Međunarodna zračna luka Zagreb otvorila vrata startupovima

18. 06. 2024.

Međunarodna zračna luka Zagreb danas nam je otvorila vrata i omogućila jedinstveno iskustvo!

Upoznali smo kompleksne procedure i postupke koji nisu vidljivi niti dostupni putnicima. Imali smo priliku vidjeti komercijalne prostore, doznati kako funkcioniraju parking usluge, procesi prijava putnika i prtljage, upoznali smo procedure sigurnosnog pregleda, sortiranja prtljage i funkcioniranje centra iz kojeg se upravlja svim aerodromskim sustavima.

Naši su startupovi danas dobili ideje kako implementacijom novih tehnologija unaprijediti poslovanje zračene luke!

Vjerujemo da i vi imate neke svoje ideje za unapređenje aerodromskih usluga i iskustva putovanja u zračnoj luci! Ako je tako, sada je pravo vrijeme za napraviti prvi korak prema realizaciji te ideje, i to prijavom na Play Your Airport natječaj.

Zašto se natjecati?

Zato jer možete osvojiti vrijedne nagrade! Naime, inovativnost projekata će se vrednovati kroz tri ključne kategorije: zeleni aerodrom, automatizacija usluga i osobito putničko iskustvo. Na kraju natjecanja će biti odabrana i nagrađena tri pobjednička rješenja iz svih kategorija.

Najbolji tim će osvojiti 5.000 eura, putovanje u Pariz i posjet Inovacijskom centru Groupe ADP-a, mentorsku podršku od strane MZLZ u trajanju od 3 do 6 mjeseci, globalnu promociju zahvaljujući društvenim medijima Groupe ADP-a i MZLZ te sudjelovanje na međunarodnim mrežnim i inovacijskim sastancima radi promocije pobjedničkog rješenja.

Drugoplasirani tim osvojit će nagradu u iznosu 3.000 eura, a trećeplasirani tim nagradu u iznosu do 2.000 eura. I drugoplasirani i trećeplasirani timovi dobit će  globalnu izloženost zahvaljujući društvenim mrežama Groupe ADP-a i MZLZ te sudjelovati na međunarodnim mrežnim i inovacijskim sastancima radi promocije izabranog rješenja.

Prijedloge projekata će ocjenjivati stručni žiri sastavljen od članova MZLZ-a i ADP-a, predstavnika lokalne zajednice, akademske zajednice te medijskog partnera. Ocjenjivat će se sljedeći kriteriji: relevantnost predloženog rješenja za zagrebački aerodrom, inovativnost projekta, kvaliteta opisa projekta, izvedivost te sastav, odnosno prezentacija tima.

Iz MZLZ naglašavaju da projekt “Play Your Airport” predstavlja izvanrednu priliku za inovatore iz različitih područja koji će ponuditi rješenja za unapređenje usluga zračne luke te jedinstveno iskustvo putovanja, stoga se pozivaju svi  zainteresirani da se prijave na ovaj zanimljivi natječaj.

ZICER partnerski podržava ovo natjecanje.

Više informacija o natječaju potražite na  http://www.pyazagreb.zag.aero/.

Prijave traju do 26. srpnja 2024. putem http://www.pyazagreb.zag.aero/.

Hvala Zračnoj luci Zagreb na ovome iskustvu!

Ostale novosti i projekti

Prijavite se na nove programe akceleracije

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) osmislila je u okviru PROGRAMA AKCELERACIJE cjelovit sustav podrške za sva novoosnovana inovativna poduzeća, inovativne razvojne timove i pojedince u svim regijama Hrvatske. Program obuhvaća...