Priključi se International Clean Energy Challenge: 33 under 33!

05. 04. 2019.

Energetska agencija Gornje Austrije organizira izazov na temu energetske tranzicije za sve mlade mislioce iz svih društvenih grana i iz cijelog svijeta. Priliku za prijavu imamo svi, a događaj je rezerviran za srpanj.

ŠTO?

Događaj za mlade profesionalce!

 • Riješite izazove iz stvarnog života koje će vam predstaviti korporativni i institucionalni partneri i razvijte konkretna rješenja u raznovrsnim i interdisciplinarnim timovima.
 • Umrežite se s inovativnim tvrtkama i iskoristite profesionalno mentorstvo i obuku.
 • Upoznajte mlade inovatore iz cijelog svijeta. Izgradite mrežu vršnjaka!
 • Budite inspirirani novim načinima razmišljanja o energetskoj tranziciji!
 • Osvojite nagradu za najbolji projekt!
 • Provedite nezaboravan tjedan s istomišljenicima u prekrasnim austrijskim Alpama! Iskusite austrijsku gostoljubivost i uživajte u uzbudljivoj mješavini radionica i slobodnih aktivnosti.

KADA?

 1. – 26. srpnja 2019., Gornja Austrija

ZAŠTO?

Kako učiniti tranziciju čiste energije jednom od ključnih izazova s kojima se svijet suočava? Kako bismo pronašli svježa rješenja i nove ideje za održivu energiju u zgradama, industriji i transportu, pozivamo 33 mlada stručnjaka i istraživača mlađe od 33 godine (rođene nakon 1985.) da se uhvate u koštac s tim izazovom u slučaju zajedničkog razmišljanja u različitim disciplinama.

TKO?

Mladi mislioci iz svih disciplina (inženjeri, ekonomisti, društvene znanosti, pravo itd.) I iz cijelog svijeta!

Kriterij prihvatljivosti:

 • minimalno radno iskustvo od 3 godine ili dodiplomski stupanj (npr. prvostupnik)
 • snažan interes za tranziciju čiste energije
 • dobro poznavanje engleskog jezika
 • rođeni nakon 1985

GDJE?

Spital am Pyhrn, Gornja Austrija

Gornja Austrija – jedna od devet austrijskih regija – europski je lider u energetskoj tranziciji. Emisije stakleničkih plinova u građevinskom sektoru smanjene su za 43% u posljednjih 10 godina.

Susret će se održati u znamenitoj zgradi nekadašnjeg samostana, okružen panoramom austrijskih Alpa. “Pyhrn-Priel Holiday Region” odlikuje se slikovitim krajolikom alpskih pašnjaka i lijepih sela. Događaj organizira regionalna energetska agencija Gornje Austrije u suradnji s tvrtkama i istraživačkim organizacijama.

KAKO SUDJELOVATI

Ispunite on-line prijavu do 10. travnja 2019. godine.

Organizatori će odabrati 33 mlada inovatora na temelju kvalitete svojih prijava.

Planirajte svoje putovanje! Organizatori će pokriti troškove smještaja, prehrane i programa tijekom boravka u Austriji.

Sudionici će dobiti potvrdu o sudjelovanju.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...