Proglašeni pobjednici Kreativnog kampa projekta Co-Create

23. 03. 2018.

Modulos Desk i Tilty pobjednički su timovi Kreativnog kampa koji odlaze na ovogodišnji Milano Design Week. Među jakom konkurencijom novoostvarenih sinergija drvnog i kreativnog sektora njihove ideje/proizvodi pokazale su se najboljima i najkvalitetnijima.

POBJEDNICI KREATIVNOG KAMPA PROJEKTA CO-CREATE

Modulos Desk je tročlani tim kojeg čine Katarina Galić i Mateja Grozdanovića  (tvrtka Modulos sustavi namještaja) iz drvnog sektora te Srđan Laterza iz kreativnog sektora. Oni su razvili inovativan sustav modularnog radnog stola čije funkcionalnosti korisnik u potpunosti prilagođava sebi. Tim paralelno radi na razvoju proizvoda i dugoročnoj komunikacijskoj strategiji koja za cilj ima građenje prepoznatljivog branda.

Tilty je tim kojem Marko Filo (tvrtka FILO LOGIC) doprinosi znanjima i iskustvom iz drvnog, a Ana Armano Linta (tvrtka Armano Linta) iz kreativnog sektora. Oni su osmislili multifunkcionalni spoj didaktičke igračke i namještaja za razvoj kognitivnih i motoričkih sposobnosti kod djece. Osnovna namjena stola je dječja igra u kojoj dijete laganim naginjanjem površine stola vodi kuglicu kroz labirint do ciljane točke.

O KREATIVNOM KAMPU

Cilj Kreativnog kampa projekta Co-Create bilo je produktivno povezivanje drvnog i kreativnog sektora. Sudionici su kroz stručno vodstvo i pomoć imali kvalitetan poticaj u razvoju njihovih ideja u tržišno održive projekte.

Od mnoštva prijavljenih kandidata iz drvnog i kreativnog sektora oformili su se novi drvno-kreativni timovi koji su uz stručnu podršku Razvojne agencije Zagreb i Panonskog drvnog centra kompetencija razvijali nove perspektivne ideje. Sudionici su imali priliku prisustvovati specijaliziranim stručnim i pomno kreiranim predavanjima, a ključni dio profiliranja njihovih ideja bilo je individualno savjetovanje timova.

IDUĆI KORAK – MILANO DESIGN WEEK 2018.

Svi timovi pokazali su kvalitetu i perspektivnost njihovih drvno-kreativnih projekata stoga nije bilo jednostavno izabrati najbolje od najboljih. Čestitamo timovima Modulos Desk i Stolić labirint te im želimo puno sreće u prezentaciji i povezivanju sa stručnjacima iz branše, investitorima i pobjednicima iz ostalih zemalja na Milano Design Weeku 2018.

O PROJEKTU CO-CREATE

Projekt „Co-Create“ciljano djeluje na podršci procesa međusektorske suradnje (cross-fertilization) između klastera tradicionalne industrije i kreativnih industrija. Projekt promovira suradnju kroz primjenu novih metodologija i alata usmjerenih na upravitelje klastera, male i srednje poduzetnike i predstavnike javnih vlasti. Projekt je sufinanciran kroz Europski fond za regionalni razvoj te okuplja 11 organizacija iz 7 europskih država:  Italija, Francuska, Portugal, Španjolska, Grčka, Slovenija i Hrvatska. Razvojna agencija Zagreb je partner na projektu.

Ostale novosti i projekti

U ZICER-u predstavljen poduzetnički vodič na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...

Predstavljanje poduzetničkih vodiča na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...