U okviru CROWDSTREAM projekta održan prvi „CrowdStream Stakeholders Meeting“

03. 11. 2017.

U okviru CROWDSTREAM projekt danas je u prostoru Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb održan prvi CrowdStream Stakeholders Meeting.

Cilj susreta bio je predstavljanje regionalne analize potencijala i mogućnosti grupnog financiranja i rasprava o potrebama lokalnih malih i srednjih tvrtki u pristupu alternativnim izvorima financiranja. Na sastanku su sudjelovati predstavnici tijela regionalnih vlasti, poduzetničkih potpornih institucija, inovativnih malih i srednjih tvrtki i klastera konkurentnosti.

Nakon uvodnog pozdrava Frane Šesnića, direktora Razvojne agencije Zagreb, okupljenima se obratio Marko Helfrih, pomoćnik direktora Razvojne agencije Zagreb koji je ujedno i voditelj CROWDSTREAM projekta. Ovom prilikom g. Helfrih detaljno je prezentirao analizu stanja crowdfunding platformi i iskustava s domaćeg tržišta. Također, osvrnuo se na potrebu razvoja crowdfunding platformi, ali i probleme s kojima se u ovome trenutku susrećemo.

Okupljenima se obratio i dr. sc. Dubravko Kičić, izvršni direktor BIOCentra, koji se osvrnuo na teme Crowdfunding revolucije i kriptovaluta, a između ostalog je najavio skorašnju konferenciju koju BIOCentar organizira na temu crowdfundinga.  Konferencija će se održavati 30. studenoga i 1. prosinca 2017. godine u Zagrebu. Tijekom konferencije iz prve ruke će se moći saznati informacije o tome kako provesti uspješnu crowdfunding kampanju. Više informacija o najavljenome događaju donosimo uskoro. 

Tijekom današnjeg sastanka svoje iskustvo prikupljanja sredstava preko čak dvije crowdfunding platforme (KickStarter i Indiegogo) s okupljenima je podijelio Ladislav Jurić, idejni tvorac pametne torbe i pametnog novčanika Baggizmo.  

Na samome kraju ovog događaja okupljenima se obratila Ivana Nikolić Popović, predsjednica HKKKKI (Hrvatskog klastera kreativnih i kulturnih industrija) koja je između ostalog istaknula važnost osjećaja i doživljaja koji za kupca predstavlja dodatnu vrijednost, a koja proizlazi iz ugođaja s kojim se kupac poistovjećuje.

Današnjim sastankom otvorila su se mnoga pitanja, detektirale su se prepreke i perspektive za budući razvoj crowdfunding financiranja.

Projekt CROWDSTREAM sufinanciran je sredstvima Europske unije u okviru programa europske teritorijalne suradnje – INTERREG Danube. Ukupna vrijednost projekta je 1.649.950,00 EUR, od čega je za aktivnosti u Hrvatskoj namijenjeno ukupno 161.952,00 Eur. Razvojna agencija Zagreb partner je u projektu, dok je vodeći partner „Agency for European Integration and Economic Development“ iz Austrije. 

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...