Što je novo u PlayTrackeru?

17. 08. 2023.

„Ako imate barem jedan gram poduzetničkog u sebi, zaista biste se trebali prijaviti u ZICER. Novčana nagrada koju možete osvojiti kroz akceleracijske programe je super, ali ako ju i ne osvojite, jer konkurencija je jaka, dobit ćete mnoga znanja, iskustva i kontakte koji će vam pomoći u razvoju biznisa.“ – poručuje Marijan Mikolić, osnivač startupa PlayTracker koji je prošle godine pobijedio na Startup Factoryju.

U ZICER su došli s velikim očekivanjima!

„Naša očekivanja od Startup Factoryja su bila visoka. Zaista smo išli na pobjedu jer smo znali da imamo dobar proizvod koji ljudima treba i koje su mnogi, već tada, željeli platiti. Ono što nam se posložilo u toku akceleracije je činjenica koliko toga oko PlayTrackera, ali i samog biznis modela moramo popraviti, posložiti i jednostavno – učiniti boljim. Budući da sada bilježimo jako dobre rezultate, rekli bismo da su nam iskustva u ZICER-u i sve konstruktivne kritike mentora koje smo dobili itekako pomogli da imamo jedan od najboljih proizvoda među konkurencijom na globalnom tržištu.“

PlayTracker je web aplikacija koja omogućuje gamerima da objedine sva svoja postignuća, da se povežu i natječu s drugima i to neovisno na kojoj platformi igre igraju. Kako bi to postigli, u PlayTrackeru su razvili tehnologiju koja povlači i objedinjuje korisničke podatke sa svih bitnih uređaja i platformi, od računala do PlayStationa. Sada cijelu priču šire na analitiku za profesionalce, poput game-dev studija, kojima nude podatke koji su njima vrijedni u razvoju nekih budućih igara.

„Prije par tjedana izbacili smo novi, poboljšani, tzv. PlayTracker 2.0. Stranica je bolje optimizirana, brža, ljepša i ugodnija za korištenje, s nekoliko novih opcija i mogućnosti koje su sami korisnici od nas tražili. Sada nam je cilj kroz marketing i određena partnerstva poraditi na dodatnom rastu broja korisnika kako bi naša analitika bila još opširnija i kvalitetnija.“ – priča nam Marijan.

Novci, iskustvo ili znanje?

„Da, novčana nagrada je bila super i pomogla nam je riješiti puno problema koje smo imali sa startupom, ali ono što nam je zaista bilo nemjerljivo je iskustvo i znanje koje smo upijali kroz vikend radionice. Kao skoro potpuni početnici u svijetu biznisa zaista nam je vrijedilo naučiti puno toga o vođenju financija, ali i pravnim problemima s kojima bi se PlayTracker mogao susresti. Također, izrazito vrijedno bilo je iskustvo pitchanja svoje ideje, koju smo od nezgrapne na početku, uz pomoć mentora, doveli do jednostavne i oku i uhu pitke. Pa ju sada možemo “prodavati” dalje zainteresiranim stranama.“ – zaključuje Marijan.

Prijave na Startup Factory otvorene su do 1. listopada 2023.

Ostale novosti i projekti

Prijavite se na nove programe akceleracije

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) osmislila je u okviru PROGRAMA AKCELERACIJE cjelovit sustav podrške za sva novoosnovana inovativna poduzeća, inovativne razvojne timove i pojedince u svim regijama Hrvatske. Program obuhvaća...