Nakon rajčica na red su došli krumpiri!?!

14. 07. 2023.

Mikročestice obogaćene nanočesticama TiO2 pomažu u rastu krumpira.

Do ovog je zaključka znanstvenim istraživanjima došao dr.sc. Marko Vinceković, osnivač startupa Makabi. Naime, ove nanočestice omogućuju bolji rast korijena krumpira i tako potiču sintezu sekundarnih biljnih metabolita.

„Ovom metodom stvaramo funkcionalni krumpir bogat antioksidansima koji su dobri za ljudsko zdravlje.“, pojašnjava Marko i kroz smijeh kaže kako će preplanuli ten ove godine zahvaliti zalijevanju krumpira.  

U proteklom razdoblju Marko je uz intenzivan rad na unapređenju mikrokapsula za bolji rast i zaštitu biljaka, između ostaloga, radio i na mogućnostima implementacije antibikrobnih biopolimernih biočestica u proizvode za liječenje i tretiranje rana.

Svoja je znanstvena dostignuća predstavio na stručnim skupovima i startup natjecanjima diljem svijeta  – od Amerike do Kine. Osvojio je mnoga međunarodna priznanja koja su njegovom startupu referenca za osvajanje globalnog tržišta.

Markov ured odnedavno krasi i priznanje osvojeno u kineskom gradu Ningbou na natjecanju 1. China-CEEC Youth Innovation and Entrepreneurship Competition.

Startup Makabi Agritech je pokrenut 2019. godine kao rezultat pobjede na Startup Factory akceleratoru za čiju novu generaciju prijave otvaramo uskoro!

Ostale novosti i projekti

Kako uspješno pokrenuti startup?

Ostvarite uspjeh svoga startupa kroz naše akceleracijske programe. Samo požurite! Startupove za razvoj čeka 150.000 eura, a prijave za akceleracijske programe traju još samo ovaj tjedan! Uz podršku u najranijoj fazi poslovanja kroz Startup Factory akcelerator, sada...

ZICER je osvojio titulu Croatian EEPA 2023 national winner!

Ovih se dana možemo pohvaliti novim priznanjem. U konkurenciji hrvatskih projekata osvojili smo priznanje EPPA 2023 nacionalnog pobjednika. Sada smo u finalu ovog prestižnog natjecanja! EEPA (European Enterprise Promotion Awards/ Europska nagrade za promicanje...

Zapošljavamo voditelja računovodstva. Prijavi se!

Zagrebački inovacijski centar traži pojačanje u svojim redovima, i to stručnjaka iz područja računovodstva! Otvoren je Javni natječaj za radno mjesto Specijalist za materijalno-financijske poslove (Voditelj računovodstva) za rad u punom radnom vremenu na neodređeno...