Kupnjom vizira hrvatskog startupa financirate daljnje donacije zdravstvenim ustanovama

24. 04. 2020.

ZICER-ovi korisnici 3DTech i Bit4Bytes udružili su snage i pokrenuli platformu za kupnju i doniranje zaštitnih vizira veezir.com:

Zagrebački startup 3DTech jedna je od brojnih tvrtki kojoj je pandemija virusa Covid-19 naglo zaustavila poslovanje. Budući da se njihova primarna djelatnost proizvodnje 3D printera i 3D printanja vezala uz dentalnu industriju, koja je trenutno ograničena samo na hitne slučajeve, ne gubeći vrijeme udružili su snage s tvrtkom Bit4Bytes te odlučili svoje napore usmjeriti na printanje potrebnih dijelova za zaštitnu opremu zdravstvenih radnika koji su tijekom ove izvanredne situacije na prvoj crti obrane.

Svoje vizire Veezer već su donirali brojnim javnozdravstvenim ustanovama diljem Hrvatske (domovima zdravlja, bolnicama, domovima za starije i nemoćne), a kako bi mogli nastaviti proizvodnju vizira koji će svoje mjesto naći kod onih kojima je to sad najpotrebnije, osmislili su poslovni model koji će financirati daljnje donacije.

Naime, na platformi veezir.com, vizir se može kupiti i donirati. Također, ako ste zdravstveni djelatnik u nekoj od bolnica, klinika, domova za starije i nemoćne ili slično, na stranici se možete prijaviti za donaciju.

Jako je lijepo vidjeti da u kriznim situacijama, inovativnost i solidarnost ne poznaje granice. Drago nam je vidjeti da građani, institucije i drugi mladi poduzetnici cijene naš doprinos i žele se uključiti i sami. Zahvaljujući ZICER-u, koji je otvorio svoja vrata i u ovo doba zabrana, za nekolicinu nas koji sudjelujemo u borbi protiv COVID – 19 sada smo i u mogućnosti nastaviti sa svojim inovativnim radom za pomoć drugima. Naši 3D printeri koji su u potpunosti hrvatski proizvod pronašli su novu svrhu u ovoj krizi i sad printaju zaštitne vizire – izjavio je Ljubomir Lokin iz 3DTecha.

Više informacija doznajte na stranici veezir.com.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...