Južnokorejska delegacija posjetila Tehnološki park Razvojne agencije Zagreb

15. 09. 2017.

U novom prostoru Tehnološkog parka Zagreb na Velesajmu ugostili smo južnokorejsku delegaciju znanstvenika i istraživača iz 11 različitih istraživačko-razvojnih institucija. 

Južnokorejska delegacija, koja je u sklopu posebnog treninga u posjeti Hrvatskoj, Sloveniji, Republici Češkoj i Austriji, danas je obišla i naš Tehnološki park. Riječ je o 26-članoj delegaciji znanstvenika i istraživača iz Republike Koreje koji dolaze iz 11 različitih istraživačko-razvojnih institucija. Svrha njihove posjete bila je ojačati međunarodnu suradnju, razmijeniti informacije o istraživanju i razvoju te poboljšati umrežavanje. 

Tijekom posjeta uzvanicima smo predstavili aktivnosti kroz koje Razvojna agencija Zagreb potiče razvoj inovacija i poduzetništva. Također, svoje aktivnosti prezentirali su i predstavnici Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO). Kako bi se južnokorejska delegacija na konkretnim primjerima upoznali s važnošću i ulogom poduzetničkih potpornih institucija u Hrvatskoj svoje projekte i poduzetnički put predstavili su predstavnici tvrtke Creative Fieldsa, člana Tehnološkog parka Zagreb te predstavnici tvrtke Amphinicy Technologies. 

Ovaj posjet pobudio je velik interes popraćen nizom pitanja o našem tržištu i gospodarstvu te je otvorio vrata novoj potencijalnoj suradnji.

Ostale novosti i projekti