Spiritus ostvario 3 milijuna kuna investicija!

18. 05. 2022.

Spiritus je platforma za kreiranje i čuvanje digitalnih uspomena koje mogu potrajat vječno. Kroz nju korisnici imaju mogućnost sačuvati sjećanje na drage osobe kreiranjem memorijala punog fotografija, videozapisa i životnih priča.

Platformu su osmislili Dino Jerković i Marko Šoljić, a danas njihov multidisciplinarni tim čine još šestorica stručnjaka – Mateo Stjepanović, Petar Zeman, Marin Grbić, Filip Šoljić, Matija Salopek i Bruno Pažin.

„Vjerujemo da svaki čovjek koji je ikada živio ima barem jednu priču vrijednu pričanja i sjećanja. Sve što radimo mora biti jednostavno, prelijepo i sigurno. Na ovim postulatima temeljimo našu aplikaciju.“ – priča nam direktor Spiritusa Dino Jerković.

Vječnost podataka Spiritus osigurava korištenjem IPFS blockchain tehnologije.

Ovih dana iz ovoga startupa stižu dobre vijesti o ostvarenim investicijama. Naime, do sada su za svoj projekt ukupno prikupili tri milijuna kuna!No, dolazak do investicije je proces koji traje i zahtjeva višestruku pripremu.

„Dobiti investiciju je u najmanju ruku izazovno. Naš proces je trajao više od 6 mjeseci, a u tom periodu prošli smo najveće uspone i najteže padove. Pošto mi je ovo bio prvi fundraise, sve sam prolazio na teži način. Kako pitchati, kako slušati investitora, kako procijeniti što mu je važno i ono najvažnije, kako prepoznati imate li zajedničku viziju za projekt.“ – kaže Dino.

Za sve koji kreću na put prema investiciji Dino daje nekoliko savjeta!„Najvažnije je imati hrabrost i dobro izvježban pitch. Pod hrabrost mislim na to da se u svakoj situaciji ne stidite prići potencijalnim investitorima i biti svoji tijekom razgovora. Treba pričati što više s ljudima i modificirati svoj pristup. Mislim da ovdje nema lakog pristupa, sve se vrti oko famoznog “grinda”.

Pod pitchem ne smatra one klasične natjecateljske „tri minute”, već to da u svom snu možete nekoga razgaliti pričom o svojem projektu. Ako samostalno niste strastveni oko toga što radite, vjerojatno neće biti ni drugi. Potrebno je samo pričati sa što više ljudi i vidjeti koje se fraze i riječi najbolje slažu uz priču.“ – naglašava Dino i napominje je na kraju uvijek potrebno imati i dozu sreće.

Dino je u Startup Factoryju sudjelovao 2018. godine. Od prosinca 2021. u našoj je Inkubaciji.

„Razvijati se u ZICER-u je jedna od naših najboljih odluka. Nalazimo se u ekosustavu punom talentiranih pojedinaca koji guraju svoje ideje. Najbolja stvar je što su svi koje smo upoznali izuzetno dragi, spremni pomoći i strastveni za onim što rade. Isto tako, mogu reći samo riječi pohvale za svu ekipu iz ZICER-a. Tu su kad god nam je nešto trebalo, nevjerojatno su svi pristupačni i ljubazni. Svakom hrvatskom founderu bih preporučio da se uključi tu. Tu jednostavno nema greške.“ – za kraj kaže Dino.

Spiritus, čestitke na investicijama i sretno u daljnjem razvoju!

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...