Traži se digitalno rješenje za lakšu rezervaciju i pregled raspoloživih gradskih prostora Zagreba. Najbolje čeka 6.000 eura!

14. 11. 2023.

Grad Zagreb i ZICER pozivaju stručnjake i ostale entuzijaste željne tehnološko-kreativnih izazova na HACKL – Hackathon za otvoreni Zagreb. Prijave su otvorene do 19. studenoga 2023.

Kroz HACKL – Hackathon za otvoreni Zagreb “Rezervacija i pregled raspoloživih gradskih prostora” svi zainteresirani dobivaju priliku svojim idejama i rješenjima direktno doprinijeti  digitalnoj transformaciji  Zagreba. Riječ je o trodnevnom maratonu kreativnosti i tehnologije kojeg organiziraju Grad Zagreb i ZICER. Sudionike hackathona očekuje poticajno okruženje, vodstvo eksperata koji će ih podržati kroz proces dizajniranja, kreiranja i prezentiranja rješenja za lakši pristupaju gradskim prostorima, te odlična zabava!

Hackathon je natjecateljskog karaktera. Osim vrijednih nagrada najboljim se sudionicima otvaraju vrata nastavka suradnje s Gradom Zagrebom.

Cilj je da Grad Zagreb do kraja implementira pobjedničko rješenje te ga ponudi građanima kao još jednu digitalnu uslugu za praćenje raspoloživosti i rezervacije gradskih prostora. HACKL je drugi u nizu gradskih hackathona kojim će se uz uključivanje šire javnosti i stručnih krugova razvijati javna gradska IT rješenja.

Gdje?

ZICER, dvorana Akcelerator, Paviljon 12, 1.kat, Avenija Dubrovnik 15.

Kada?

Od 24. do 26. studenoga 2023.

Tko može sudjelovati?

Prijaviti se mogu svi  – od kreativnih i entuzijastičnih studenata pa sve do etabliranih stručnjaka iz područja tehnologije, dizajna, ekonomije i medija –  koji svojim radom i idejama žele aktivno sudjelovati u kreiranju digitalnih rješenja za bolji, jednostavniji i efikasniji Zagreb.

Kako se prijaviti?

Prijave su otvorene do 19. studenoga 2023. putem službenog prijavnog obrasca dostupnog na web stranici hackl.zagreb.hr.

6.000 eura za najbolje!

Najbolji tim osvojit će nagradu u iznosu od čak 3.000,00 eura i jedinstvenu priliku kontinuirane suradnje s Gradom Zagrebom.

Drugoplasirani tim osvojit će 2.000,00 eura, a trećeplasirani tim čeka nagrada u iznosu od 1.000,00 eura.

Kakav je plan?

Početak programa Hackathona za otvoreni Zagreb je u petak, 24. studenog u 17:00 sati, gdje će timovi dobiti uvid u projektni zadatak i materijale potrebne za početak rada.

Subota, 25. studenog je rezervirana za intenzivno kreiranje i razvoj ideja, uz kontinuiranu mentorsku podršku.

Nedjelja, 26. studenog je zadnji dan natjecanja kada će se timovi finalno pripremiti za pitch i pred stručnim žirijem predstaviti svoja rješenja nakon čega slijedi proglašenje pobjednika. Sigurni smo, dobra zabava je zagarantirana!

Za više informacija o tijeku hackathona, detaljima prijave i pravilniku posjetite web stranicu https://hackl.zagreb.hr/.

Više o prošlogodišnjem hackathonu potražite ovdje.

Ostale novosti i projekti

Upoznajte startup Review Booster Pro!

Upoznajte Review Booster Pro, startap koji unutar ZICER-a razvija svoju platformu za povećanje interakcije s krajnjim korisnicima! „Uz pomoć NFC tehnologije, odnosno proizvoda u koje je implementiran NFC čip, komuniciramo sve ono što neka tvrtka želi komunicirati sa...