Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za financiranje projekta „ZgAktiv – znanjem i partnerstvom do posla“

16. 05. 2018.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 14. svibnja 2018. godine dodijelilo je 55 ugovora vrijednih više od 71 milijuna kuna lokalnim inicijativama za poticanje zapošljavanja.

Projekt „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ usmjeren je na razvoj lokalnih partnerstva za zapošljavanje u cilju prevladavanja regionalnih i lokalnih različitosti te poticanje partnerskog pristupa u pripremi i donošenju politika vezenih uz stvaranje i jačanje ljudskih potencijala u skladu s lokalnim potrebama tržišta rada.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava po pozivu „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ iznosio je 73.440.000,00 HRK.  

U okviru ovog poziva potpisan je i ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za financiranje projekta „ZgAktiv – znanjem i partnerstvom do posla“ koji za cilj ima povećati zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada kroz provođenje mjera Strategije razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba te unaprijediti funkcioniranje Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba. Razvojna agencija Zagreb je nositelj ovog projekta dok su partneri Grad Zagreb, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Zagreb, Institut za razvoj tržišta rada, ODRAZ – Održivi razvoj zajednice, Obrtničko učilište – ustanova za obrazovanje odraslih, Pučko otvoreno učilište Zagreb i Institut za stručno usavršavanje mladih.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 1.991.474,54 HRK, dok ukupna vrijednost bespovratnih sredstava iznosi 1.991.474,54 HRK. Više o projektu „ZgAktiv – znanjem i partnerstvom do posla“ doznajte na linku.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...