Otkrijte neotkriveni potencijal energetske učinkovitosti u zgradama javne namjene!

05. 04. 2019.

Kako bi što više osvijestili dionike o realnoj potrebi dobrog gospodarenja energijom u zgradama javne namjene, Grad Zagreb u ZICER-u 10. travnja 2019. s početkom u 9 sati organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom „Neotkriveni potencijal energetske učinkovitosti u zgradama javne namjene“.

Energetski savjesno ponašanje važan je alat u borbi protiv klimatskih promjena i poticanju razvoja održivih društava te je neraskidivo vezano uz energetsku obnovu zgrada. Kako bismo postigli najveći mogući učinak za energetski obnovljene zgrade i one koje će to tek postati, neophodno je sustavno educirati i motivirati korisnike zgrada u smjeru promjene ponašanja prema racionalnoj potrošnji energije. Spajanje energetske obnove zgrada i rad na promjeni ponašanja njihovih korisnika osigurava maksimalne rezultate i željenu uštedu energije.

Kako bi što više osvijestili dionike o realnoj potrebi dobrog gospodarenja energijom u zgradama javne namjene, Grad Zagreb, Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, 10. travnja 2019. organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom „Neotkriveni potencijal energetske učinkovitosti u zgradama javne namjene“ u prostorima Zagrebačkog inovacijskog centra, Avenija Dubrovnik 15,  s početkom u 9,00 sati.

Na konferenciji će sudjelovati  partneri projekta TOGETHER i njihovi gosti iz sedam europskih zemalja: Italije, Hrvatske, Češke, Slovenije, Poljske, Mađarske i Slovačke. Stručnjaci iz područja energetike, marketinga i obrazovanja, prezentirat će aktivnosti provođene tijekom tri godine i dati odgovore kako postići trajnu promjenu ponašanja pojedinaca u njihovom svakodnevnom životu te koji su to modeli i alati korisni u komunikaciji kako bi svijest prema potrebi štednje energije postala općeprihvaćena norma ponašanja. Svoje iskustvo na konferenciji će podijeliti i predstavnici europskih projekata eCentral, Energy@school, Feedschools i Compete4SECAP.

Konferencija je namijenjena širokom spektru dionika koji su uključeni u upravljanje zgradama od nacionalnog nivoa, lokalnih zajednica, obrazovnih i drugih institucija kao i udruga građana koji djeluju u svojim zajednicama. Jer cilj projekta TOGETHER upravo je taj:  poboljšati energetsku učinkovitost zgrada javne namjene uz intenzivno uključivanje samih korisnika, kao glavnih potrošača i upravitelja energijom.

Pridružite nam se i saznajte više o uspješnim modelima i alatima za ostvarivanje energetskih, a time i financijskih ušteda u javnim zgradama.

Više o konferenciji projekta TOGETHER i link na prijavu za sudjelovanjem možete pronaći na web stranici eko.zagreb.hr

Ostale novosti i projekti

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...

Doznajte imena timova sedme Startup Factory generacije!

Odabrano je 13 timova nove Startup Factory generacije. Prijave za sedmi Startup Factory trajale su 19. srpnja do 4. rujna. Prijaviti su se mogli timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih...