Održani drugi CE-Connector dani

16. 06. 2021.

Drugi CE-Connector dani organizirani su online 9. i 10. lipnja. Ova međunarodna konferencija privukla je 170 sudionika iz cijele Europe, uključujući osnivače startupova, investitore i predstavnike javne vlasti. Glavni cilj bio je podijeliti kvalitetan sadržaj i iskustvo, te pritom se zabaviti.

Tijekom prvog dijela prvog dana, panelisti su podijelili svoje znanje sa sudionicima o pitanjima važnima za startup scenu. Fokus je stavljen na važnost intelektualnog vlasništva u poslovanju, vrijednost poslovnih metrika u tehnološkim startupima, ideje za sučelje za budućnost, te zanimljiv pogled na AI. 

Šest najperspektivnijih startupa CE-Connector projekta predstavilo je svoja rješenja tijekom Demo Timea. Polaznici su im aktivno postavljali pitanja i cijenili mogućnost učenja iz njihovog iskustva.

Nakon dinamičnih i zanimljivih prezentacija sudionici su dobili priliku inspirirati se i pogledati jedan od najboljih filmova o startupovima – Chasing Unicorns.

Drugi dan konferencije bio je usmjeren na privatno i javno financiranje startupa. Jedna od najzanimljivijih radionica koja je naglasila važnost izgradnje značajnih poslovnih odnosa kroz pravilno izrađen LinkedIn profil, otvorila je program s velikom pažnjom gostiju. U nastavku sudionici su mogli saznati sve o mogućnostima zajedničkog ulaganja na teritoriju Srednje Europe. Konferencija je završena trećim treningom za buduće poslovne anđele.

Za sva poduzeća koja traže svoje poslovne anđele, kao i za poslovne anđele koji su zainteresirani za investiranje u inovativne startupove kroz projekt CE-Connector oformili smo transregionalnu platformu koja se sastoji od 6 zemalja i koja osigurava podršku startupovima s inovativnim rješenjima u području energije i održivog okoliša, sigurnosti i novih tehnologija kroz povezivanje s poslovnim anđelima. Hrvatski partneri zaduženi za provedbu projekta su ZICER – Zagrebački inovacijski centar i Invento Capital Partners. 

Drugi krug prijava za startupove i poslovne anđele je otvoren do 31. kolovoza 2021. godine. Prijaviti se možete putem linka.

Za više informacija o platformi posjetite web stranicu projekta, pratite nas na društvenim mrežama ili nam se obratite e-mailom na ce-connector@zicer.hr.

Ostale novosti i projekti

Startup Nobula odvažno mijenja uobičajene načine učenja

Inovatori iz ZICER-a unose nov život u edukativne procese! Interakcija u edukaciji danas je imperativ. Kada se osobu koja uči stavi u aktivan položaj, ona više nije samo promatrač, već i svojevrstan nositelj aktivnosti. Uz novu ulogu učenje postaje temeljitije, a...

Dođite na SACHE događaj u Muzej grada Zagreba!

Pozivamo kulturne operatore i predstavnike kulturnih institucija da nam se pridruže 8. lipnja 2022. s početkom u 10 sati u Muzeju grada Zagreba, Opatička ul. 20 na SACHE lokalnom događaju: Visoke tehnologije & inovativni financijski instrumenti kao kreatori...