Prijave za petu generaciju Startup Factoryja otvorene još samo tri dana

18. 09. 2020.

Grad Zagreb startupovima osigurao više od pola milijuna kuna:

Startup Factory, program koji zna kako dobre tehnološke ideje uspješno lansirati na tržište, i ove godine otvara svoja vrata! No, vrata su otvorena još kratko. Rok za prijavu istječe 20. rujna u ponoć pa zato požurite.

U programu kojeg su prije pet godina pokrenuli ZICER i Grad Zagreb do sada je sudjelovalo  57 timova. Oni su rasli u poticajnom društvu proaktivnih kolega. Vodili su ih vrhunski mentori, sudjelovali su u izvrsnim edukacijama i često su bili u fokusu javnosti.  22 tima su ostvarila i bespovratna novčana sredstva, ukupno više od tri milijuna kuna!

Čuli ste za OmoLab, HUBBIG, Trakbar, Modulos, Makabi Agritech ili NuoTwo? Ovi startupovi rade, zapošljavaju i osvajaju tržišta. Imaju jasne ciljeve i u skladu s njima biraju svoje prilike. Hoće li Startup Factory 2020 biti i tvoja prilika?

Frane Šesnić, direktor ZICER-a i inicijator ovog Programa kaže: Ove godine Startup Factory je u znaku broja pet – peta generacija, 550.000 bespovratnih kuna, pet očekivanih pobjednika… Naši novi sudionici imati će priliku poslušati predavanja i sudjelovati u radionicama vrhunskih domaćih, ali i stranih stručnjaka iz najjačih međunarodnih startup zajednica. Mentori s kojima će raditi, osim stručnosti u svojim područjima, karakterizira i vlastito startup iskustvo tako da iz prve ruke znaju što znači razvijati proizvod, pozicionirati se na tržištu, pregovarati s investitorima, nositi se s uspjesima, ali i ustrajati kada sve ne ide zacrtanom putanjom. Hvala svima koji su već ispunili svoje prijave. Sve ostale s dobrom tehnološkom idejom pozivam da se prijave. Ovaj poziv posebno upućujem akademskoj zajednici. Dostignuća do kojih ste došli kroz znanstvena istraživanja komercijalizacijom mogu postati održiva. Vidimo se u ZICER-u!

Ulazak u Startup Factory za OmoLab je označio početak ozbiljnije monetizacije asistivnih tehnologija koje razvijamo. Osim novčane nagrade i publiciteta proizašlog iz završne konferencije Zagreb Connect, privučen je interes investitora koji su, u kombinaciji s EU projektima, osigurali sredstva za 18 mjeseci poslovanja. Ne manje važno, savjeti dobiveni kroz radionice i mentorstva Startup Factoryja pomogli su nam u strateškom pozicioniranju kao i u razvoju internih procesa. Subvencionirani smještaj u prostoru ZICER-a omogućava nam razmjenu mišljenja i problema s drugim startupima u sličnom položaju. – ističe Zoran Birimiša iz startupa OmoLab koji je u Startup Factoryju sudjelovao i pobijedio 2018. godine. OmoLab svojim inovativnim rješenjem olakšava čitanje tisućama osobama s disleksijom i poteškoćama u čitanju diljem svijeta. Ovaj startup ne prestaje razvijati. Ovih dana lansirali su novi proizvod Omoguru Widget, dodatak za web stranicu koji korisnicima omogućuje lakše čitanje dostupnih sadržaja.

Prošle su gotovo tri godine od mog sudjelovanja na Startup Factoryju. Mogu samo reći da, kada bih kretala ispočetka, opet bih sve ponovila. Velika podrška i vjernost djelatnika ekipe s Programa daje vjetar u leđa i bolje rezultate. – kaže Dragana Lipovac, osnivačica startupa HUBBIG kojeg je pokrenula kroz Startup Factory 2017. godine. HUBBIG je inovativna digitalna platforma koja spaja brodare, aviokompanije, autoprijevoznike, špeditere i logističare s uvoznicima i izvoznicima. Do sada smo prikupili više od dva milijuna kuna investicija te uspješno poslujemo na domaćem i stranim tržištima.

Više informacija o predakceleracijskom programu Startup Factory doznajte na web stranici http://startupfactory.zicer.hr/.     

 LINK ZA PRIJAVU

Ostale novosti i projekti

Upoznajte startup Review Booster Pro!

Upoznajte Review Booster Pro, startap koji unutar ZICER-a razvija svoju platformu za povećanje interakcije s krajnjim korisnicima! „Uz pomoć NFC tehnologije, odnosno proizvoda u koje je implementiran NFC čip, komuniciramo sve ono što neka tvrtka želi komunicirati sa...