Inovacije u održivim gradovima, poduzećima i zajednicama za postizanje kružne ekonomije

22. 11. 2018.

Pozivamo vas na okrugli stol Inovacije u održivim gradovima, poduzećima i zajednicama za postizanje kružne ekonomije koji će se održat 14. prosinca 2018. godine s početkom u 09:30 sati u ZICER-u na Zagrebačkom velesajmu.

Okrugli stol organiziraju Institut za društveno odgovorno poslovanje – IDOP i ZICER.

Više od 50% svjetskog stanovništva (3,5 milijarde) živi u gradovima, a procjenjuje se da bi se do 2030. godine taj broj mogao popeti na 60%. Gradovi zauzimaju samo 3% zemljine površine, a odgovorni su za 60-80% potrošnje energije i 75% emisije ugljičnog dioksida.
Kako bi gradovi u budućnosti bili održivi i mogli se nositi s povećanjem broja građana, potrebno je kostantno raditi na inovacijama i dijalogu. Upravo su inovacije i dijalog glavne teme tri okrugla stola na kojima će sudjelovati lokalna poduzeća, stručnjaci iz područja urbanog razvoja i urbane mobilnosti, članovi lokalne zajednice te organizacije civilnog društva.

Teme okruglih stolova bit će:

  • Dijalog s lokalnom zajednicom za postizanje održivosti gradova,
  • Kako inovacijama stvoriti pametne i digitalne gradove budućnosti,
  • te Zaštita okoliša i cirkularna ekonomija gradova.

Samo neki od panelista biti će Ericsson Nikola Tesla, Ekonomski institut, Eko Adria d.o.o., Freewa, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i mnogi drugi.
Za sudjelovanje na okruglom stolu možete se prijaviti na linku.

Ostale novosti i projekti

Kako zaraditi od dodatnog posla?

Uz redovni rad razmišljate o zaradi od dodatnog posla? Frane Šesnić, direktor ZICER-a, pojašnjava kakve su vam mogućnosti. „U uvjetima inflacije i visokih troškova života, što se posebno odnosi na cijene hrane, kao i rasta plaća koje generalno ne prate realne...

Poziv na radionicu o intelektualnom vlasništvu

Kako prepoznati intelektualno vlasništvo u vašem startupu, zašto ga zaštititi i kakvu vam konkurentsku prednost donosi zaštita?Odgovore doznajte u ZICER-u, 12. ožujka od 10 sati, na besplatnoj radionici koja će se održati prema programu: Sudjelovanje je besplatno uz...