Uz Vollo brže, jednostavnije i povoljnije do željenog odredišta!

14. 09. 2017.

Ove jeseni Startup Factory Zagreb kreće s novim ciklusom programa, a za prijavu inovativnih startup ideja preostala su još samo tri dana. Razmišljate li o prijavi, a još uvijek vam nedostaje inspiracije, donosimo vam posljednju u nizu poduzetničkih priča o prošlogodišnjim Startup Factory Zagreb timovima. Ovoga puta riječ je o perspektivnom i već sada vrlo uspješnom timu Vollo.

Uz intenzivan Startup Factory Zagreb program, kroz koji su dečki iz Volla dobili edukaciju, mentoriranje, financijsku i infrastrukturnu pomoć, ovaj proaktivan tim na startup konferencije Zagreb Connect osvojio je glavnu nagradu Grada Zagreba. Između ostalog, ova nagrada je obuhvaćala i godinu dana inkubacije u našem Tehnološkom parku te putovanje u Izrael gdje su upoznali izraelsku start-up i inovacijsku scenu. Uz to, Vollo je ponosni nositelj još nekoliko vrijednih nagrada kroz koje su priznati u kategoriji najboljih startup poduzetnika i rješenja poput one Međunarodne automobilske federacije (FIA) koja je Vollo uvrstila među top 10 smart city i mobility startup-a.

A čime to Vollo može poboljšati kvalitetu i vašeg života?

Želite li na brz i jednostavan način doći do autobusnih karata, Vollo je pravo rješenje za vas! Riječ je o internetskom servisu koji vam omogućava pretragu, usporedbu voznih redova i kupovinu autobusnih karata. Trenutačno okuplja i uspoređuje preko 120 vodećih autobusnih prijevoznika iz Hrvatske i Europe, te spaja preko 20 zemalja u preko 2.2 milijuna kombinacija i 70.000 ruta.

O nastanku i razvoju poslovne ideje kao i planovima za osvajanje tržišta razgovarali smo s Markom Jukićem, jednim od osnivača startupa Vollo.

Zanimalo nas je kako i kada je sve započelo. Na tu temu Marko je rekao: Te godine (2015.) ljetovao sam na Braču. Nakon završetka odmora, naravno, želio sam što prije doputovati do Zagreba. Tražio sam najpovoljnije rješenje i pretragom na internetu zaključio kako tu nešto nedostaje. Odlučio sam kako moram nešto poduzeti po tom pitanju i kako bi bilo super imati tražilicu za pronalazak najisplativijih autobusnih karata. Svoju ideju podijelio sam s prijateljem Darkom Škuljem, dizajnerom web i mobilnih aplikacija, a uskoro nam se u razradi ideje pridružio prijatelj s faksa Igor Pravdić. Nakon toga  ljeta intenzivno smo počeli raditi na realizaciji naše ideje. U siječnju 2016. počeli smo s obilaženjem prijevoznika kako bi ih privukli na našu platformu, a u svibnju smo uspjeli lansirali web stranicu. Kada smo saznali za otvoren Startup Factory Zagreb natječaj, prepoznali smo priliku, prijavili smo se i uspjeli!

Prošle godine na natječaj za Startup Factory Zagreb program prijavilo se 60 timova. Nakon pomno provedenog selekcijskog procesa izabrano je 5 najboljih timova. Među najboljima bio je i Vollo.

O dojmovima sa SFZGB programa Marko je izjavio: Program nam je prošao jako brzo. Taj period za nas je bio intenzivan što zbog predavanja, što zbog naših obveza vezanih uz razvoj projekta. Dojmovi su pozitivni. Upoznali smo mnoštvo novih ljudi te smo pronalazili inspiraciju u mentorima i ljudima koji su nas okruživali. Svi zajedno bili smo kao jedna velika obitelj. Poznanstva koja smo stvorili kao i savjeti koje smo dobili omogućili su nam da unaprijedimo svoj proizvod i uslugu. Inicijativa za SFZGB program je super. Od svega što smo dobili nama je najviše značila mentorska i financijski potpora uz koju smo uspješno ostvarili zacrtane planove.

Vollo zavidnom brzinom osvaja tržište i unapređuje svoje poslovanje, a poziciju na tržištu gradi i jača suradnjama s renomiranim partnerima. O poslovnim planovima Marko je rekao: Cilj nam je integracija svih vrsta prijevoza. Kako bi se što prije približili cilju, uz sve relevantne informacije i kupnju autobusnih karata, od ljeta nudimo i korisne informacije te vozne redove za željeznički i trajektni promet. Nažalost, mogućnost online kupovine preko Vollo-a za te oblike prijevoza još nije dostupna, no naš tim marljivo radi na tome da se to promijeni.

Pred ovim timom bez sumnje je blistava budućnost. Preuzmite i vi Vollo aplikaciju uz koju ćete brže, jednostavnije i povoljnije doći do željenog odredišta!

Želite li i vi uz edukaciju, mentoriranje te infrastukturnu i financijsku pomoć postići uspjeh svoje inovativne startup ideje prijavite se na Startup Factory Zagreb program. Prijave su otvorene do 17. rujna 2017. godine u ponoć!

Ostale novosti i projekti

Završen projekt za zeleniju budućnost – My Energy Community 

Razvojno-istraživački projekt My Energy Community, čiji je završetak predstavljen danasna svečanosti održanoj u prostorijama ZICER-a, započet je 2022. godine s ciljem razvoja platforme za energetske zajednice u kojima će tokovi energije i povezane cijene biti dostupni...

Balans privatnog i poslovnog u startup svijetu

U fokusu poslovanja ReaX LAB-a je razvoj laboratorijske analitičke opreme u području zelene kemije, s posebnim naglaskom na minijaturizaciju radi smanjenja potrošnje reagensa i negativnog utjecaja na okoliš.Ovu uspješnu u ZICER-u inkubiranu tvrtku čine vrsni...