Proglašena je najbolja Ideje godine!

19. 06. 2020.

Ideja godine je srednjoškolsko poduzetničko natjecanje u organizaciji portala Srednja.hr. Ovoga proljeća u posljednji selekcijski krug ušlo je deset timova. Tri najbolja tima proglašena su kroz online događaj održan 18. lipnja 2020:

Ove godine natjecanje Ideja godine održano je po osmi put. ZICER je već tradicionalno partner ovog vrijednog natjecanja kroz koje srednjoškolci stvaraju temelje za buduće uspješne poduzetničke pothvate. Nova generacija natjecatelja kroz svoje poslovne planove i prezentacije pokazala je zavidnu inovativnost i kreativnost. Stručni žiri, čiji je član bio i Frane Šesnić, direktor ZICER-a, izabrao je tri najbolja tima koja su osvojila putovanje u Bruxelles kao glavnu nagradu.

Zbog pandemije koronavirusa cjelokupno natjecanje je održano online. Finale i proglašenje pobjednika možete pogledati na YouTube kanalu ovdje na linku.

Pobjednik natjecanja je maturant Ramal Salha koji je osmislio Qullix, aplikaciju za istovremeno gledanje videa s prijateljima.

Drugo mjesto osvojila je ideja iz srednje škole Ludbreg, tim Trio Fantastico koji računa gdje i kako razbiti orah kako bi se sačuvala jezgra i razdvojila od ljuske.

Treće mjesto osvojila je ekipa INDIVIDOM iz Gimnazije Velika Gorica koja prilagođava kuće osobama s teškoćama u razvoju.

Prilikom proglašenja pobjednika Frane Šesnić, direktor ZICER-a je rekao: Drago mi je da su prijave na Ideju godine iz godine u godinu sve bolje. Nadam se kako će neke od njih uskoro postati i tržišno održivi startupovi. Pozivam finaliste u ZICER kako bi zajedno radili na razradi vaših predstavljenih ideja.

Čestitamo portalu Srednja.hr na izvrsnoj organizaciji natjecanja, finalistima, a posebno pobjednicima. Svima želimo puno sreće i uspjeha na poduzetničkom pute za koji su pokazali afinitete!

Više pojedinosti o najboljih timovima čitajte na portalu Srednja.hr.

Ostale novosti i projekti

Saznaj više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije

Želiš saznati više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije? Tada je Vienna Startup Package, koji ti nudi Vienna Business Agency, upravo ono što trebaš! Istraži svoje poslovne mogućnosti unutar ekskluzivnog jednomjesečnog programa za međunarodne startupove....

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...