Završila crowdfunding kampanja Smiješak za Stančić

21. 05. 2019.

U ponedjeljak, 20. svibnja 2019. godine završila je crowdfunding kampanja Smiješak za Stančić kojom je prikupljeno 83 % planiranih sredstava za uređenje i opremanje Centra za smještaj volontera s prenoćištem.

Podsjetimo, kampanja je otvorena s ciljem prikupljanja 10.000 eura kako bi se u kompleksu Centra za rehabilitaciju Stančić smještenog u Dugom Selu uredio prostor koji bi omogućio svakodnevno prisustvo volontera, a time i dostojanstveniji život njegovih štićenika. U kampanji je prikupljeno 8.286 eura, a odazvalo se više od 270 ljudi. Kampanju su podržale i brojne osobe iz javnog života.

U udruzi Smiješak za sve, koja je cijelu kampanju i pokrenula, ističu kako su zadovoljni postignutim rezultatom budući da se prikupljao novac za marginaliziranu skupinu društva koju nitko u javnosti ne zastupa. Uspjeh kampanje ne mjeri se samo prikupljenim financijskim sredstvima, već je važan segment bio i osvijestiti javnost o postojanju Centra Stančić čijim štićenicima puno znači svaki trenutak koji se odvoji za druženje s njima. Stoga je već i interes pojedinaca da se pridruže udruzi u nastojanjima da učine svakodnevni život štićenika Stančića ljepšim veliki uspjeh.

Crowdfunding kampanja je završila, no realizacija projekta tek počinje. Iz udruge Smiješak za sve napominju kako tu nije kraj naporima da se prikupe potrebna sredstva za uređenje Centra za smještaj volontera s prenoćištem. U planu su već i neke nove akcije, o čemu ćemo vas naknadno informirati!

Snimanje video materijala za crowdfunding kampanju Smiješak za Stančić osigurano je sredstvima Europske unije u okviru projekta CROWDfunding to mainSTREAM innovationna (CrowdStream) na kojem je Zagrebački inovacijski centar partner.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...