Pobjednici natjecanja Ideja godine posjetili ZICER

09. 05. 2024.

Ponovno su nas oduševili finalisti srednjoškolskog poduzetničkog natjecanja Ideja godine!

I znate što? Svih 10 finalista (riječ je o mladima između 15 i 18 godina starosti) imalo je razvijene prototipe proizvoda!

Glavnu nagradu na natjecanju održanom prije točno tjedan dana zasluženo je osvojio tim kojeg čine Mihael Purar i Ivan Stepinac iz Elektrotehničke škole Split. Pobjednici su razvili rješenje za pomoć gluhim osobama, točnije aplikaciju za video pozive koja uz pomoć umjetne inteligencije uživo prevodi znakovni jezik kreirajući tekstualni prijevod.

Već tradicionalno, dan nakon natjecanja, finalisti dolaze u posjet ZICER-u. Tako je bilo i ove godine! Za daljnji razvoj poduzetničkih ideja inspirirali su ih Ljubomir Lokin iz 3DTecha, Luka Cerovečki iz Protosfere, Tomislav Krišto iz DING.jobsa, Laura Hajduković i Ivan Fodor iz Domino dizajna te Milan Domazet iz AIR RMLD-a.

Hvala #zicer startupovima na dijeljenju znanja i iskustava!

Čestitamo svim finalistima na uloženome trudu i postignutim rezultatima, i njihovim profesorima na vođenju i mentorskoj podršci! Čestitke i organizatorima iz portala Srednja.hr na izvrsnoj realizaciji natjecanja.

Drago nam je što je ZICER i ove godine bio partner projekta Ideja godine! Više o finalistima i pobjedničkim rješenjima pročitajte na portalu Srednja.hr.

Ostale novosti i projekti

U ZICER-u održan Startup Ecosystem Croatia događaj!

Kakav fantastičan B2B događaj! Jučer je u ZICER-u održan Startup Ecosystem Croatia događaj kroz koji je hrvatska startup zajednica postala još bliža austrijskoj! Uz poticajna predstavljanja ABA - INVEST in AUSTRIA i BABEG | Invest in Carinthia, te inspirativne priče o...

Pozivamo vas na Startup Ecosystem Croatia događaj!

investitori i inovativne tvrtke iz Austrije zainteresirani su za poslovne prilike s hrvatskim startupovima. Zato Austrijsko Veleposlanstvo  - Trgovinski odjel zajedno sa ZICER-om i partnerima organizira Startup Ecosystem Croatia događaj na koji vas ovim putem...