Naši Gamechuck i Kultura & Projekti ujedinili snage i napravili arkadu za svoje video igrice!

19. 11. 2018.

Zanima vas što su zajedničkim snagama smislili naši Gamechuck i Kultura & Projekti? Dođite u Akcelerator u utorak, 20. studenoga u podne i doznajte što se dogodi kada se retro spoji s novim lookom!

O čemu se zapravo radi ispričali su nam Aleksandar i Igor iz Gamechucka.

Igor razvoj Gamechuck Arcades linije predstavlja ovim riječima:

Gamechuck Arcades linija je luksuznih arkadnih kabineta namijenjena najstrastvenijim gamerima video igara koji ujedno cijene i dobar dizajn. Ideja se počela razvijati nakon što smo u studentskoj udruzi napravili jedan veliki arkadni kabinet i igru za njega, isključivo za potrebe promocije jednog okupljanja. Kabinet je bio izrađen po uzoru na stare arkade. Budući da je imao dobar odaziv u kontekstu tog događaja, poželjeli smo se vratiti konceptu s malo sofisticiranijim pristupom.

U novom proizvodu sadržana je kombinacija oblika koji neminovno podsjeća na stare arkade i nečega što je suvremeno i sofisticirano. Kombinacijom kvalitetnih materijala i modernih elektroničkih komponenti želimo postići da naše arkade pronađu svoje mjesto kraj visokokvalitetnih hi-fi uređaja. Prošle godine predstavili smo prototip uglavnom sastavljen vrućim ljepilom i dobrim željama, a za koji nam je Red Bull dodijelio titulu najboljeg indie štanda na zagrebačkom Infogamer sajmu. Uz arkadne kabinete radimo i na projektu interaktivnih stripova, od kojih smo nekoliko već izdali na raznim platformama. Prošli smo fazu borbe s traženjem majstora u Hrvatskoj koji bi nam mogli isporučiti dijelove te sada čekamo konačne dijelove da stignu za završno sastavljanje i testiranje elektronike.

Edukacija i infrastrukturna pomoć Zagrebačkog inovacijskog centra bile su od velike pomoći za razvoj ovog projekta. Na ovu temu Aleksandar je rekao:

Naš ured u ZICER-u te edukacije, savjetovanja i povezivanje sa startup zajednicom od velikog nam je značenja. Zahvaljujući potpori Grada Zagreba bili smo u mogućnosti pokrenuti obrt Gamechuck. U 12. paviljonu 1. kata Zagrebačkog velesajma smjestili smo se u ured s izlogom u kojem se nalazi arkada te od prvog dana održavamo politiku otvorenih vrata. Ljudi su često zaintrigirani našim prototipom arkade pa su tako među ostalima u naš ured svratili i Ana i Danijel iz Obrta Kultura & Projekti.

ZICER-ovi stanari često ističu kako je povezivanje sa zajednicom i stvaranje novih zajedničkih projekata jedna od najvećih vrijednosti koju ovdje dobivaju. Tako su se povezali i naši  Gamechuck i Kultura & Projekti.

O ovoj je suradnji Ana iz startupa Kultura & Projekti rekla:

Ova suradnja bila nam je normalan slijed događaja zbog potrebe predstavljanja novog proizvoda javnosti i njegovog održavanja na tržištu. Ekipa Gamechucka intenzivno radi na razvoju projekta unutar svoje struke i ureda, a sada im je bilo potrebno pružiti pomoć oko promocije. Da su se sami počeli time baviti njihov primarni posao bi patio. Zajedničkim idejama smo osmislili plan, podijelili zadatke i 20. studenog ćemo prikazati rezultate. Uz jedno prijateljsko druženje želimo javnosti predstaviti novi proizvod i ostaviti im dugotrajni gadget koji smo osmislili. Taj gadget je u stilu fraze “Give Retro a New Look”, tj. misli vodilje cijelog projekta. Ovog tjedna predstavit ćemo se i na InfoGameru. 

S veseljem očekujemo rezultate ove obećavajuće suradnje!

Ostale novosti i projekti

Pozivamo vas na Startup Ecosystem Croatia događaj!

investitori i inovativne tvrtke iz Austrije zainteresirani su za poslovne prilike s hrvatskim startupovima. Zato Austrijsko Veleposlanstvo  - Trgovinski odjel zajedno sa ZICER-om i partnerima organizira Startup Ecosystem Croatia događaj na koji vas ovim putem...

Pozivamo vas na LEAP Summit 2024!

Pridružite se LEAP Summit konferenciji koja se održava 15. i 16. svibnja u prostoru SEECEL Zagreb! LEAP Summit je multidisciplinarna konferencija koja okuplja više od 2.000 sudionika iz više od 40 zemalja. Fokus konferencije je na multidisciplinarnim temama povezanim...