Proglašeni pobjednici Kreativnog kampa projekta Co-Create

23. 03. 2018.

Modulos Desk i Tilty pobjednički su timovi Kreativnog kampa koji odlaze na ovogodišnji Milano Design Week. Među jakom konkurencijom novoostvarenih sinergija drvnog i kreativnog sektora njihove ideje/proizvodi pokazale su se najboljima i najkvalitetnijima.

POBJEDNICI KREATIVNOG KAMPA PROJEKTA CO-CREATE

Modulos Desk je tročlani tim kojeg čine Katarina Galić i Mateja Grozdanovića  (tvrtka Modulos sustavi namještaja) iz drvnog sektora te Srđan Laterza iz kreativnog sektora. Oni su razvili inovativan sustav modularnog radnog stola čije funkcionalnosti korisnik u potpunosti prilagođava sebi. Tim paralelno radi na razvoju proizvoda i dugoročnoj komunikacijskoj strategiji koja za cilj ima građenje prepoznatljivog branda.

Tilty je tim kojem Marko Filo (tvrtka FILO LOGIC) doprinosi znanjima i iskustvom iz drvnog, a Ana Armano Linta (tvrtka Armano Linta) iz kreativnog sektora. Oni su osmislili multifunkcionalni spoj didaktičke igračke i namještaja za razvoj kognitivnih i motoričkih sposobnosti kod djece. Osnovna namjena stola je dječja igra u kojoj dijete laganim naginjanjem površine stola vodi kuglicu kroz labirint do ciljane točke.

O KREATIVNOM KAMPU

Cilj Kreativnog kampa projekta Co-Create bilo je produktivno povezivanje drvnog i kreativnog sektora. Sudionici su kroz stručno vodstvo i pomoć imali kvalitetan poticaj u razvoju njihovih ideja u tržišno održive projekte.

Od mnoštva prijavljenih kandidata iz drvnog i kreativnog sektora oformili su se novi drvno-kreativni timovi koji su uz stručnu podršku Razvojne agencije Zagreb i Panonskog drvnog centra kompetencija razvijali nove perspektivne ideje. Sudionici su imali priliku prisustvovati specijaliziranim stručnim i pomno kreiranim predavanjima, a ključni dio profiliranja njihovih ideja bilo je individualno savjetovanje timova.

IDUĆI KORAK – MILANO DESIGN WEEK 2018.

Svi timovi pokazali su kvalitetu i perspektivnost njihovih drvno-kreativnih projekata stoga nije bilo jednostavno izabrati najbolje od najboljih. Čestitamo timovima Modulos Desk i Stolić labirint te im želimo puno sreće u prezentaciji i povezivanju sa stručnjacima iz branše, investitorima i pobjednicima iz ostalih zemalja na Milano Design Weeku 2018.

O PROJEKTU CO-CREATE

Projekt „Co-Create“ciljano djeluje na podršci procesa međusektorske suradnje (cross-fertilization) između klastera tradicionalne industrije i kreativnih industrija. Projekt promovira suradnju kroz primjenu novih metodologija i alata usmjerenih na upravitelje klastera, male i srednje poduzetnike i predstavnike javnih vlasti. Projekt je sufinanciran kroz Europski fond za regionalni razvoj te okuplja 11 organizacija iz 7 europskih država:  Italija, Francuska, Portugal, Španjolska, Grčka, Slovenija i Hrvatska. Razvojna agencija Zagreb je partner na projektu.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...