Južnokorejska delegacija posjetila Tehnološki park Razvojne agencije Zagreb

15. 09. 2017.

U novom prostoru Tehnološkog parka Zagreb na Velesajmu ugostili smo južnokorejsku delegaciju znanstvenika i istraživača iz 11 različitih istraživačko-razvojnih institucija. 

Južnokorejska delegacija, koja je u sklopu posebnog treninga u posjeti Hrvatskoj, Sloveniji, Republici Češkoj i Austriji, danas je obišla i naš Tehnološki park. Riječ je o 26-članoj delegaciji znanstvenika i istraživača iz Republike Koreje koji dolaze iz 11 različitih istraživačko-razvojnih institucija. Svrha njihove posjete bila je ojačati međunarodnu suradnju, razmijeniti informacije o istraživanju i razvoju te poboljšati umrežavanje. 

Tijekom posjeta uzvanicima smo predstavili aktivnosti kroz koje Razvojna agencija Zagreb potiče razvoj inovacija i poduzetništva. Također, svoje aktivnosti prezentirali su i predstavnici Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO). Kako bi se južnokorejska delegacija na konkretnim primjerima upoznali s važnošću i ulogom poduzetničkih potpornih institucija u Hrvatskoj svoje projekte i poduzetnički put predstavili su predstavnici tvrtke Creative Fieldsa, člana Tehnološkog parka Zagreb te predstavnici tvrtke Amphinicy Technologies. 

Ovaj posjet pobudio je velik interes popraćen nizom pitanja o našem tržištu i gospodarstvu te je otvorio vrata novoj potencijalnoj suradnji.

Ostale novosti i projekti

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...

Doznajte imena timova sedme Startup Factory generacije!

Odabrano je 13 timova nove Startup Factory generacije. Prijave za sedmi Startup Factory trajale su 19. srpnja do 4. rujna. Prijaviti su se mogli timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih...