Pozivamo vas u TPZ na prvi ovogodišnji TEDxZagrebSalon

24. 01. 2018.

U utorak, 30. siječnja u 18 sati, u Tehnološkom parku Zagreb na Zagrebačkom velesajmu otvaramo novi ciklus zanimljivih i korisnih događaja. 

Prvi u nizu bit će TEDxZagrebSalon koji će potaknuti raspravu o aktualnim temama Što je sve potrebno promijeniti u našoj svakodnevnici kako bi sustav recikliranja zaživio? Što sve Grad mora organizirati kako bi recikliranje postalo nešto sasvim prirodno? 

Odgovore na ova kao i na mnoga druga pitanja moći ćete saznati na događaju pod imenom TEDxZagrebSalon RECYCLE.

Tematika gospodarenja otpadom nešto je o čemu se već dulje vrijeme promišlja. Sukladno odluci Europske unije i Hrvatska će kao i ostale zemlje članice ići prema cilju recikliranja bar 50% svoga otpada.

Čitava ova pozitivno usmjerena priča ne bila potpuna bez inovacija i pametnih ideja vezanih uz ovu temu. O njima kao i o tome što nam spremaju gradske vlasti govorit će eksperti gradskih i državnih institucija te naši TPZ članovi s poslovanjem usmjerenim na ekološka pitanja.

Pozivamo vas da nam se pridružite na TEDxZagrebSalon RECYCLE događaju te svojim znanjima i iskustvima doprinesete ovoj gorućoj temi.

TEDx je globalna platforma za promociju ideja vrijednih širenja koja uz podršku i govore iznimnih pojedinaca naše zajednice promovira ideje kojima žele promijeniti svijet na bolje. TEDxZagreb dio je tog svjetskog pokreta od 2010. godine, a djeluje i radi na pozitivnim promjenama na razini Zagreba i šire. 

Sve novosti o ovim događajima možete pratiti na webu i društvenim mrežama Tehnološkog parka Zagreb i organizacije TEDxZagreb, a besplatnu ulaznicu za TEDxZagrebSalon RECYCLE možete pronaći na Entrio.hr.

Ostale novosti i projekti

Završen projekt za zeleniju budućnost – My Energy Community 

Razvojno-istraživački projekt My Energy Community, čiji je završetak predstavljen danasna svečanosti održanoj u prostorijama ZICER-a, započet je 2022. godine s ciljem razvoja platforme za energetske zajednice u kojima će tokovi energije i povezane cijene biti dostupni...

Balans privatnog i poslovnog u startup svijetu

U fokusu poslovanja ReaX LAB-a je razvoj laboratorijske analitičke opreme u području zelene kemije, s posebnim naglaskom na minijaturizaciju radi smanjenja potrošnje reagensa i negativnog utjecaja na okoliš.Ovu uspješnu u ZICER-u inkubiranu tvrtku čine vrsni...