Naši Gamechuck i Kultura & Projekti ujedinili snage i napravili arkadu za svoje video igrice!

19. 11. 2018.

Zanima vas što su zajedničkim snagama smislili naši Gamechuck i Kultura & Projekti? Dođite u Akcelerator u utorak, 20. studenoga u podne i doznajte što se dogodi kada se retro spoji s novim lookom!

O čemu se zapravo radi ispričali su nam Aleksandar i Igor iz Gamechucka.

Igor razvoj Gamechuck Arcades linije predstavlja ovim riječima:

Gamechuck Arcades linija je luksuznih arkadnih kabineta namijenjena najstrastvenijim gamerima video igara koji ujedno cijene i dobar dizajn. Ideja se počela razvijati nakon što smo u studentskoj udruzi napravili jedan veliki arkadni kabinet i igru za njega, isključivo za potrebe promocije jednog okupljanja. Kabinet je bio izrađen po uzoru na stare arkade. Budući da je imao dobar odaziv u kontekstu tog događaja, poželjeli smo se vratiti konceptu s malo sofisticiranijim pristupom.

U novom proizvodu sadržana je kombinacija oblika koji neminovno podsjeća na stare arkade i nečega što je suvremeno i sofisticirano. Kombinacijom kvalitetnih materijala i modernih elektroničkih komponenti želimo postići da naše arkade pronađu svoje mjesto kraj visokokvalitetnih hi-fi uređaja. Prošle godine predstavili smo prototip uglavnom sastavljen vrućim ljepilom i dobrim željama, a za koji nam je Red Bull dodijelio titulu najboljeg indie štanda na zagrebačkom Infogamer sajmu. Uz arkadne kabinete radimo i na projektu interaktivnih stripova, od kojih smo nekoliko već izdali na raznim platformama. Prošli smo fazu borbe s traženjem majstora u Hrvatskoj koji bi nam mogli isporučiti dijelove te sada čekamo konačne dijelove da stignu za završno sastavljanje i testiranje elektronike.

Edukacija i infrastrukturna pomoć Zagrebačkog inovacijskog centra bile su od velike pomoći za razvoj ovog projekta. Na ovu temu Aleksandar je rekao:

Naš ured u ZICER-u te edukacije, savjetovanja i povezivanje sa startup zajednicom od velikog nam je značenja. Zahvaljujući potpori Grada Zagreba bili smo u mogućnosti pokrenuti obrt Gamechuck. U 12. paviljonu 1. kata Zagrebačkog velesajma smjestili smo se u ured s izlogom u kojem se nalazi arkada te od prvog dana održavamo politiku otvorenih vrata. Ljudi su često zaintrigirani našim prototipom arkade pa su tako među ostalima u naš ured svratili i Ana i Danijel iz Obrta Kultura & Projekti.

ZICER-ovi stanari često ističu kako je povezivanje sa zajednicom i stvaranje novih zajedničkih projekata jedna od najvećih vrijednosti koju ovdje dobivaju. Tako su se povezali i naši  Gamechuck i Kultura & Projekti.

O ovoj je suradnji Ana iz startupa Kultura & Projekti rekla:

Ova suradnja bila nam je normalan slijed događaja zbog potrebe predstavljanja novog proizvoda javnosti i njegovog održavanja na tržištu. Ekipa Gamechucka intenzivno radi na razvoju projekta unutar svoje struke i ureda, a sada im je bilo potrebno pružiti pomoć oko promocije. Da su se sami počeli time baviti njihov primarni posao bi patio. Zajedničkim idejama smo osmislili plan, podijelili zadatke i 20. studenog ćemo prikazati rezultate. Uz jedno prijateljsko druženje želimo javnosti predstaviti novi proizvod i ostaviti im dugotrajni gadget koji smo osmislili. Taj gadget je u stilu fraze “Give Retro a New Look”, tj. misli vodilje cijelog projekta. Ovog tjedna predstavit ćemo se i na InfoGameru. 

S veseljem očekujemo rezultate ove obećavajuće suradnje!

Ostale novosti i projekti

Saznaj više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije

Želiš saznati više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije? Tada je Vienna Startup Package, koji ti nudi Vienna Business Agency, upravo ono što trebaš! Istraži svoje poslovne mogućnosti unutar ekskluzivnog jednomjesečnog programa za međunarodne startupove....

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...