Kontinuiranim razvojem inovacija do svjetskih uspjeha

24. 01. 2018.

Kako razviti inovativni proizvod, pokrenuti vlastiti posao, internacionalizirati poslovanje te tržišne uspjehe ostvariti izvozom samo su neka od pitanja koja zaokupljaju sve koji teže samostalnim poduzetničkim uspjesima.

To su ujedno i teme kojima se bavi kolegij prof.dr.sc. Vedrana Bilasa „Poduzetništvo i izvoz u visokim tehnologijama“ na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER).

Kako je učenje na konkretnim primjerima najbolji način približavanja poduzetništva mladima, jučer su na FER-u gostovali Zvonimir Viduka, direktor tvrtke ALTPRO d.o.o. i Tin Viduka, voditelj marketinga tvrtke ALTPRO d.o.o.

Da podsjetimo, tvrtka ALTPRO d.o.o. s radom je započela 1994. godine u okviru Tehnološkog parka Zagreb. Svoje proizvode kontinuirano razvijaju na temeljima vlastitoga znanja, ali i dugogodišnje suradnje sa stručnjacima Sveučilišta u Zagrebu. Fokus im je na području razvoja i proizvodnje signalno-sigurnosne opreme za željeznička vozila i infrastrukturu, no proizvodnju šire i na neka druga, s primarnom djelatnošću sasvim drugačija područja. Proizvodi tvrtke ALTPRO dostupni su u više od 45 zemalja na šest kontinenata. Krajem 2017. godine ponovno su nagrađeni Zlatnom kunom u kategoriji inovacija.

Kroz prezentaciju studente su upoznali sa svojim proizvodima i tržištima na kojima posluju. Kao ključ uspjeha istaknuli su neprestan rad na razvoju inovacija. Također, naglasili su kako je najefikasnijinačin za ostvarenje uspjeha biti najbolji u jednom segmentu proizvodnje kojeg kontinuiranim razvojem usavršavate. Ujedno naglašena je i važnost motiviranog i stručnog tima te kompleksnost proizvoda kojeg nije lako kopitari. Održano predavanje rezultiralo je velikim interesom studenata koji se manifestirao nizom konkretnih pitanja vezanim za uspjeh i osvajanje međunarodnih tržišta.

U prosincu 2017. na istom kolegiju gostovao je i Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb,koji je tada studentima prezentirao aktivnosti i mogućnosti kojima naša agencija pomaže mladim inovativnim ljudima pri ulasku u poduzetništvo.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...