Sada imaš priliku kroz ZICER-ov inkubator ubrzati i uzletjeti!

29. 06. 2020.

Ovo je prilika koja se ne propušta! ZICER – Zagrebački inovacijski centar u program Inkubacije prima ograničeni broj perspektivnih tehnoloških startupova. Razvijaš li inovativan proizvod, a ne znaš gdje pronaći pozitivnu startup vibru, izvrsne edukacije, mentore, vrhunski opremljene labose i kreativan kutak iz kojeg ćeš raditi, nastavi čitati. Prije nego li se ljetne vrućine rasplamsaju, ti potakni svoj poduzetnički žar:

Za rad iz ZICER-a uvijek se traži mjesto više. Cilj i svrha ZICER-a je podržati inovativne timove i perspektivne startupove u njihovom razvoju. Uz cjelovitu podršku, startup sigurnije može stati na vlastite noge. A kada pronađe svoj vlastiti radni prostor, postane održiv i raširi krila, tada osvaja neosvojena tržišta te društvu primljenu vrijednost vraća dijeljenjem stečenih znanja. To je životni ciklus kojem težimo. I u ZICER-u se upravo sada, u inat korona krizi i neizvjesnosti koju ona nosi, događa ta smjena generacija. Startupovi koji su osvojili svoje niše i pri tome zaposlili i po više od 10 visokoobrazovanih osoba postali su samostalni, a mjesto za razvoj ostavili su svježim snagama. I baš zato, dobra energija za rast je tu. Prouči kriterije za ulazak, prijavi se i postani zicer uspješan startup!

U ZICER-u smo povezali sve elemente koji vam olakšavaju put prema startup uspjehu. Kvalitetne edukacije, mentorska pomoć, poticajna infrastruktura koja obuhvaća i vrhunski opremljene laboratorije, financijska podrška, događaji koji potiču povezivanje, interakcija koja se odvija na našem hodniku, u blagovaonici, na terasi kao i programi koji sve to objedinjuju cjelovita su podrška. Biti dio ovakve zajednice može biti presudno za uspjeh. Dodate li ovim uvjetima svoj entuzijazam, ustrajan rad i uz to imate nešto sreće, vaš proizvod može postati konkurentan na bilo kojem tržištu. Kroz ZICER se razvijaju tvrtke koje su pokrenuli vizionari različitih profila – od studenata koji su slobodno uhvatili poduzetnički val razmišljajući ‘idem probati jer nemam što izgubiti’,  do osoba koje su u korporacijama bile visoko pozicionirane, preživjele mnoge upravljačke izazove, a onda se odlučile za samostalno poduzetništvo. I vaša ideja može postati održivi proizvod. I zato, proučite naše uvjete i prijavite se za naš program Inkubacije. ZICER je tu kako bi vam olakšao put do uspjeha! – poručuje ti Frane Šesnić, direktor ZICER-a.

Prije mjesec dana uspješan startup TalentLyft postao je ZICER-ov alumni. U ZICER su ušli 2017. godine, a do 2020. godina imali su toliko zaposlenika da su koristili čak 4 ZICER-ova modularna ureda. Mario Buntić, direktor i suosnivač TalentLyfta o iskustvu rada iz ZICER-a je rekao: Mi smo u ZICER-ovom prostoru na Velesajmu bili jedni od prvih stanara. Kad smo ušli u ZICER bilo nas je troje s idejom da nešto napravimo. Sad nas je 15 sa stalnim suradnicima, a u narednih godinu i pol planiramo udvostručiti tim, preseliti se u vlastiti ured te se u potpunosti fokusirati na prodaju. U ZICER-u nam je najbolje bilo što je još puno tvrtki bilo u istoj fazi kao i mi i uvijek se moglo pokucati na vrata, popričati, razmijeniti iskustva te naučiti nešto. Svi skupa smo bili u istoj fazi i imali iste probleme pa je uvijek bilo dobro čuti nečiju perspektivu. Osim našeg uredskog prostora, ZICER nam je u svome prostoru omogućio i da organiziramo dvije mini konferencije za više od 100 ljudi što nam je donijelo prve korisnike.

Uspješan startup Peekator od nedavno više ne „stanuje“ u ZICER-u. Mjesto je prepustio novim nadama, a svoju vezu sa ZICER-ov sada održava kroz program Vanjskog članstva. Marin Mrša, osnivač i direktor Peekatora vrijeme u ZICER-u komentira ovako: Peekator je od svojih samih početaka bio u ZICER-u, još dok tvrtka nije bila službeno osnovana i dok sam ja bio jedini član tima. U samim počecima bilo je jako korisno okružiti se sličnim ljudima, motiviranim za razvoj vlastitih proizvoda, projekata i tvrtki. U zadnje dvije godine Peekator je narastao i napredovao u svakom smislu. Od broja članova tima do klijenata s kojima radimo. Tako smo uspjeli doći do suradnji s nekim od najvećih i najuspješnijih korporacija na našim prostorima. Trenutno nam je u fokusu širenje na tržište Velike Britanije koje planiramo u narednim mjesecima.

Onima koji razmišljaju o ulasku u ZICER Marin je poručio: Tu ćete dobiti lijepu i modernu infrastrukturu, motivirajuće i poticajno okruženje, zanimljive evente koji su događaju na tjednoj bazi… Rekao bih da većina startup scene u Hrvatskoj je u nekom obliku povezana sa ZICER-om. Ali ono najbitnije i što nije mjerljivo na papiru je kolektivno znanje i iskustvo koje svakim danom raste u ZICER zajednici i koje će s vremenom biti sve veće. Svi mi volimo pomoći novim poduzetnicima koji kreću i možete računati na pomoć kolega. Što je više uspješnih ZICER članova i alumnija, to će biti i više uspješnih onih koji tek kreću.

Ne oklijevaj. Čekamo te u ZICER-u!

Ostale novosti i projekti

Saznaj više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije

Želiš saznati više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije? Tada je Vienna Startup Package, koji ti nudi Vienna Business Agency, upravo ono što trebaš! Istraži svoje poslovne mogućnosti unutar ekskluzivnog jednomjesečnog programa za međunarodne startupove....

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...