Prijave za najveći europski CleanTech akcelerator otvorene do 1. veljače!

07. 01. 2019.

S novom godinom u Hrvatsku stiže i najveći europski CleanTech akcelerator! 

Ovaj EIT Climate-KIC RIS akcelerator program je Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), a u Hrvatskoj će ga provoditi EIT Climate-KIC Hub Croatia, konzorcij sačinjen od osam organizacija. To su ZICER, REGEA – Regionalna agencija Sjeverozapadne Hrvatske, Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Geotehnički fakultet Varaždin Sveučilišta u Zagrebu, Terra Hub, Zelena energetska zadruga, Mreža znanja i Impact Hub Zagreb.

EIT RIS radi na akceleraciji klimatskih inovacija u Europi te pomaže i posreduje u povezivanju postojećih hubova za inovacije u 12 država središnje, istočne i južne Europe. Na taj način osigurava pan-europski doseg te jača i potiče kapacitete za inovacije preko čitavog kontinenta.

Razvojni timovi i startupovi koji se sastoje od barem 2 člana, tj. osnivača, čiji je startup – ukoliko ga imaju – mlađi od 5 godina te koji razvijaju klimatski-orijentirano inovativno rješenje ulaskom u program primit će do 50.000 eura. Ukupni iznos bespovratne financijske potpore ovisit će o fazi razvoja proizvoda. Tako će razvojni timovi u najranijim fazama primiti do 10.000 eura, oni koji već validiraju poslovni model i imaju prve klijente do 15.000 eura te startupovi u naprednijim fazama razvoja do čak 50.000 eura za daljnji razvitak proizvoda ili usluge. Bitno je i napomenuti da akcelerator djeluje po no equity principu, tj. ne ulazi u vlasničku strukturu startupa.

Osim  financijske potpore, timovi i startupovi koji postanu dijelom akceleratora, dobit će i izvrsnu mentorsku i edukativnu podršku priznatih domaćih i stranih stručnjaka kao i niz prilika za međunarodno umrežavanje.

Ukoliko razvijate CleanTech ideju, već imate proizvod koji je blisko povezan s novim tehnologijama ili pak radite na razvoju usluge sa značajnim pozitivnim učinkom na klimatske uvjete, prijavite vaš tim do 1. veljače 2019. godine ovdje. Sretno svima!

Ostale novosti i projekti

Završen projekt za zeleniju budućnost – My Energy Community 

Razvojno-istraživački projekt My Energy Community, čiji je završetak predstavljen danasna svečanosti održanoj u prostorijama ZICER-a, započet je 2022. godine s ciljem razvoja platforme za energetske zajednice u kojima će tokovi energije i povezane cijene biti dostupni...

Balans privatnog i poslovnog u startup svijetu

U fokusu poslovanja ReaX LAB-a je razvoj laboratorijske analitičke opreme u području zelene kemije, s posebnim naglaskom na minijaturizaciju radi smanjenja potrošnje reagensa i negativnog utjecaja na okoliš.Ovu uspješnu u ZICER-u inkubiranu tvrtku čine vrsni...