Prijave za najveći europski CleanTech akcelerator otvorene do 1. veljače!

07. 01. 2019.

S novom godinom u Hrvatsku stiže i najveći europski CleanTech akcelerator! 

Ovaj EIT Climate-KIC RIS akcelerator program je Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), a u Hrvatskoj će ga provoditi EIT Climate-KIC Hub Croatia, konzorcij sačinjen od osam organizacija. To su ZICER, REGEA – Regionalna agencija Sjeverozapadne Hrvatske, Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Geotehnički fakultet Varaždin Sveučilišta u Zagrebu, Terra Hub, Zelena energetska zadruga, Mreža znanja i Impact Hub Zagreb.

EIT RIS radi na akceleraciji klimatskih inovacija u Europi te pomaže i posreduje u povezivanju postojećih hubova za inovacije u 12 država središnje, istočne i južne Europe. Na taj način osigurava pan-europski doseg te jača i potiče kapacitete za inovacije preko čitavog kontinenta.

Razvojni timovi i startupovi koji se sastoje od barem 2 člana, tj. osnivača, čiji je startup – ukoliko ga imaju – mlađi od 5 godina te koji razvijaju klimatski-orijentirano inovativno rješenje ulaskom u program primit će do 50.000 eura. Ukupni iznos bespovratne financijske potpore ovisit će o fazi razvoja proizvoda. Tako će razvojni timovi u najranijim fazama primiti do 10.000 eura, oni koji već validiraju poslovni model i imaju prve klijente do 15.000 eura te startupovi u naprednijim fazama razvoja do čak 50.000 eura za daljnji razvitak proizvoda ili usluge. Bitno je i napomenuti da akcelerator djeluje po no equity principu, tj. ne ulazi u vlasničku strukturu startupa.

Osim  financijske potpore, timovi i startupovi koji postanu dijelom akceleratora, dobit će i izvrsnu mentorsku i edukativnu podršku priznatih domaćih i stranih stručnjaka kao i niz prilika za međunarodno umrežavanje.

Ukoliko razvijate CleanTech ideju, već imate proizvod koji je blisko povezan s novim tehnologijama ili pak radite na razvoju usluge sa značajnim pozitivnim učinkom na klimatske uvjete, prijavite vaš tim do 1. veljače 2019. godine ovdje. Sretno svima!

Ostale novosti i projekti

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...

Doznajte imena timova sedme Startup Factory generacije!

Odabrano je 13 timova nove Startup Factory generacije. Prijave za sedmi Startup Factory trajale su 19. srpnja do 4. rujna. Prijaviti su se mogli timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih...