Kroz coworking do razvoja inovativnog poduzetništva

04. 04. 2018.

Sudjelovanjem na konferenciji o budućnosti coworkinga u Tehnološkom parku Zagreb ostvarite mogućnost korištenje dvomjesečnog besplatnog coworking prostora.

Razvojna agencija Zagreb u sklopu projekta COWORKMed, kojim se promovira inovativni koncept poduzetništva, organizira konferenciju na temu perspektive coworking prostora. Tijekom konferencije održat će se panel diskusija pod nazivom „Budućnost coworkinga na području Mediterana“. U diskusiji ćesudjelovati stručnjaci koji će primjerima iz vlastite prakse doprinijeti raspravi o novim radnim procesima i pozitivnim utjecajima coworkinga na održivi rast unutar zemalja Mediterana.

Konferencija će se održati 12. travnja 2018. godine s početkom u 10 sati u Akceleratoru Tehnološkog parka Zagreb na Zagrebačkom velesajmu. Tijekom konferencije sudionici će imati priliku osvojiti dva mjeseca besplatnog korištenja coworking prostora, a bit će u mogućnosti poslušati i zanimljivo predavanje o poslovnim modelima i potporama za freelancere.

Projekt COWORKMed sufinanciran je kroz  Europski fond za regionalni razvoj te okuplja 11 organizacija iz pet europskih država – Italije, Francuske, Španjolske, Grčke i Hrvatske. Njegov osnovni cilj je povezivanje tvrtki, istraživačkih i razvojnih centara, institucija visokog obrazovanja te javnog i civilnog društva kako bi se potaknula ulaganja u inovativno i start up poduzetništvo.

„Poduzetništvo temeljeno na povezivanju stručnjaka različitih profesija i kompetencija vode razvoju dugoročno održivih projekata. Kroz COWORKMed projekt koncept coworkinga razmotren je sa svih relevantnih aspekata. Konsolidirani rezultati nastali kroz brojna istraživanja tijekom provedbe projekta bit će osnova za smjernice koje se upućuju europskim i lokalnim donositeljima odluka kako bi se prepoznao doprinos coworkinga u razvoju inovativnog poduzetništva na području Mediterana.“ poručio je Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb.

O rezultatima projekta govorit će Fabio Bracci (IRIS Research Institute, Italija), a neki od panelista su Neus Inglada (Cowork Rambla Catalunya, Španjolska), Renata Marušić (Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA) te Nera Pavić (Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Grada Zagreba).

Svi zainteresirani za dolazak na konferenciju mogu se prijaviti putem e-maila: ana.vlahov@raza.hrBroj mjesta je ograničen.

Program konferencije možete preuzeti ovdje.

Ostale novosti i projekti

Saznaj više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije

Želiš saznati više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije? Tada je Vienna Startup Package, koji ti nudi Vienna Business Agency, upravo ono što trebaš! Istraži svoje poslovne mogućnosti unutar ekskluzivnog jednomjesečnog programa za međunarodne startupove....

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...