inkubirani startup.

Prijave na novi Startup Factory otvorene su do 1.10.2023. putem https://www.zicer.hr/akcelerator/.

Ostale novosti i projekti

Upoznajte startup Review Booster Pro!

Upoznajte Review Booster Pro, startap koji unutar ZICER-a razvija svoju platformu za povećanje interakcije s krajnjim korisnicima! „Uz pomoć NFC tehnologije, odnosno proizvoda u koje je implementiran NFC čip, komuniciramo sve ono što neka tvrtka želi komunicirati sa...