Otkrijte neotkriveni potencijal energetske učinkovitosti u zgradama javne namjene!

05. 04. 2019.

Kako bi što više osvijestili dionike o realnoj potrebi dobrog gospodarenja energijom u zgradama javne namjene, Grad Zagreb u ZICER-u 10. travnja 2019. s početkom u 9 sati organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom „Neotkriveni potencijal energetske učinkovitosti u zgradama javne namjene“.

Energetski savjesno ponašanje važan je alat u borbi protiv klimatskih promjena i poticanju razvoja održivih društava te je neraskidivo vezano uz energetsku obnovu zgrada. Kako bismo postigli najveći mogući učinak za energetski obnovljene zgrade i one koje će to tek postati, neophodno je sustavno educirati i motivirati korisnike zgrada u smjeru promjene ponašanja prema racionalnoj potrošnji energije. Spajanje energetske obnove zgrada i rad na promjeni ponašanja njihovih korisnika osigurava maksimalne rezultate i željenu uštedu energije.

Kako bi što više osvijestili dionike o realnoj potrebi dobrog gospodarenja energijom u zgradama javne namjene, Grad Zagreb, Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, 10. travnja 2019. organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom „Neotkriveni potencijal energetske učinkovitosti u zgradama javne namjene“ u prostorima Zagrebačkog inovacijskog centra, Avenija Dubrovnik 15,  s početkom u 9,00 sati.

Na konferenciji će sudjelovati  partneri projekta TOGETHER i njihovi gosti iz sedam europskih zemalja: Italije, Hrvatske, Češke, Slovenije, Poljske, Mađarske i Slovačke. Stručnjaci iz područja energetike, marketinga i obrazovanja, prezentirat će aktivnosti provođene tijekom tri godine i dati odgovore kako postići trajnu promjenu ponašanja pojedinaca u njihovom svakodnevnom životu te koji su to modeli i alati korisni u komunikaciji kako bi svijest prema potrebi štednje energije postala općeprihvaćena norma ponašanja. Svoje iskustvo na konferenciji će podijeliti i predstavnici europskih projekata eCentral, Energy@school, Feedschools i Compete4SECAP.

Konferencija je namijenjena širokom spektru dionika koji su uključeni u upravljanje zgradama od nacionalnog nivoa, lokalnih zajednica, obrazovnih i drugih institucija kao i udruga građana koji djeluju u svojim zajednicama. Jer cilj projekta TOGETHER upravo je taj:  poboljšati energetsku učinkovitost zgrada javne namjene uz intenzivno uključivanje samih korisnika, kao glavnih potrošača i upravitelja energijom.

Pridružite nam se i saznajte više o uspješnim modelima i alatima za ostvarivanje energetskih, a time i financijskih ušteda u javnim zgradama.

Više o konferenciji projekta TOGETHER i link na prijavu za sudjelovanjem možete pronaći na web stranici eko.zagreb.hr

Ostale novosti i projekti

Kako zaraditi od dodatnog posla?

Uz redovni rad razmišljate o zaradi od dodatnog posla? Frane Šesnić, direktor ZICER-a, pojašnjava kakve su vam mogućnosti. „U uvjetima inflacije i visokih troškova života, što se posebno odnosi na cijene hrane, kao i rasta plaća koje generalno ne prate realne...

Poziv na radionicu o intelektualnom vlasništvu

Kako prepoznati intelektualno vlasništvo u vašem startupu, zašto ga zaštititi i kakvu vam konkurentsku prednost donosi zaštita?Odgovore doznajte u ZICER-u, 12. ožujka od 10 sati, na besplatnoj radionici koja će se održati prema programu: Sudjelovanje je besplatno uz...