Thorondrone razvija dronove fiksnih krila za nadzor i monitoring velikih terena

11. 12. 2023.

Tim Thorondrone jedan je od 14 finalista osme generacije ZICER-ovog nagrađivanog Startup Factory akceleracijskog programa. Upoznajmo ga!

Tim Thorondrone razvija dronove fiksnih krila za nadzor i monitoring velikih terena opremljene AI video analitikom.

„Naši dronovi nude novu razinu nadzora s dugim letovima i detekcijom objekata kao što su ljudi, vozila i životinje, brojanjem objekata i njihovim geolociranjem. Fokus je na pružanju prilagodljivih bespilotnih rješenja koja poboljšavaju proces donošenja odluka i smanjuju operativne troškove civilnim i komercijalnim korisnicima u slučajevima nadzora prometa, procjene štete, potragama i spašavanjima te inspekcije energetske infrastrukture“, pojašnjava nam Domagoj Ćorić, voditelj tima Thorondrone.

O timu

U Thorondroneovom timu su Domagojev brat Bruno Ćorić te Antonio Butigan i Pero Prebeg. Domagoj i Antonio kolege su još od studentskih dana. Tada su se povezali s profesorom Perom Prebegom pod čijim su mentorstvom razvijali bespilotnu letjelicu za potrage i spašavanje. Tijekom projekta pridružio im se i Bruno.

Domagojevo područje ekspertize je projektiranje letjelica i upravljanje timom. Bruno je stručnjak u području umjetne inteligencije te u timu razvija softverska rješenja za duboku video analizu u stvarnom vremenu. Antonio je pak  zadužen za poslovanje i donosi iskustvo iz menadžment konzaltinga, dok je Pero voditelj istraživanja unutar tima i ekspert u području optimizacije i projektiranja zrakoplova.

O ideji

„Ideja je proizašla tijekom rada na zajedničkom projektu tijekom studentskih dana gdje smo razvijali specijaliziranu bespilotnu letjelicu. Tada smo primijetili potrebu za prilagodljivim letjelicama na tržištu. Ujedno smo shvatili i koliko integracija umjetne inteligencije i bespilotnih letjelica može poboljšati donošenje odluka u kritičnim situacijama“, prisjeća se Domagoj i dodaje kako ih u timu najviše motivira razvoj novih tehnologija i stvaranje rješenja koja mogu značajno poboljšati sigurnost i kvalitetu života.

O Startup Factoryju

„Sa Startup Factory programom upoznali su nas prijašnje generacije sudionika i preporučili nam da se prijavimo. Pridružili smo se primarno zbog stvaranja networka, mentorstva  i bootcampova. Smatramo da je jedna od najboljih odlika ZICER-a upravo okruženost drugim startupovima koji te motiviraju svojim uspjesima, ali i pomažu dijeljenjem svog iskustva i znanja, što nam je do sada najviše i pomoglo u razvoju projekta“, kaže Domagoj.

O konkurenciji na Zagreb Connectu

„Iz tjedna u tjedan može se primijetiti napredak svih timova u Startup Factory programu. Upravo zbog toga očekujemo vrlo jaku konkurenciju i odlične prezentacije. Nadamo se i upoznati se s potencijalnim partnerima, ali i osvojiti jednu od nagrada koja će nam biti potvrda o kretanju u dobrom smjeru“,  naglašava Domagoj.

O budućnosti

„Uskoro nam slijedi prodaja naših prvih bespilotnih sustava, a do kraja 2024. planiramo prikupiti iskustvo i reference iz industrije te izaći na EU tržište. Za pet godina cilj je stvoriti novu generaciju dronova i postati europski lider u razvoju bespilotnih sustava za nadzor i dubokoj video-analitici u stvarnom vremenu“, o planovima i ciljevima za kraj kaže Domagoj.

Ostale novosti i projekti

Upoznajte startup Review Booster Pro!

Upoznajte Review Booster Pro, startap koji unutar ZICER-a razvija svoju platformu za povećanje interakcije s krajnjim korisnicima! „Uz pomoć NFC tehnologije, odnosno proizvoda u koje je implementiran NFC čip, komuniciramo sve ono što neka tvrtka želi komunicirati sa...