Kroz Dan otvorenih vrata Tehnološkog parka Zagreb studenti ohrabreni za ulazak u poduzetništvo

18. 05. 2018.

Dan otvorenih vrata koji se 18. svibnja 2018.  godine održao u Tehnološkom parku Zagreb na Zagrebačkom velesajmu okupio je studente, njihove profesore i poduzetnike. 

Kroz sadržajan program studenti su bili upoznati s mogućnostima za ulazak u poduzetništvo. Ovaj događaj organiziran je  kao networking aktivnost u okviru projekta „ StartUp Factory Zagreb – Inkubator za visoke tehnologije“.

Događaj je bio realiziran kroz tri cjeline. U prvom dijelu programa stručnjaci iz Razvojne agencije Zagreb mlade su upoznali s mogućnostima pripreme i ulaska u poduzetništvo. Naglasak je bio stavljen na prikupljanje financijskih sredstava za početak poduzetničkog puta. U tome smislu predstavljene su mogućnosti financiranja kroz Potpore za samozapošljavanje, EU fondovi i crowdfunding kampanje. Detaljno je prezentiran i projekt „ StartUp Factory Zagreb – Inkubator za visoke tehnologije“ kroz koji će do lipnja 2019. godine biti opremljeno šest laboratorija koji će na raspolaganju biti startup i akademskoj zajednici. Kako bi učili na konkretnim primjerima te saznali kako se s tržišnim izazovima nose sada već uspješni startupovi, svoja iskustva su podijelili predstavnici tvrtki Bagizzmo i Gamechuck koji svoja inovativna rješenja razvijaju kroz Tehnološki park Zagreb.

Po završetku prvoga dijela studenti su prošetali hodnicima Tehnološkog parka i zavirili u urede startupova  Baggizmo, DiVan, Frames Page, Gamechuck, Hubbig, Mikrotvornica, Pinecone , Pulsar Labs, Recogno, RIGPRO, TalentLyft, Trakbar, VR Pole i 2Click Solutions, te iz prve ruke saznali što rade, koje inovativne proizvode razvijaju i kako svoje proizvode plasiraju na tržište.

Dan otvorenih vrata zaključen je panel diskusijom na temu prikupljanja znanja potrebnih za poduzetničku izvrsnost. Kroz zanimljivu i energičnu raspravu svoja razmišljanja razmijenili su sveučilišni profesori s Ekonomskog fakulteta Zagreb, Fakultet elektrotehnike i računarstva i Veleučilište VERN’, startupovi  TalentLyft i Zagreb Time Trave te studenti koji već sada rade na realizaciji svojih poduzetničkih ideja.

Uvjereni smo kako će danas stečena znanja i iskustva pridonijeti uspješnoj realizaciji poduzetničkih ideja studenata koji su sudjelovali u poticajnom programu Dana otvorenih vrata Tehnološkog parka Zagreb.

Organizacija događaja je sufinancirana u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt Startup Factory Zagreb – Inkubator za visoke tehnologije obuhvaća proširenje kapaciteta prijavitelja te opremanje novog prostora visokotehnološkom opremom, namijenjenom potpori i podizanju konkurentnosti poduzetnika Grada Zagreba, kao i uvođenje potpuno novih usluga za poduzetnike, prvenstveno kroz pristup modernoj opremi u okviru tehnoloških centara. Projektom će se ostvariti preduvjeti za snažnije povezivanje gospodarstva, akademske i istraživačke zajednice te realizaciju inovativnih poduzetničkih ideja. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020“. Razvojna agencija Zagreb – TPZ d.o.o je nositelj, dok je Grad Zagreb partner Projekta. Ukupna vrijednost projekta iznosi 19.588.435,53 kn od čega bespovratna sredstva iznose 15.726.785,40 kn.

Ostale novosti i projekti

Saznaj više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije

Želiš saznati više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije? Tada je Vienna Startup Package, koji ti nudi Vienna Business Agency, upravo ono što trebaš! Istraži svoje poslovne mogućnosti unutar ekskluzivnog jednomjesečnog programa za međunarodne startupove....

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...