Nakon rajčica na red su došli krumpiri!?!

14. 07. 2023.

Mikročestice obogaćene nanočesticama TiO2 pomažu u rastu krumpira.

Do ovog je zaključka znanstvenim istraživanjima došao dr.sc. Marko Vinceković, osnivač startupa Makabi. Naime, ove nanočestice omogućuju bolji rast korijena krumpira i tako potiču sintezu sekundarnih biljnih metabolita.

„Ovom metodom stvaramo funkcionalni krumpir bogat antioksidansima koji su dobri za ljudsko zdravlje.“, pojašnjava Marko i kroz smijeh kaže kako će preplanuli ten ove godine zahvaliti zalijevanju krumpira.  

U proteklom razdoblju Marko je uz intenzivan rad na unapređenju mikrokapsula za bolji rast i zaštitu biljaka, između ostaloga, radio i na mogućnostima implementacije antibikrobnih biopolimernih biočestica u proizvode za liječenje i tretiranje rana.

Svoja je znanstvena dostignuća predstavio na stručnim skupovima i startup natjecanjima diljem svijeta  – od Amerike do Kine. Osvojio je mnoga međunarodna priznanja koja su njegovom startupu referenca za osvajanje globalnog tržišta.

Markov ured odnedavno krasi i priznanje osvojeno u kineskom gradu Ningbou na natjecanju 1. China-CEEC Youth Innovation and Entrepreneurship Competition.

Startup Makabi Agritech je pokrenut 2019. godine kao rezultat pobjede na Startup Factory akceleratoru za čiju novu generaciju prijave otvaramo uskoro!

Ostale novosti i projekti

Upoznajte startup Review Booster Pro!

Upoznajte Review Booster Pro, startap koji unutar ZICER-a razvija svoju platformu za povećanje interakcije s krajnjim korisnicima! „Uz pomoć NFC tehnologije, odnosno proizvoda u koje je implementiran NFC čip, komuniciramo sve ono što neka tvrtka želi komunicirati sa...