Pozivamo djelatnike muzeja i kulturne operatore te kreatore javnih politika na SACHE edukaciju!

17. 03. 2021.

Idući tjedan nastavljamo s edukacijama u okviru EU projekta SACHE. Pozivamo djelatnike muzeja i kulturne operatore na dvodnevno virtualno druženje koje će se održati 24. i 25. ožujka. Edukacija za kreatore javnih politika i posredničke organizacije održat će se 26. ožujka.

U okviru EU projekta SACHE – Smart Accelerators of Creative Heritage Entrepreneurship za djelatnike muzeja i kulturne operatore pripremili smo dvodnevnu besplatnu online edukaciju. Edukacija je namijenjena djelatnicima muzeja i kulturnim operatorima s područja grada Zagreba. 

Pridružite nam se i zajedno krenimo u pozitivnu transformaciju kulturne baštine! 

Svoje sudjelovanje možete potvrditi putem poveznice najkasnije do petka, 19. ožujka 2021. do 12 sati.

Broj mjesta je ograničen i dodjeljivati će se po redoslijedu prijave. Potvrdu o sudjelovanju i detaljan program dobit ćete na mail. 

Dana 26. ožujka održat ćemo i edukaciju za kreatore javnih politika i djelatnike posredničkih organizacija. Za ovu ciljnu skupinu prijave su otvorene do srijede, 24. ožujka 2021. do 15 sati putem poveznice.

Projekt SACHE ima za cilj proširiti i osnažiti ulogu lokacija, simbola i vrijednosti kulturne baštine putem njihove transformacije u pametne akceleratore kreativnog poduzetništva u kulturnoj baštini (Smart Accelerators of Creative Heritage Entrepreneurship) kroz razvoj srednjoeuropskog modela. Po završetku ciklusa edukacija i treninga, projekt SACHE prelazi u akceleracijsku fazu u kojoj se provode 2 pilot akcije. Pilot akcije obuhvaćaju organizaciju pitch i matchmaking događaja s ciljem spajanja kreativnog i kulturnog sektora s inovativnim poduzetnicima te raspisivanje internog poziva za kulturne institucije da iznesu svoje potrebe, probleme i očekivanja. Za 3 prijedloga kulturnih institucija raspisat će se javni poziv namijenjen poduzetnicima s ciljem predlaganja rješenja na navedena 3 prijedloga. O detaljima provedbe pilot akcija bit ćete naknadno obaviješteni. Prednost za sudjelovanje u pilot akcijama imaju sudionici specijaliziranih edukacija i treninga.

Ostale novosti i projekti

Startup Nobula odvažno mijenja uobičajene načine učenja

Inovatori iz ZICER-a unose nov život u edukativne procese! Interakcija u edukaciji danas je imperativ. Kada se osobu koja uči stavi u aktivan položaj, ona više nije samo promatrač, već i svojevrstan nositelj aktivnosti. Uz novu ulogu učenje postaje temeljitije, a...

Dođite na SACHE događaj u Muzej grada Zagreba!

Pozivamo kulturne operatore i predstavnike kulturnih institucija da nam se pridruže 8. lipnja 2022. s početkom u 10 sati u Muzeju grada Zagreba, Opatička ul. 20 na SACHE lokalnom događaju: Visoke tehnologije & inovativni financijski instrumenti kao kreatori...