MyRent – sustav koji olakšava poslovanje i upravljanje turističkim jedinicama

05. 04. 2018.

Nakon prošlotjedne uspješne MyRent konferencije otkrivamo vam tajne unapređenja turističkog smještaja uz pomoć istoimenog sustava i pametne kvake. 

MyRent je uspješan startup našeg TPZ-a te se može pohvaliti sudjelovanjem na prošlogodišnjem programu Startup Factory Zagreb.

Davor Palčec, suvlasnik tvrtke MyRent, ukratko nas je upoznao s ovim pametnim poduzetničkim pothvatom i svim mogućnostima njihovog inovativnog turističkog sustava.

Od kratkoročnog najma do turističke platforme

Kao što znamo, sve veći broj Hrvata upušta se u naizgled lagan i unosan business iznajmljivanja apartmana, hostela i hotela, no iza uspješnih turističkih objekata oduvijek su stajali poduzetni ljudi. Pravila igre u iznajmljivanju i kratkoročnom najmu izrazito se brzo mijenjaju dolaskom novih tehnologija i platformi za smještaj, a turistički smještaj odavno više nije samo sunce i more.

Tvrtka MyRent prepoznala je ovaj bitan trenutak na tržištu te omogućila mnogim iznajmljivačima da postanu kvalitetniji, dostupniji korisnicima te da uz inovativnu platformu lakše posluju i upravljaju turističkim objektima. Treba naglasiti da MyRent nije samo poduzetnički pothvat, već je to zajednički projekt braće Nevena i Davora Palčeca koji su se u ovu nišu upustili upravo iz vlastite potrebe.

Kako je pokretanje tvrtke izgledalo u samim začecima otkrio nam je Davor:

„Naš poduzetnički pothvat počeo je sasvim slučajno. Naime, naš obiteljski stan u centru Zagreba ostao je prazan. Neven i ja odselili smo, a za naše roditelje stan je bio prevelik. Tako smo se odlučili početi baviti kratkoročnim najmom. Prva godina bila je uspješna, a svaki smo mjesec imali sve više gostiju. Uvidjeli smo, ako se želimo više baviti turizmom, da nam je potrebna neka vrsta channel managera tj. softwera koji će nam olakšati naše poslovne procese.“

Iz osobne potrebe, Neven i Davor razvili su rješenje koje je utjelovljeno u tvrtki MyRent. Bitno im je slušati potrebe korisnika, a njihov sustav koji se bavi upravljanjem svih vrsta najma konstantno nadograđuju i razvijaju.

Mogućnosti MyRent sustava

MyRent je channel manager i sustav za vođenje rezervacija za privatne iznajmljivače i turističke agencije koje se bave smještajem. Razvijen je na cloud tehnologiji, smanjuje obim administracije i papirologije te korisnicima daje bolju kontrolu nad svim aspektima poslovanja. Sustav je jednostavan, a jedino što mu treba za pravilno funkcioniranje je pristup internetu“, otkriva nam Davor.

Osim osnovnih praktičnih karakteristika, sustav sadrži i mogućnosti kao što su Centralni rezervacijski sustav, Channel manager, Financijski modul, Booking engine i web stranica, Modul za vlasnike objekata, Modul za goste/korisnički portal, CRM (customer relationship manager), Pametna brava, Održavanje/čišćenje i Smart Cash register. Više o svakoj pojedinoj mogućnosti i sve dodatne opise pronađite na myRent webu.

Startup u okolini pametnih i inovativnih postignuća

Kao startup, MyRent  je dio inovativne okoline koja juri prema napretku, a kao tim i sami pokušavaju sagraditi nešto dobro što će se održati unatoč bilo kojim preprekama. U Tehnološkom parku Zagreb prvo su se našli kao jedan od natjecatelja u predakceleracijskom programu Startup Factory Zagreb, a nakon toga i kao stalni stanar među mnoštvom brzonapredujućih tvrtki.

„Za TPZ je brat saznao preko medija i odmah je uočio pozitivne aspekte  prostora i shvatio da kao startup pripadamo upravo ovom krugu inovativnih rješenja. Kao i svakom startupu, na početku nam je najvažnije bilo umanjiti troškove poslovanja, ureda, interneta te nam je  ulazak u TPZ omogućio da sve prihode usmjerimo u daljnji razvoj sustava i zapošljavanje djelatnika. Uz mentore i edukacije dodatno su nam otvorena i vrata na tržišta koja bi teško mogli sami ostvariti uz limitirane prihode.“

Uz brojne prednosti TPZ-a, braća Palčec iz MyRenta otkrili su i jedan od najbitnijih faktora ovog prostora, a to su ljudi. Preko programa Startup Factory Zagreb spojili su se s timom AdvEne i u svoju ponudu unijeli njihove pametne utičnice, dok s TPZ tvrtkom Pulsar Laboratories rade na projektu pametnih žarulja.

„Od velike nam je važnosti suradnja s TPZ-om i njihova podrška. Bitno nam je to i u inkubacijskom periodu od godine dana, ali i duže od toga.“

Budućnost poslovanja u turizmu

MyRent intenzivno ide prema naprijed, a novosti, kako kaže Davor, ima sve više i više. Neke još ne otkrivaju, ali s nama su ipak podijelili neke inovacijsko-tehnološke ciljeve i planove.

„Naši planovi su unaprijediti sustav, poboljšati ga, omogućiti još više prodajnih kanala gdje se naši korisnici mogu oglašavati, a radimo i na nadogradnji sustava u smislu dodavanja novih funkcija. Velika stvar za MyRent je i ta što se širimo na teritorij susjednih zemalja: Slovenije, Srbije, Crne Gore i Poljske. Osim što se širimo na polju poslovnih partnerstava, naša tehnologija će dodatno širiti i imidž Hrvatske kao IT zemlje.“

Uskoro nas čeka nova, jača i još bogatija turistička sezona,  a vjerujemo da će uz pomoć MyRenta turistički smještaj biti još privlačniji i bolji i jednostavniji za vođenje.

Ostale novosti i projekti