Kontinuiranim razvojem inovacija do svjetskih uspjeha

24. 01. 2018.

Kako razviti inovativni proizvod, pokrenuti vlastiti posao, internacionalizirati poslovanje te tržišne uspjehe ostvariti izvozom samo su neka od pitanja koja zaokupljaju sve koji teže samostalnim poduzetničkim uspjesima.

To su ujedno i teme kojima se bavi kolegij prof.dr.sc. Vedrana Bilasa „Poduzetništvo i izvoz u visokim tehnologijama“ na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER).

Kako je učenje na konkretnim primjerima najbolji način približavanja poduzetništva mladima, jučer su na FER-u gostovali Zvonimir Viduka, direktor tvrtke ALTPRO d.o.o. i Tin Viduka, voditelj marketinga tvrtke ALTPRO d.o.o.

Da podsjetimo, tvrtka ALTPRO d.o.o. s radom je započela 1994. godine u okviru Tehnološkog parka Zagreb. Svoje proizvode kontinuirano razvijaju na temeljima vlastitoga znanja, ali i dugogodišnje suradnje sa stručnjacima Sveučilišta u Zagrebu. Fokus im je na području razvoja i proizvodnje signalno-sigurnosne opreme za željeznička vozila i infrastrukturu, no proizvodnju šire i na neka druga, s primarnom djelatnošću sasvim drugačija područja. Proizvodi tvrtke ALTPRO dostupni su u više od 45 zemalja na šest kontinenata. Krajem 2017. godine ponovno su nagrađeni Zlatnom kunom u kategoriji inovacija.

Kroz prezentaciju studente su upoznali sa svojim proizvodima i tržištima na kojima posluju. Kao ključ uspjeha istaknuli su neprestan rad na razvoju inovacija. Također, naglasili su kako je najefikasnijinačin za ostvarenje uspjeha biti najbolji u jednom segmentu proizvodnje kojeg kontinuiranim razvojem usavršavate. Ujedno naglašena je i važnost motiviranog i stručnog tima te kompleksnost proizvoda kojeg nije lako kopitari. Održano predavanje rezultiralo je velikim interesom studenata koji se manifestirao nizom konkretnih pitanja vezanim za uspjeh i osvajanje međunarodnih tržišta.

U prosincu 2017. na istom kolegiju gostovao je i Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb,koji je tada studentima prezentirao aktivnosti i mogućnosti kojima naša agencija pomaže mladim inovativnim ljudima pri ulasku u poduzetništvo.

Ostale novosti i projekti

Saznaj više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije

Želiš saznati više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije? Tada je Vienna Startup Package, koji ti nudi Vienna Business Agency, upravo ono što trebaš! Istraži svoje poslovne mogućnosti unutar ekskluzivnog jednomjesečnog programa za međunarodne startupove....

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...