U ZICER-u održana inovacijska radionica Klastera konkurentnosti obrambene industrije

23. 05. 2019.

Danas je u ZICER-u održana inovacijska radionica Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije na temu “Istraživanje, razvoj i inovacije – Područje Obrane i Sigurnosti”.

Skupu su se uvodno obratili predsjednik Klastera konkurentnosti obrambene industrije g. Goran Basarac, pomoćnik ministra obrane g. Roman Mikulić, Državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta g. Mario Antonić, a potom je pomoćnica ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije gđa Ana Odak predstavila Nacionalnu razvojnu strategiju 2020-2030.

Potom su predstavnici Ministarstva gospodarstva predstavili mogućnosti za prijavu projekata na sadašnje i buduće natječaje na kojima su tvrtke iz obrambene industrije prihvatljivi prijavitelji.

Također je predstavljen okvir i uvjeti natječaja EDF (European Defense Fund)  – European Defence Industrial Development Programme (EDIDP).

Nakon toga uslijedila je trodijelna radionica na kojoj su tvrtke prezentirale integralna rješenja predstavnicima ministarstva obrane i agenciji RH Alan:

1. Potencijal strateškog projekta „FUTURE SOLDIER CRO“ iz perspektive industrije, predstavile su tvrtke ŠESTAN-BUSCH, ČATEKS, BYTE-LAB, GEOLUX, AVT i RIZ-PE

2. Potencijal strateškog projekta „UGV – Besposadni sustavi kao odgovor na sigurnosne prijetnje“ iz perspektive industrije predstavila je tvrtka DOK-ING

3. Potencijal svojih razvojnih projekata predstavila je tvrtka ALTPRO  

Osim navedenih tvrtki na radionici je ukupno sudjelovalo 28 tvrtki iz industrije među kojima svakako treba spomenuti još i HS Produkt, kao i inovativne tvrtke iz ZICER-a – Poslovna sigurnost, Stratowave connect i 3D Tech – koje su ostvarile kontakt sa spomenutim tvrtkama, a neke od njih dogovorile su i poslovnu suradnju.

Ostale novosti i projekti

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...

Doznajte imena timova sedme Startup Factory generacije!

Odabrano je 13 timova nove Startup Factory generacije. Prijave za sedmi Startup Factory trajale su 19. srpnja do 4. rujna. Prijaviti su se mogli timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih...