Proglašena je najbolja Ideje godine!

19. 06. 2020.

Ideja godine je srednjoškolsko poduzetničko natjecanje u organizaciji portala Srednja.hr. Ovoga proljeća u posljednji selekcijski krug ušlo je deset timova. Tri najbolja tima proglašena su kroz online događaj održan 18. lipnja 2020:

Ove godine natjecanje Ideja godine održano je po osmi put. ZICER je već tradicionalno partner ovog vrijednog natjecanja kroz koje srednjoškolci stvaraju temelje za buduće uspješne poduzetničke pothvate. Nova generacija natjecatelja kroz svoje poslovne planove i prezentacije pokazala je zavidnu inovativnost i kreativnost. Stručni žiri, čiji je član bio i Frane Šesnić, direktor ZICER-a, izabrao je tri najbolja tima koja su osvojila putovanje u Bruxelles kao glavnu nagradu.

Zbog pandemije koronavirusa cjelokupno natjecanje je održano online. Finale i proglašenje pobjednika možete pogledati na YouTube kanalu ovdje na linku.

Pobjednik natjecanja je maturant Ramal Salha koji je osmislio Qullix, aplikaciju za istovremeno gledanje videa s prijateljima.

Drugo mjesto osvojila je ideja iz srednje škole Ludbreg, tim Trio Fantastico koji računa gdje i kako razbiti orah kako bi se sačuvala jezgra i razdvojila od ljuske.

Treće mjesto osvojila je ekipa INDIVIDOM iz Gimnazije Velika Gorica koja prilagođava kuće osobama s teškoćama u razvoju.

Prilikom proglašenja pobjednika Frane Šesnić, direktor ZICER-a je rekao: Drago mi je da su prijave na Ideju godine iz godine u godinu sve bolje. Nadam se kako će neke od njih uskoro postati i tržišno održivi startupovi. Pozivam finaliste u ZICER kako bi zajedno radili na razradi vaših predstavljenih ideja.

Čestitamo portalu Srednja.hr na izvrsnoj organizaciji natjecanja, finalistima, a posebno pobjednicima. Svima želimo puno sreće i uspjeha na poduzetničkom pute za koji su pokazali afinitete!

Više pojedinosti o najboljih timovima čitajte na portalu Srednja.hr.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...