Tražiš zamjenski dio za stroj, auto ili plovilo koji se više ne proizvodi?

21. 08. 2023.

„Ako ne možeš nabaviti dio koji trebaš, zoveš Protosferu!“ – poručuje Marko Horvatek, direktor i osnivač ovog startupa specijaliziranog u području aditivnih tehnologija, od kojih je najzastupljenija tehnologija 3D printa.

Iako su radili na raznovrsnim projektima (od kućišta elektroničkih uređaja pa do dijelova robota), u proteklih godinu dana Protosfera tim posebno je fokusiran na razvoj i proizvodnju dijelova za autoindustriju.

„3D print omogućio nam je razvoj automobilskih dizajna kakve dosad nismo imali prilike vidjeti. Trenutno radimo na nekoliko novih koncepata koji imaju potencijal promijeniti način na koji se izrađuju dijelovi automobilskog interijera.“ – ističe Marko.

Tehnologije 3D printa omogućuju izradu do prije nemogućih oblika. U industriji se 3D print često koristi za izradu prototipova, ali Protosferin tim ponosi se činjenicom da komadi koji izlaze iz njihove proizvodnje ne samo da ne zahtijevaju dodatnu obradu, nego su i potpuno funkcionalni i spremni za korištenje.

Također, razvili su proces kojim specifične dijelove koji se više ne proizvode i ne mogu pronaći na tržištu, mogu ponovno početi proizvoditi i to u rekordnom vremenu i puno povoljnije u usporedbi s alternativnim rješenjima.

Protosfera je Startup Factory alumni i u ZICER-u inkubirani startup.

Prijave na novi Startup Factory otvorene su do 1.10.2023. putem https://www.zicer.hr/akcelerator/.

Ostale novosti i projekti

Kako uspješno pokrenuti startup?

Ostvarite uspjeh svoga startupa kroz naše akceleracijske programe. Samo požurite! Startupove za razvoj čeka 150.000 eura, a prijave za akceleracijske programe traju još samo ovaj tjedan! Uz podršku u najranijoj fazi poslovanja kroz Startup Factory akcelerator, sada...

ZICER je osvojio titulu Croatian EEPA 2023 national winner!

Ovih se dana možemo pohvaliti novim priznanjem. U konkurenciji hrvatskih projekata osvojili smo priznanje EPPA 2023 nacionalnog pobjednika. Sada smo u finalu ovog prestižnog natjecanja! EEPA (European Enterprise Promotion Awards/ Europska nagrade za promicanje...

Zapošljavamo voditelja računovodstva. Prijavi se!

Zagrebački inovacijski centar traži pojačanje u svojim redovima, i to stručnjaka iz područja računovodstva! Otvoren je Javni natječaj za radno mjesto Specijalist za materijalno-financijske poslove (Voditelj računovodstva) za rad u punom radnom vremenu na neodređeno...