Prijave za novi Startup Factory su otvorene!

22. 09. 2021.

Grad Zagreb za razvoj inovativnih tehnoloških proizvoda osigurao 800.000 kuna

Od Europe do Izraela ZICER je prepoznat kao jedan od najboljih svjetskih inovacijskih ekosustava, a Startup Factory kao akcelerator koji stvara tržišno održive startupove.

O tome govori i 76 timova kojima je Startup Factory bio odskočna daska za ulazak u svijet inovativnog poduzetništva.

Želiš li i ti biti #zicer? Sada je prilika! Prijave za Startup Factory otvorene su do 14. listopada 2021. godine.

Ideja je samo početak. Startup Factory zna kako je oblikovati do tržišne održivosti!

Akceleracijski program Startup Factory ubrzava razvoj tehnološki orijentiranih timova i startupova. Pomaže u validaciji, izlasku na tržište i pristupanju prvim kupcima i ulagačima.

On je međunarodno nagrađivani i prvi akceleracijski program u Hrvatskoj. Sudionicima osigurava jaku edukacijsku, mentorsku, promocijsku i infrastrukturnu podršku. Ovaj program omogućuje pristup najvećoj startup zajednici na našim prostorima.

Program je intenzivan i natjecateljskog je karaktera. Svi izabrani sudionici dobit će znanje kroz radionice, predavanja i mentoriranje, a najbolji i financijsku podršku Grada Zagreba iz ukupnog fonda od 800.000 kuna.

Tko se, do kada i kako može prijaviti?

Prijaviti se mogu timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih znanja. Prihvatljiva su sva inovativna i disruptivna tehnološka rješenja, a glavna preporučena područja su zdravlje i kvaliteta života, energija i održivi okoliš, promet i mobilnost, sigurnost i kibernetička sigurnost, hrana i bio-ekonomija, edukacija, robotika, fintech, turizam i umjetna inteligencija.

Prijave su otvorene do 14. listopada 2021. putem web stranice zicer.hr. Tamo ćeš pronaći sve detalje o uvjetima i mogućnostima prijave!

Nakon zatvaranja prijava slijedi selekcijski proces koji uključuje evaluaciju prijavnog obrasca od strane stručnog povjerenstva i intervju. U Program će ove godine biti izabrano 12 timova nakon čega slijedi intenzivan rad. Startup Factory završava velikim finalom 23. studenoga na startup konferenciji Zagreb Connect.

„Prije šest godina pokrenuli smo prvi predakceleracijski program u Hrvatskoj. Startup Factory do sada je uspješno prošlo 76 timova. Najboljih 28 startupova ostvarilo je i bespovratnu financijsku podršku za razvoj tehnoloških proizvoda u iznosu većem od 3,5 milijuna kuna. Intenzivna podrška koju kroz ovaj program pružamo budućim startupovima osigurava napredak u kratkom vremenu. Program je takav da zahtijeva brze i konkretne rezultate. Više od 90% startupova koji su prošli program uspješno posluju. Za njih je Hrvatska malo tržište. Oni osvajaju svijet.“ – kaže Frane Šesnić, direktor ZICER-a i inicijator Startup Factoryja.

„Zagreb i Hrvatska imaju obrazovane, vrijedne i pametne ljude koji su pokazali kako proizvode koje razvijaju lokalno uspješno monetiziraju na globalnoj razini. Priliku za lakši razvoj sada dajemo novoj generaciji koja ima tehnološku ideju, ali joj nedostaje poduzetničkih kompetencija i financijskih sredstava za brži razvoj. Ove godine Grad Zagreb će kroz Startup Factory program dodijeliti 800.000 kuna najuspješnijim timovima. Pozivam sve s jakom ambicijom i voljom za rad da se prijave u program koji će im otvoriti vrata startup uspjeha.”– govori  Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.

Iskustva iz prve ruke!

„Nakon 15 godina znanstveno istraživačkog rada postalo je jasno da je došao trenutak kad izum iz znanstvene sfere treba pronaći put do investitora, potencijalnih kupaca te u konačnici do krajnjih potrošača. Prijavili smo se na Startup Factory, sudjelovali i pobijedili. Ovaj program je našem timu omogućio odličnu edukaciju u poslovnom pogledu, usavršavanje vještina komunikacije i sasvim novi pogled na sam izum. Ako vjerujete u svoj izum ili ideju, svakako se prijavite na Startup Factory. Ondje ćete kroz intenzivnu podršku stručnjaka iz raznih područja osvijestiti stvarni potencijal i mogućnosti koje vam se pružaju. Od programa možete samo profitirati  – u poslovnom smislu, ali i ljudskom. Ta energija koja okružuje timove je izrazito pozitivna i poticajna.“  – kaže Nataša Šijaković Vujičić, osnivačica i direktorica startupa Oil Gels koji je 2020. godine pobijedio na Startup Factoryju i za razvoj ostvario 150.000 kuna.

“Startup Factory je odlična inicijativa koja mladim timovima i firmama daje priliku razviti, usavršiti te naposljetku i plasirati proizvod na tržište. Naš Mundus je sudjelovanje u programu ubrzalo 3 puta. Vjerujemo da bi bez podrške ZICER-ovih mentora i financijske podrške Grada Zagreba naš put bio puno duži, sporiji i teži.”  – govori nam Filip Hercig, osnivač startupa Mundus Technologies koji se bavi proizvodnjom igraćih konzola koje uz pomoć mobitela postaju univerzalne platforme za društvene igre. Filip je sa svojom inovacijom kroz Startup Factory 2018. za razvoj ostvario 160.000 bespovratnih kuna. Njegove se edukativne igre koriste u 60-ak škola u Hrvatskoj. Kroz uspješnu Kickstarter kampanju proizvod su prodali u više od 22 zemlje svijeta.

Link za prijavu

Pravilnik o provođenju programa Startup Factory 2021

Javni natječaj za dodjelu potpora za poticanje startup poduzetništva kroz akceleracijski program Startup Factory

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...