Timovi Startup Factory Zagreb programa intenzivno rade na razvoju Smart City rješenja

02. 11. 2017.

Startup Factory Zagreb program intenzivnim povezivanjem i suradnjom timova i mentora potiče razvoj Smart City rješenja. 

Vrhunski hrvatski i europski stručnjaci uveli su timove Startup Factory Zagreb (SFZGB2017) programa u globalne trendove relevantne za ovogodišnja tematska područja: Smart Energy, Smart Living-Silver Economy, Smart Mobility, Smart Tourism.

Stručnjak za turizam, marketing i strategije Emanuel Tutek  iz Horwath HTL u sklopu predavanja o Smart Tourism  megatrendovima detaljno je upoznao SFZGB2017 timove s jednom od najbitnijih gospodarskih grana u Hrvatskoj.

Stephanie E. Trpkov, konzultantica za stratešku konkurentnost u zagrebačkom uredu Svjetske banke, uvela je SFZGB2017 timove u teme usko vezane uz Smart Energy područje.

Još jedan od ovogodišnjih mentora, Voyl Divljaković  iz kompanije Mireo, timovima je govorio o budućnosti i globalnim trendovima Smart Mobility sektora dok je zadnje tematsko područje pokrilo čak dvoje profesionalaca iz Smart Living-Silver Economy  područja.

Smart Living  područje i koncepte pametne kuće otkrivala je stručnjakinja za razvoj proizvoda Barbara Mihić  iz HT-a  dok je drugi dio, Silver Economy , pokrio jedan od direktora Founder Institute Hrvatska, Dražen Nikolić, govoreći o temi budućnosti i zrelijoj populaciji.

Vrhunac prošlog tjedna bilo je upravo upoznavanje SFZGB2017 timova sa širokim spektrom mentora. Ponovljen je svima drag „Speed Dating“ na kojem su mentori kružili među timovima, upoznavali bolje njihova rješenja, dok su timovi s druge strane procjenjivali čija iskustva i kompetencije će im biti od najveće koristi pri razvoju njihovih ideja.

Kako formirati kvalitetan i održiv startup i pronaći najbolje mentore uvijek je izazov, a za lakše suočavanje s ovakvim brigama timovima je priređen zanimljivi startup kviz i opušteno druženje uz Staročeško pivo.

Matchmaking proteklog tjedna zaključen je u opuštenom tonu dok su upravo u tijeku PwC Hrvatska radionice i predavanja. Detalje o tome otkrivamo uskoro!

Ostale novosti i projekti

Bespovratne potpore za digitalizaciju

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti 2021. – 2026. objavljuje Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Bespovratne potpore za digitalizaciju“. Bespovratna sredstva dodjeljuju se putem otvorenog postupka dodjele u...

U ZICER-u predstavljen poduzetnički vodič na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...