Održani drugi CE-Connector dani

16. 06. 2021.

Drugi CE-Connector dani organizirani su online 9. i 10. lipnja. Ova međunarodna konferencija privukla je 170 sudionika iz cijele Europe, uključujući osnivače startupova, investitore i predstavnike javne vlasti. Glavni cilj bio je podijeliti kvalitetan sadržaj i iskustvo, te pritom se zabaviti.

Tijekom prvog dijela prvog dana, panelisti su podijelili svoje znanje sa sudionicima o pitanjima važnima za startup scenu. Fokus je stavljen na važnost intelektualnog vlasništva u poslovanju, vrijednost poslovnih metrika u tehnološkim startupima, ideje za sučelje za budućnost, te zanimljiv pogled na AI. 

Šest najperspektivnijih startupa CE-Connector projekta predstavilo je svoja rješenja tijekom Demo Timea. Polaznici su im aktivno postavljali pitanja i cijenili mogućnost učenja iz njihovog iskustva.

Nakon dinamičnih i zanimljivih prezentacija sudionici su dobili priliku inspirirati se i pogledati jedan od najboljih filmova o startupovima – Chasing Unicorns.

Drugi dan konferencije bio je usmjeren na privatno i javno financiranje startupa. Jedna od najzanimljivijih radionica koja je naglasila važnost izgradnje značajnih poslovnih odnosa kroz pravilno izrađen LinkedIn profil, otvorila je program s velikom pažnjom gostiju. U nastavku sudionici su mogli saznati sve o mogućnostima zajedničkog ulaganja na teritoriju Srednje Europe. Konferencija je završena trećim treningom za buduće poslovne anđele.

Za sva poduzeća koja traže svoje poslovne anđele, kao i za poslovne anđele koji su zainteresirani za investiranje u inovativne startupove kroz projekt CE-Connector oformili smo transregionalnu platformu koja se sastoji od 6 zemalja i koja osigurava podršku startupovima s inovativnim rješenjima u području energije i održivog okoliša, sigurnosti i novih tehnologija kroz povezivanje s poslovnim anđelima. Hrvatski partneri zaduženi za provedbu projekta su ZICER – Zagrebački inovacijski centar i Invento Capital Partners. 

Drugi krug prijava za startupove i poslovne anđele je otvoren do 31. kolovoza 2021. godine. Prijaviti se možete putem linka.

Za više informacija o platformi posjetite web stranicu projekta, pratite nas na društvenim mrežama ili nam se obratite e-mailom na ce-connector@zicer.hr.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...