Hrvatska predsjednica posjetila ZICER i dala podršku startup poduzetništvu

07. 01. 2019.

Nakon obilaska 20 hrvatskih županija, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sa suradnicima je danas posjetila i 21., posljednju u ovome nizu, Grad Zagreb. U okviru obilaska predsjednica je posjetila i Zagrebački inovacijski centar gdje je izrazila podršku za daljnji razvoj inovacija ZICER-ovim stanarima. 

Uz gradonačelnika Milana Bandića predsjednicu su s ovim inspirativnim prostorom, planovima i aktivnostima upoznali Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša i Frane Šesnić, direktor ZICER-a. Predsjednica je pokazala izuzetan interes za inovativna rješenja koja se ovdje razvijaju, ušla u urede naših stanara te popričala s pobjednicima treće generacije predakceleracijskog programa Startup Factory. Po upoznavanju, predsjednica je izjavila:

„Bila sam u mnogim startup inkubatorima i mogu reći da ovaj zagrebački zaista izgleda svjetski. Čovjek se ovdje može osjećati izvrsno. Vrijedno je imati mogućnost na posao dovesti djecu i raditi uz fleksibilno radno vrijeme, što je čest problem kod mladih obitelji. Time ovaj pristup oplemenjuje i opušta čovjeka.“

Frane Šesnić, direktor ZICER-a, predsjednicu sa suradnicima upoznao je s programima i projektima koje ZICER provodi u smislu poticanja razvoja na inovacijama baziranog poduzetništva. Između ostalog izjavio je:

„Ovdje rastu hrvatske tvrtke koje svojim tehnološkim rješenjima konkuriraju na globalnom tržištu prateći i stvarajući globalne trendove. Ponosan sam jer način na koji ovdje radimo i rješenja koja iz ovog prostora izlaze ne zaostaju ni po čemu te su jednako kvalitetna kao i ona stvorena u Njemačkoj, Britaniji ili Americi.

Uz sve pogodnosti kojima je Grad Zagreb prepoznat kao startup destinacija uskoro će se moći pridodati i novi vrijedni projekti. Pročelnica Jozić najavila je jednog od njih riječima:

„I prizemlje ove zgrade također će biti uređeno, a zgrada energetski obnovljena. Kao takva služit će kao ogledni primjer za daljnju energetsku obnovu za što ćemo koristiti sredstva iz EU fondova.“

Ostale novosti i projekti