Koji su tvoji aduti za zaštitu zdravlja i ljepote?

18. 07. 2023.

Plemeniti visokovrijedni sastojci poput resveratrola i likopena koncentrirani u proizvodu Skin complex UV startupa Sarmenta odličan su izbor!

Zašto resveratrol i likopen?

„Znanstvenici smatraju da je resveratrol – poznati sastojak vina dobiven iz kožice (najčešće) crnog grožđa, zaslužan za takozvani francuski paradoks. S druge strane svijeta, u Japanu, jako je cijenjen Itadori čaj, dobiven iz biljke japanskog dvornika koji je jedan od najkoncentriranijih prirodnih izvora resveratrola. Istočne kulture ga primarno koriste za zdravlje krvožilnog sustava, no istraživan je iz perspektive povećanja vlažnosti i elastičnosti kože te utjecaja na hiperpigmentacije i mrlje te otpornosti na UV zračenje. Inače, resveratrol se nalazi u više od 70 biljnih vrsta. Biljke ga proizvode kao obrambenu reakciju na oštećenja i zračenje. Sastojak koji nadopunjuje djelovanje resveratrola je likopen, biljni pigment iz skupine karotenoida koji je zaslužan za žarko crvenu boju rajčica. U studijama se često ispituje uloga likopena kod ubrzanog starenja kože uslijed izloženosti štetnim sunčevim zrakama i okolišnim utjecajima. Oba sastojka štite stanice kože od oksidativnog stresa, odnosno slobodnih radikala.“ – govori doktor medicine Marko Šarić, osnivač startupa Sarmenta, pojašnjavajući razloge implementacije baš ovih sastojaka u njihov posljednje kreiran Skin complex UV proizvod.


Sarmentu danas čini tim od sedmero zaposlenih stručnjaka različitih profila koji rade na različitim dodacima prehrani za zdravlje imunološkog, probavnog i dišnog sustava.

ZICER pruža sigurnost i osnažuje rast tvrtke
„Mi smo u ZICER ušli u najranjivijoj fazi poslovanja, kada smo imali samo dva zaposlenika. ZICER-ova inkubacija kroz strukturiranu podršku, koju vani ne bi dobili tako jednostavno i brzo, pruža sigurnost i ubrzava procese razvoja startupa.“, kaže Marko čija tvrtka od 2019. godine raste pod ZICER-ovim krovom. Planove za budućnost u Sarmenti gledaju kroz prizmu daljnjeg razvoja proizvoda i razvoja tržišta u smislu još snažnijeg iskoraka na regionalna tržišta i širenje kroz internacionalizaciju.


Marko je u svome uredu u ZICER-u ugostio ekipu HRT-ovog Poslovnog plana. Snimljenu reportažu pogledaj na HRTi i na našem YouTube kanalu, a više o Sarmentinim proizvodima čitaj na www.clinmediq.eu.

Želiš li biti dio naše startup zajednice, prouči www.zicer.hr/inkubator/.

Ostale novosti i projekti

Kako uspješno pokrenuti startup?

Ostvarite uspjeh svoga startupa kroz naše akceleracijske programe. Samo požurite! Startupove za razvoj čeka 150.000 eura, a prijave za akceleracijske programe traju još samo ovaj tjedan! Uz podršku u najranijoj fazi poslovanja kroz Startup Factory akcelerator, sada...

ZICER je osvojio titulu Croatian EEPA 2023 national winner!

Ovih se dana možemo pohvaliti novim priznanjem. U konkurenciji hrvatskih projekata osvojili smo priznanje EPPA 2023 nacionalnog pobjednika. Sada smo u finalu ovog prestižnog natjecanja! EEPA (European Enterprise Promotion Awards/ Europska nagrade za promicanje...

Zapošljavamo voditelja računovodstva. Prijavi se!

Zagrebački inovacijski centar traži pojačanje u svojim redovima, i to stručnjaka iz područja računovodstva! Otvoren je Javni natječaj za radno mjesto Specijalist za materijalno-financijske poslove (Voditelj računovodstva) za rad u punom radnom vremenu na neodređeno...