Inovacije u održivim gradovima, poduzećima i zajednicama za postizanje kružne ekonomije

22. 11. 2018.

Pozivamo vas na okrugli stol Inovacije u održivim gradovima, poduzećima i zajednicama za postizanje kružne ekonomije koji će se održat 14. prosinca 2018. godine s početkom u 09:30 sati u ZICER-u na Zagrebačkom velesajmu.

Okrugli stol organiziraju Institut za društveno odgovorno poslovanje – IDOP i ZICER.

Više od 50% svjetskog stanovništva (3,5 milijarde) živi u gradovima, a procjenjuje se da bi se do 2030. godine taj broj mogao popeti na 60%. Gradovi zauzimaju samo 3% zemljine površine, a odgovorni su za 60-80% potrošnje energije i 75% emisije ugljičnog dioksida.
Kako bi gradovi u budućnosti bili održivi i mogli se nositi s povećanjem broja građana, potrebno je kostantno raditi na inovacijama i dijalogu. Upravo su inovacije i dijalog glavne teme tri okrugla stola na kojima će sudjelovati lokalna poduzeća, stručnjaci iz područja urbanog razvoja i urbane mobilnosti, članovi lokalne zajednice te organizacije civilnog društva.

Teme okruglih stolova bit će:

  • Dijalog s lokalnom zajednicom za postizanje održivosti gradova,
  • Kako inovacijama stvoriti pametne i digitalne gradove budućnosti,
  • te Zaštita okoliša i cirkularna ekonomija gradova.

Samo neki od panelista biti će Ericsson Nikola Tesla, Ekonomski institut, Eko Adria d.o.o., Freewa, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i mnogi drugi.
Za sudjelovanje na okruglom stolu možete se prijaviti na linku.

Ostale novosti i projekti

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...

Doznajte imena timova sedme Startup Factory generacije!

Odabrano je 13 timova nove Startup Factory generacije. Prijave za sedmi Startup Factory trajale su 19. srpnja do 4. rujna. Prijaviti su se mogli timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih...