Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za financiranje projekta „ZgAktiv – znanjem i partnerstvom do posla“

16. 05. 2018.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 14. svibnja 2018. godine dodijelilo je 55 ugovora vrijednih više od 71 milijuna kuna lokalnim inicijativama za poticanje zapošljavanja.

Projekt „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ usmjeren je na razvoj lokalnih partnerstva za zapošljavanje u cilju prevladavanja regionalnih i lokalnih različitosti te poticanje partnerskog pristupa u pripremi i donošenju politika vezenih uz stvaranje i jačanje ljudskih potencijala u skladu s lokalnim potrebama tržišta rada.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava po pozivu „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ iznosio je 73.440.000,00 HRK.  

U okviru ovog poziva potpisan je i ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za financiranje projekta „ZgAktiv – znanjem i partnerstvom do posla“ koji za cilj ima povećati zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada kroz provođenje mjera Strategije razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba te unaprijediti funkcioniranje Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba. Razvojna agencija Zagreb je nositelj ovog projekta dok su partneri Grad Zagreb, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Zagreb, Institut za razvoj tržišta rada, ODRAZ – Održivi razvoj zajednice, Obrtničko učilište – ustanova za obrazovanje odraslih, Pučko otvoreno učilište Zagreb i Institut za stručno usavršavanje mladih.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 1.991.474,54 HRK, dok ukupna vrijednost bespovratnih sredstava iznosi 1.991.474,54 HRK. Više o projektu „ZgAktiv – znanjem i partnerstvom do posla“ doznajte na linku.

Ostale novosti i projekti

Završen projekt za zeleniju budućnost – My Energy Community 

Razvojno-istraživački projekt My Energy Community, čiji je završetak predstavljen danasna svečanosti održanoj u prostorijama ZICER-a, započet je 2022. godine s ciljem razvoja platforme za energetske zajednice u kojima će tokovi energije i povezane cijene biti dostupni...

Balans privatnog i poslovnog u startup svijetu

U fokusu poslovanja ReaX LAB-a je razvoj laboratorijske analitičke opreme u području zelene kemije, s posebnim naglaskom na minijaturizaciju radi smanjenja potrošnje reagensa i negativnog utjecaja na okoliš.Ovu uspješnu u ZICER-u inkubiranu tvrtku čine vrsni...