Ove subote u ZICER-u Superfinale Croatian Makers lige

23. 05. 2019.

Superfinale Croatian Makers lige – natjecanja iz robotike za najbolje timove iz 40 natjecateljskih regija u ovoj školskoj godini održat će se u subotu, 25. svibnja od 11 do 17 sati u ZICER-u na adresi Avenija Dubrovnik 15, 12. paviljon Zagrebačkog Velesajma, 1. kat.

Na Superfinalu će se istovremeno natjecati više od 300 učenica i učenika koji će rješavati kompleksan zadatak te programirati nekoliko robota koristeći razne funkcije i senzore poput praćenja linije, komunikacije među robotima, mjerenja vlage, detektiranja razine svjetlosti i pomicanja objekata.
Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) organizira Croatian Makers ligu od šk. god. 2015./16. te je do sada uključeno 600 osnovnih škola, udruga, knjižnica i drugih edukativnih ustanova u Hrvatskoj te donirano više od 3000 robota.

Procjenjujemo da ukupno oko 12.000 učenica i učenika sudjeluje u projektu u Hrvatskoj. IRIM je cijeli projekt i koncept donirao i u susjedne zemlje Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Kosovo.

Natjecateljima želimo puno sreće! Vidimo se u ZICER-u.

Ostale novosti i projekti

Bespovratne potpore za digitalizaciju

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti 2021. – 2026. objavljuje Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Bespovratne potpore za digitalizaciju“. Bespovratna sredstva dodjeljuju se putem otvorenog postupka dodjele u...

U ZICER-u predstavljen poduzetnički vodič na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...