Ove subote u ZICER-u Superfinale Croatian Makers lige

23. 05. 2019.

Superfinale Croatian Makers lige – natjecanja iz robotike za najbolje timove iz 40 natjecateljskih regija u ovoj školskoj godini održat će se u subotu, 25. svibnja od 11 do 17 sati u ZICER-u na adresi Avenija Dubrovnik 15, 12. paviljon Zagrebačkog Velesajma, 1. kat.

Na Superfinalu će se istovremeno natjecati više od 300 učenica i učenika koji će rješavati kompleksan zadatak te programirati nekoliko robota koristeći razne funkcije i senzore poput praćenja linije, komunikacije među robotima, mjerenja vlage, detektiranja razine svjetlosti i pomicanja objekata.
Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) organizira Croatian Makers ligu od šk. god. 2015./16. te je do sada uključeno 600 osnovnih škola, udruga, knjižnica i drugih edukativnih ustanova u Hrvatskoj te donirano više od 3000 robota.

Procjenjujemo da ukupno oko 12.000 učenica i učenika sudjeluje u projektu u Hrvatskoj. IRIM je cijeli projekt i koncept donirao i u susjedne zemlje Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Kosovo.

Natjecateljima želimo puno sreće! Vidimo se u ZICER-u.

Ostale novosti i projekti

Završen projekt za zeleniju budućnost – My Energy Community 

Razvojno-istraživački projekt My Energy Community, čiji je završetak predstavljen danasna svečanosti održanoj u prostorijama ZICER-a, započet je 2022. godine s ciljem razvoja platforme za energetske zajednice u kojima će tokovi energije i povezane cijene biti dostupni...

Balans privatnog i poslovnog u startup svijetu

U fokusu poslovanja ReaX LAB-a je razvoj laboratorijske analitičke opreme u području zelene kemije, s posebnim naglaskom na minijaturizaciju radi smanjenja potrošnje reagensa i negativnog utjecaja na okoliš.Ovu uspješnu u ZICER-u inkubiranu tvrtku čine vrsni...