PetChat olakšava život vlasnicima kućnih ljubimaca

05. 12. 2023.

Tim PetChat jedan je od 14 finalista osme generacije ZICER-ovog nagrađivanog Startup Factory akceleracijskog programa. Upoznajmo ga!

PetChat je platforma koja povezuje vlasnike kućnih ljubimaca s veterinarima putem online video poziva. Riječ je o usluzi koja je komplementarna, te nikako nije zamjena za odlazak veterinaru, a cilj joj je olakšati brigu o ljubimcima.

„Rješavamo problem stresa za ljubimca i vlasnika te utrošenog vremena odlaska u ambulantu za situacije koje se mogu brže i jednostavnije riješiti putem poziva“, pojašnjavaju stručnjaci iz PetChata.

Snažan tim je baza razvoja

Luka Majer je osnivač startupa PetChat, Marino Miletović je suosnivač dok dr .med.vet. Elena Zinaić pokriva područje medicinske ekspertize.

„Luka radi na tehničkom dijelu dok sam ja zadužen za business development. Elena je veterinarka s osam godina iskustva koja nas je inicijalno povezala s veterinarima i veterinarskim klinikama. Naravno, velik dio poslova rješavamo zajedno, od strategije, izrade poslovnih planova pa do marketinga, vođenja društvenih mreža i istraživanja tržišta“, priča nam Marino, a Luka se nadovezuje „Elenu smo upoznali nedugo nakon što smo razvili koncept. Pomogla nam je od samog početka. Elenini savjeti i stručno mišljenje značajno su doprinijeli razvoju projekta. Također, njeno poznavanje veterinarske medicine i iskustvo u liječenju kućnih ljubimaca su nam bili od krucijalne važnosti u oblikovanju samog projekta.“

Luka i Marino su se intenzivno počeli družiti 2017. godine. Generalno ih je spojila crypto i blockchain tehnologija. Sudjelovali su zajedno u nekoliko projekata, a povezivali su ih slični interesi – strast prema idejama i poduzetništvu.

Ako ja imam problem, sigurno ga imaju i drugi vlasnici kućnih ljubimaca

„Ideja je zapravo došla prirodno. Naime, moj pas Louis se odlučio, dok smo bili na moru, počastit s pola kile čokolade. S obzirom na činjenicu da ambulante nije bilo u blizini, konzultirao sam se s prijateljicom Ivanom, koja je ujedno i veterinarka, te sam u svega par poziva riješio problem“ prisjeća se Luka.

Luka je imao sreću što je poznavao Ivanu koja mu je opisala simptome na koje treba paziti i predložila terapiju putem koje je problem uspješno riješen. Slična situacija se ponovila nekoliko puta s različitim, manjim, zdravstvenim problemima i tu se zapravo javlja prvi korijen ideje za PetChat.

Startup Factory iskustvo

„Na Startup Factory smo se prijavili kako bi dobili profesionalni feedback za razvitak startupa i učili iz iskustva i znanja mentora i predavača koji sudjeluju u programu. Također, željeli smo se povezati s drugim mladim i ambicioznim poduzetnicima koji dijele sličan pogled na svijet i prolaze kroz slične probleme“, rekao nam je Marino.

„Teško nam je jasno definirati što nam je u Programu bilo najvrjednije jer je bilo puno kvalitetnih savjeta, ideja i konstruktivnih prijedloga i kritika, ali definitivno to da napravimo “step back” i fokusiramo se na osnove projekta i problema s kojim se bavimo prije nego li krenemo s razvijanjem novih značajki i rješavanjem novog seta problema“, kaže Luka.

Stiže Zagreb Connect…

„Veselimo se  Zagreb Connectu jer ćemo tamo imati priliku slušati i učiti iz iskustva i izazova startupova koji su uspješno skalirali na međunarodno tržište, jer je i nama to jedan od bitnijih ciljeva“, ističu Luka i Marino.

… a onda osvajanje domaćeg, pa i stranog tržišta!

„Vidimo PetChat kao sveobuhvatno rješenje za niz čestih problema s kojima se susreću vlasnici kućnih ljubimaca. Naravno, inicijalno nam je fokus na televet usluzi, jer je inovativna, korisna i vjerujemo da može značajno pomoći vlasnicima da reagiraju pravovremeno i riješe problem iz udobnosti doma. Naša priča počinje u Hrvatskoj gdje želimo dokazati da postoji interes za ovakvom uslugom, ali u cilju nam je svakako proširiti se i na međunarodno tržište“, za kraj dodaje PetChat ekipa.

Ostale novosti i projekti

Kako zaraditi od dodatnog posla?

Uz redovni rad razmišljate o zaradi od dodatnog posla? Frane Šesnić, direktor ZICER-a, pojašnjava kakve su vam mogućnosti. „U uvjetima inflacije i visokih troškova života, što se posebno odnosi na cijene hrane, kao i rasta plaća koje generalno ne prate realne...

Poziv na radionicu o intelektualnom vlasništvu

Kako prepoznati intelektualno vlasništvo u vašem startupu, zašto ga zaštititi i kakvu vam konkurentsku prednost donosi zaštita?Odgovore doznajte u ZICER-u, 12. ožujka od 10 sati, na besplatnoj radionici koja će se održati prema programu: Sudjelovanje je besplatno uz...