U okviru CROWDSTREAM projekta održan prvi „CrowdStream Stakeholders Meeting“

03. 11. 2017.

U okviru CROWDSTREAM projekt danas je u prostoru Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb održan prvi CrowdStream Stakeholders Meeting.

Cilj susreta bio je predstavljanje regionalne analize potencijala i mogućnosti grupnog financiranja i rasprava o potrebama lokalnih malih i srednjih tvrtki u pristupu alternativnim izvorima financiranja. Na sastanku su sudjelovati predstavnici tijela regionalnih vlasti, poduzetničkih potpornih institucija, inovativnih malih i srednjih tvrtki i klastera konkurentnosti.

Nakon uvodnog pozdrava Frane Šesnića, direktora Razvojne agencije Zagreb, okupljenima se obratio Marko Helfrih, pomoćnik direktora Razvojne agencije Zagreb koji je ujedno i voditelj CROWDSTREAM projekta. Ovom prilikom g. Helfrih detaljno je prezentirao analizu stanja crowdfunding platformi i iskustava s domaćeg tržišta. Također, osvrnuo se na potrebu razvoja crowdfunding platformi, ali i probleme s kojima se u ovome trenutku susrećemo.

Okupljenima se obratio i dr. sc. Dubravko Kičić, izvršni direktor BIOCentra, koji se osvrnuo na teme Crowdfunding revolucije i kriptovaluta, a između ostalog je najavio skorašnju konferenciju koju BIOCentar organizira na temu crowdfundinga.  Konferencija će se održavati 30. studenoga i 1. prosinca 2017. godine u Zagrebu. Tijekom konferencije iz prve ruke će se moći saznati informacije o tome kako provesti uspješnu crowdfunding kampanju. Više informacija o najavljenome događaju donosimo uskoro. 

Tijekom današnjeg sastanka svoje iskustvo prikupljanja sredstava preko čak dvije crowdfunding platforme (KickStarter i Indiegogo) s okupljenima je podijelio Ladislav Jurić, idejni tvorac pametne torbe i pametnog novčanika Baggizmo.  

Na samome kraju ovog događaja okupljenima se obratila Ivana Nikolić Popović, predsjednica HKKKKI (Hrvatskog klastera kreativnih i kulturnih industrija) koja je između ostalog istaknula važnost osjećaja i doživljaja koji za kupca predstavlja dodatnu vrijednost, a koja proizlazi iz ugođaja s kojim se kupac poistovjećuje.

Današnjim sastankom otvorila su se mnoga pitanja, detektirale su se prepreke i perspektive za budući razvoj crowdfunding financiranja.

Projekt CROWDSTREAM sufinanciran je sredstvima Europske unije u okviru programa europske teritorijalne suradnje – INTERREG Danube. Ukupna vrijednost projekta je 1.649.950,00 EUR, od čega je za aktivnosti u Hrvatskoj namijenjeno ukupno 161.952,00 Eur. Razvojna agencija Zagreb partner je u projektu, dok je vodeći partner „Agency for European Integration and Economic Development“ iz Austrije. 

Ostale novosti i projekti

Prijavite se na nove programe akceleracije

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) osmislila je u okviru PROGRAMA AKCELERACIJE cjelovit sustav podrške za sva novoosnovana inovativna poduzeća, inovativne razvojne timove i pojedince u svim regijama Hrvatske. Program obuhvaća...