Završila crowdfunding kampanja Smiješak za Stančić

21. 05. 2019.

U ponedjeljak, 20. svibnja 2019. godine završila je crowdfunding kampanja Smiješak za Stančić kojom je prikupljeno 83 % planiranih sredstava za uređenje i opremanje Centra za smještaj volontera s prenoćištem.

Podsjetimo, kampanja je otvorena s ciljem prikupljanja 10.000 eura kako bi se u kompleksu Centra za rehabilitaciju Stančić smještenog u Dugom Selu uredio prostor koji bi omogućio svakodnevno prisustvo volontera, a time i dostojanstveniji život njegovih štićenika. U kampanji je prikupljeno 8.286 eura, a odazvalo se više od 270 ljudi. Kampanju su podržale i brojne osobe iz javnog života.

U udruzi Smiješak za sve, koja je cijelu kampanju i pokrenula, ističu kako su zadovoljni postignutim rezultatom budući da se prikupljao novac za marginaliziranu skupinu društva koju nitko u javnosti ne zastupa. Uspjeh kampanje ne mjeri se samo prikupljenim financijskim sredstvima, već je važan segment bio i osvijestiti javnost o postojanju Centra Stančić čijim štićenicima puno znači svaki trenutak koji se odvoji za druženje s njima. Stoga je već i interes pojedinaca da se pridruže udruzi u nastojanjima da učine svakodnevni život štićenika Stančića ljepšim veliki uspjeh.

Crowdfunding kampanja je završila, no realizacija projekta tek počinje. Iz udruge Smiješak za sve napominju kako tu nije kraj naporima da se prikupe potrebna sredstva za uređenje Centra za smještaj volontera s prenoćištem. U planu su već i neke nove akcije, o čemu ćemo vas naknadno informirati!

Snimanje video materijala za crowdfunding kampanju Smiješak za Stančić osigurano je sredstvima Europske unije u okviru projekta CROWDfunding to mainSTREAM innovationna (CrowdStream) na kojem je Zagrebački inovacijski centar partner.

Ostale novosti i projekti

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata spremnosti...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...

Startup Factory 2022_11/11_tim Buksa

Buksa je online platforma za dijeljenje prostora. Na Buksi, svatko tko ima bilo kakav neiskorišteni prostor može ga oglasiti i na njemu zaraditi, a onaj kome nedostaje prostor (npr. za stvari, vozilo ili ured) može ih preko platforme zbuksati. Ono što Buksu razlikuje...