Prvi coworking namijenjen hrvatskim braniteljima

11. 04. 2018.

Hrvatski branitelji jačaju poduzetničke kompetencije i kreću prema tržišnim pobjedama uz edukaciju, individualna savjetovanja i za njih posebno uređen coworking prostor Razvojne agencije Zagreb.

Grad Zagreb, Gradski ured za branitelje u partnerstvu s Razvojnom agencijom Zagreb uspješno privode kraju projekt „Razvojem poduzetničkih vještina do pokretanja samostalnog poduzeća“.

Točne i pravovremene informacije, usmjerena edukacija, dostupna infrastruktura i stručno vodstvo predstavljaju faktore nužne za pokretanje samostalnog poslovanja. Samostalno poduzetništvo zahtjeva hrabrost i odvažnost no istovremeno otvara brojne mogućnosti. Raditi posao koji inspirira i organizirati vrijeme po vlastitim prioritetima čine benefite zbog kojih se isplati biti poduzetnikom. Provedbom projekta „Razvojem poduzetničkih vještina do pokretanja samostalnog poduzeća“ jača se poduzetnički duh nezaposlenih hrvatskih branitelja, potiče kreativnost i njihova međusobna suradnja. Kroz ovaj program naši branitelji utvrđuju postojeća i stječu nova znanja te sigurnim koracima napreduju prema realizaciji unaprijed osmišljenih poduzetničkih ideja.

Projekt je s provedbom započeo u listopadu 2017. godine. Kroz interaktivan program edukacija provedenih u tri četverodnevna ciklusa, 40 hrvatskih branitelja steklo je korisna i praktična znanja iz područja kreiranja i generiranja poduzetničkih ideja, financija, marketinga te pravnih i organizacijskih područja. Po završetku edukacije, osluškujući želje svojih korisnika, Razvojna agencija Zagreb – TPZ prepoznala je dodatne potrebe nužne za brži razvoj i realizaciju poduzetničkih ideja. Tako se iskristalizirala potreba za individualnim i specifičnim pristupom svakom pojedinom korisniku/timu te potreba za radnim/coworking prostorom. Kako bi zainteresirani što prije dobili adekvatan prostor, zajedničkim radom postigao se cilj! Tako je kao rezultat jednodnevnog team buildinga nastao nov i potpuno opremljen prostor za coworking koji je od veljače pa do kraja svibnja na raspolaganju braniteljima, članovima njihove uže obitelji te djeci poginulih, stradalih i nestalih branitelja koji razvijaju svoje poduzetničke ideje. Coworking prostor se koristi bez naknada na adresi Razvojne agencije Zagreb u ulici Dragutina Golika 63, a uz infrastrukturnu podršku korisnicima je na raspolaganju računalna oprema te ciljana podrška stručnjaka Razvojne agencije Zagreb.

Coworking kao način rada podržava neposrednu komunikaciju i razmjenu ideja, proširuje mrežu kontakata, olakšava traženje suradnika i potencijalnih klijenata, omogućava brzo i efikasno dobivanje direktne povratne informacije, te daje dodatne prilike za učenje i razvoj novih ideja. U tome smislu, po završetku provedbe projekta „Razvojem poduzetničkih vještina do pokretanja samostalnog poduzeća“ ovaj prostor će se, u skladu s detektiranim potrebama i dalje koristiti u svrhu inkubacije i poticanja održivog poduzetništva.   

Sve zainteresirane pripadnike ciljne skupine pozivamo da svoj interes za korištenjem spomenutog coworking prostora iskažu prijavom na e-mail adresu sandra.matijevic@raza.hr.

Veselimo se vašem odazivu!

Ostale novosti i projekti

Završen projekt za zeleniju budućnost – My Energy Community 

Razvojno-istraživački projekt My Energy Community, čiji je završetak predstavljen danasna svečanosti održanoj u prostorijama ZICER-a, započet je 2022. godine s ciljem razvoja platforme za energetske zajednice u kojima će tokovi energije i povezane cijene biti dostupni...

Balans privatnog i poslovnog u startup svijetu

U fokusu poslovanja ReaX LAB-a je razvoj laboratorijske analitičke opreme u području zelene kemije, s posebnim naglaskom na minijaturizaciju radi smanjenja potrošnje reagensa i negativnog utjecaja na okoliš.Ovu uspješnu u ZICER-u inkubiranu tvrtku čine vrsni...