Spiritus ostvario 3 milijuna kuna investicija!

18. 05. 2022.

Spiritus je platforma za kreiranje i čuvanje digitalnih uspomena koje mogu potrajat vječno. Kroz nju korisnici imaju mogućnost sačuvati sjećanje na drage osobe kreiranjem memorijala punog fotografija, videozapisa i životnih priča.

Platformu su osmislili Dino Jerković i Marko Šoljić, a danas njihov multidisciplinarni tim čine još šestorica stručnjaka – Mateo Stjepanović, Petar Zeman, Marin Grbić, Filip Šoljić, Matija Salopek i Bruno Pažin.

„Vjerujemo da svaki čovjek koji je ikada živio ima barem jednu priču vrijednu pričanja i sjećanja. Sve što radimo mora biti jednostavno, prelijepo i sigurno. Na ovim postulatima temeljimo našu aplikaciju.“ – priča nam direktor Spiritusa Dino Jerković.

Vječnost podataka Spiritus osigurava korištenjem IPFS blockchain tehnologije.

Ovih dana iz ovoga startupa stižu dobre vijesti o ostvarenim investicijama. Naime, do sada su za svoj projekt ukupno prikupili tri milijuna kuna!No, dolazak do investicije je proces koji traje i zahtjeva višestruku pripremu.

„Dobiti investiciju je u najmanju ruku izazovno. Naš proces je trajao više od 6 mjeseci, a u tom periodu prošli smo najveće uspone i najteže padove. Pošto mi je ovo bio prvi fundraise, sve sam prolazio na teži način. Kako pitchati, kako slušati investitora, kako procijeniti što mu je važno i ono najvažnije, kako prepoznati imate li zajedničku viziju za projekt.“ – kaže Dino.

Za sve koji kreću na put prema investiciji Dino daje nekoliko savjeta!„Najvažnije je imati hrabrost i dobro izvježban pitch. Pod hrabrost mislim na to da se u svakoj situaciji ne stidite prići potencijalnim investitorima i biti svoji tijekom razgovora. Treba pričati što više s ljudima i modificirati svoj pristup. Mislim da ovdje nema lakog pristupa, sve se vrti oko famoznog “grinda”.

Pod pitchem ne smatra one klasične natjecateljske „tri minute”, već to da u svom snu možete nekoga razgaliti pričom o svojem projektu. Ako samostalno niste strastveni oko toga što radite, vjerojatno neće biti ni drugi. Potrebno je samo pričati sa što više ljudi i vidjeti koje se fraze i riječi najbolje slažu uz priču.“ – naglašava Dino i napominje je na kraju uvijek potrebno imati i dozu sreće.

Dino je u Startup Factoryju sudjelovao 2018. godine. Od prosinca 2021. u našoj je Inkubaciji.

„Razvijati se u ZICER-u je jedna od naših najboljih odluka. Nalazimo se u ekosustavu punom talentiranih pojedinaca koji guraju svoje ideje. Najbolja stvar je što su svi koje smo upoznali izuzetno dragi, spremni pomoći i strastveni za onim što rade. Isto tako, mogu reći samo riječi pohvale za svu ekipu iz ZICER-a. Tu su kad god nam je nešto trebalo, nevjerojatno su svi pristupačni i ljubazni. Svakom hrvatskom founderu bih preporučio da se uključi tu. Tu jednostavno nema greške.“ – za kraj kaže Dino.

Spiritus, čestitke na investicijama i sretno u daljnjem razvoju!

Ostale novosti i projekti