Naši Gamechuck i Kultura & Projekti ujedinili snage i napravili arkadu za svoje video igrice!

19. 11. 2018.

Zanima vas što su zajedničkim snagama smislili naši Gamechuck i Kultura & Projekti? Dođite u Akcelerator u utorak, 20. studenoga u podne i doznajte što se dogodi kada se retro spoji s novim lookom!

O čemu se zapravo radi ispričali su nam Aleksandar i Igor iz Gamechucka.

Igor razvoj Gamechuck Arcades linije predstavlja ovim riječima:

Gamechuck Arcades linija je luksuznih arkadnih kabineta namijenjena najstrastvenijim gamerima video igara koji ujedno cijene i dobar dizajn. Ideja se počela razvijati nakon što smo u studentskoj udruzi napravili jedan veliki arkadni kabinet i igru za njega, isključivo za potrebe promocije jednog okupljanja. Kabinet je bio izrađen po uzoru na stare arkade. Budući da je imao dobar odaziv u kontekstu tog događaja, poželjeli smo se vratiti konceptu s malo sofisticiranijim pristupom.

U novom proizvodu sadržana je kombinacija oblika koji neminovno podsjeća na stare arkade i nečega što je suvremeno i sofisticirano. Kombinacijom kvalitetnih materijala i modernih elektroničkih komponenti želimo postići da naše arkade pronađu svoje mjesto kraj visokokvalitetnih hi-fi uređaja. Prošle godine predstavili smo prototip uglavnom sastavljen vrućim ljepilom i dobrim željama, a za koji nam je Red Bull dodijelio titulu najboljeg indie štanda na zagrebačkom Infogamer sajmu. Uz arkadne kabinete radimo i na projektu interaktivnih stripova, od kojih smo nekoliko već izdali na raznim platformama. Prošli smo fazu borbe s traženjem majstora u Hrvatskoj koji bi nam mogli isporučiti dijelove te sada čekamo konačne dijelove da stignu za završno sastavljanje i testiranje elektronike.

Edukacija i infrastrukturna pomoć Zagrebačkog inovacijskog centra bile su od velike pomoći za razvoj ovog projekta. Na ovu temu Aleksandar je rekao:

Naš ured u ZICER-u te edukacije, savjetovanja i povezivanje sa startup zajednicom od velikog nam je značenja. Zahvaljujući potpori Grada Zagreba bili smo u mogućnosti pokrenuti obrt Gamechuck. U 12. paviljonu 1. kata Zagrebačkog velesajma smjestili smo se u ured s izlogom u kojem se nalazi arkada te od prvog dana održavamo politiku otvorenih vrata. Ljudi su često zaintrigirani našim prototipom arkade pa su tako među ostalima u naš ured svratili i Ana i Danijel iz Obrta Kultura & Projekti.

ZICER-ovi stanari često ističu kako je povezivanje sa zajednicom i stvaranje novih zajedničkih projekata jedna od najvećih vrijednosti koju ovdje dobivaju. Tako su se povezali i naši  Gamechuck i Kultura & Projekti.

O ovoj je suradnji Ana iz startupa Kultura & Projekti rekla:

Ova suradnja bila nam je normalan slijed događaja zbog potrebe predstavljanja novog proizvoda javnosti i njegovog održavanja na tržištu. Ekipa Gamechucka intenzivno radi na razvoju projekta unutar svoje struke i ureda, a sada im je bilo potrebno pružiti pomoć oko promocije. Da su se sami počeli time baviti njihov primarni posao bi patio. Zajedničkim idejama smo osmislili plan, podijelili zadatke i 20. studenog ćemo prikazati rezultate. Uz jedno prijateljsko druženje želimo javnosti predstaviti novi proizvod i ostaviti im dugotrajni gadget koji smo osmislili. Taj gadget je u stilu fraze “Give Retro a New Look”, tj. misli vodilje cijelog projekta. Ovog tjedna predstavit ćemo se i na InfoGameru. 

S veseljem očekujemo rezultate ove obećavajuće suradnje!

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...